reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Martooska, napisz czy dals juz zaswiadczenie w pracy dzis. Powinni ci te zmiany troche skrocic bo 22.30 to juz chyba sa godziny nocne. Takze jak dasz zaswiadczenie to powinni skrocic ci zmiany do 21. Nie myślałaś o l4? Jednak praca w maku to ciezka praca

Dałam zaświadczenie o ciąży - ale jak na złość kadrowej nie było dziś. Poinformowałam kierowniczkę, ale w sumie ona była u nas przechodnio i na szybko jej mowilam. Pokazałam papier. Była w szoku, ale gratulowała.
Co do godzin to zobaczymy jak to będzie jak natrafię na personalną.

W ogole to dostałam nr do lekarza z mojego szpitala, ktory ma swoją klinikę tu w Poznaniu i on mojej znajomej pytał sam czy nie chce L4 jak poszła do niego w 8 tygodniu. Umówiłam sie do niego na 18.01 wiec to u nas będzie akurat 8+0 - bede namawiać go usilnie na L4 jak najszybciej.

reklama
Martoosia, a Ty chciałaś iść juz na L4? Myślałam że chciałaś pracować, stąd to zaświadczenie do pracy. A Twoj lekarz prowadzący czemu Ci nie wypisał? Prosiłaś go w ogóle?

Martoosia, a Ty chciałaś iść juz na L4? Myślałam że chciałaś pracować, stąd to zaświadczenie do pracy. A Twoj lekarz prowadzący czemu Ci nie wypisał? Prosiłaś go w ogóle?

Oczywiście, że prosiłam. Ale mi powiedziała lekarka, że ona nie wystawia elektronicznych zwolnień. Nie wiem dlaczego i czy tak można na miejscu lekarza po prostu sobie powiedzieć: „nie wystawiam”.

Ja chce iść na L4 jak najszybciej. Właśnie z racji ciężkiej pracy i w sumie braku stanowiska dla ciężarnej.

Oczywiście, że prosiłam. Ale mi powiedziała lekarka, że ona nie wystawia elektronicznych zwolnień. Nie wiem dlaczego i czy tak można na miejscu lekarza po prostu sobie powiedzieć: „nie wystawiam”.

Ja chce iść na L4 jak najszybciej. Właśnie z racji ciężkiej pracy i w sumie braku stanowiska dla ciężarnej.
Też jestem z Poznania? Do kogo chodzisz?

Czy którejś z Waszych wcześniejszych dzieciatek miało AZS lub skazę białkową? Ja w poprzedniej ciąży miałam ochotę na sery, jogurty a normalnie nie przepadam za nabiałem. Zaledwie miesiąc po porodzie moje dziecko mega AZS otwarte rany, spuchnieta buźka, bakterie-koszmari i pytania lekarzy "czy w ciąży jadłam dużo nabiału?"Teraz to sama nie wiem czy jeść ten nabiał jak do tej pory, ograniczać czy zmuszać się do jedzenia
Moja ma AZS, ale że jeszcze karmie to nie jem nabiału zupełnie, więc ciężko mi powiedzieć. Nie jem już chyba z 8-9 miesięcy i tęsknię tylko czasem za słodyczami, tak to nie jest źle, przynajmniej waga spadła i nawet teraz ładnie stoi w miejscu [emoji3526]
Niestety to niekoniecznie ma wpływ, ja mialam AZS przed ciąża, szansa na to samo u dziecka w tym wypadku jest też jednak większa.
U nas pomaga dieta i Latopic w każdej formie. Suche miejsca jeszcze są niestety, ale to dlatego że przez suche powietrze się tam drapie, może na wiosnę-lato będzie lepiej [emoji3526]

Możesz wnieść skargę do NFZ. Lekarze mają obowiązek wypisywać elektroniczne L4. NFZ będzie musiał ją ponownie przeszkolić.

Jestem w lekkim szoku, ze lekarza wgl trzeba prosic o l4. Moj przy 1 wizycie ( sam pecherzyk) pytal czy nie chce l4. I powiedział, ze w każdej chwili mam do niego przyjsc jakby co .

Moja lekarka też mi dala prawo wyboru, powiedziala ze z racji zawodu mam prawo do L4, chociaz ona jest zwolenniczka pracy w okresie ciąży. Ale mam po prostu jej powiedziec jak juz nie bede sie czula na silach pracowac.

reklama
Do góry