reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Teraz tak sobie myślę, że kiedyś nasze mamy, babcie, prababcie też do nas nie zaglądały, nie znały płci. Słuchały jedynie tętna i wszystkie się urodzilysmy szczęśliwie.
Moja teściowa mi opowiadała, że jak chodziła z moim mężem w ciąży, to lekarz wyczuwal dwa tętna i że bliźniaki będą. Z takim przekonaniem dochodziła do rozwiązania, jakie było jej zdziwienie, kiedy po urodzeniu syna chciała rodzic kolejne.. [emoji39]

reklama
Topika powiem Ci tak. Nie wiem jak jest teraz, bo w dzisiejszych czasach dziewczyny lataja do Anglii jak chca rozwiazac ciaze. Znajoma w zeszlym roku opowiadala mi ze ktos mial dziecko bez rak i nog, ktore zyloby pare godz. Pojechala do anglii.... teraz w zeszlym roku bylo referendum, zalegalizowali aborcje. Ze swoich obserwacji powiem tak duzo widze na codzien ludzi uposledzonych z porazeniem czy ZD. Ale to dlatego ze.tu teraz nie zamyka sie takich ludzi w domach i czesto sa to osoby starsze takie co najmniej 40 lat. Chociaz dziec z ZD czesto widze....

Nie wiem jak jest z wzw, ale wiem ze mala miala duzo szczepien pozniej. Rota meningokoki typu b i c no i Hpv co mnie bardzo cieszy. Koszt hpv w pl jest ok 1000zl a prawie w 100proc eliminuje ryzyko pozniekszego wystapienia raka szyjki macicy

No wiesz Kattrina masz na pewno duzo racji w tym co piszesz. Zgadzam sie w 100proc. Ale druga strona medalu jest chyba taka ze tez wiecej babek i dzieci umieralo przy porodach. Wiecej nigdy nie dochodzilo w 100 proc do siebie. Bywaly zle zszyte i tak dalej. Pewnie nikt nie prowadzil takich statyk. Na pewno kiedys kobiety wiecej sie ruszaly w ciazy mniej sie jezdzilo samochodami i siedzialo na kanapie. Teraz sa inne czasy i zdarzaja sie super szczesliwe historie jak np kuzynka agizgagi jak i male i duze tragedie. Chyba po prostu trzeba miec troche szczescia....

Witam przyszłe Mamusie, chciałabym dołączyć do rozmowy :) termin mam na 23 sierpnia, czekam na kolejną wizytę bo 3 stycznia lekarz powiedział że mam 4 cm torbiel na jajniku i krwiaka w macicy. Jestem bardzo ciekawa czy torbiel się wchłonie czy powiększy.

Witam chciałabym dołączyć do forum. Aktualnie jestem w 10tc +1. Termin mam na 19 sierpnia ale spodziewam się bliźniaków, więc poród może być wcześniej :)

reklama
Do góry