reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Mi lekarka powiedziała, że będzie się starała żebym tych badań prenatalnych nie musiała płacić. Mam nadzieję, że jej się uda. Bo ceny pewnie ponad 300 zł za badanie. [emoji33]

Są te programy. Mi lekarz w poprzedniej ciąży tez „kombinował” i miałam . Teraz idę bo mi się należą.

Ja w poprzedniej ciąży tej która niestety nie zakończyła się dobrze miałam takiego lekarza który na 3 wizycie zgasił we mnie najmniejsze iskry nadzieji.... Nie dość że wyszłam załamana to jeszcze nie zrobił nic żeby mi pomóc choć od początku widział że ciąża rozwija się zbyt wolno. Nie dostałam żadnych leków powiedział że on nie jest cudotwórca i że natura pewnir i tak to za nas załatwi.... Przeszłam straszna teaume. Na szczęście przy potwierdzeniu złych wiadomości trafiłam na mojego obecnego lekarza który nie dość że wszystko mi wytłumaczył załatwił szybko i bezboleśnie profesjonalnie zabieg to jeszcze wziął mnie pod swoją opiekę i tak już zostalo. Prowadzi moja ciążę i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej... Jestem przy wizytach spokojna wszystko mi tłumaczy jak małemu dziecku przdewszystkim nastawia mnie tylko.i wyłącznie pozytywnie. A za wizytę bierze tylko 100 mogę rodzić w szpitalu gdzie pracuje.

Lekarz w ciąży . To jest na prawdę bardzo istotne . Ja byłam u kilku . I nie jeden powiedział mi po prostu : może pani usunąć . Bo miałam wskazanie . Z tym ze mój lekarz ani razu nic takiego mi nawet nie wspomniał . Zamiast tego załatwiał miejsca w szpitalach itd.

reklama
Są te programy. Mi lekarz w poprzedniej ciąży tez „kombinował” i miałam . Teraz idę bo mi się należą.

Lekarz w ciąży . To jest na prawdę bardzo istotne . Ja byłam u kilku . I nie jeden powiedział mi po prostu : może pani usunąć . Bo miałam wskazanie . Z tym ze mój lekarz ani razu nic takiego mi nawet nie wspomniał . Zamiast tego załatwiał miejsca w szpitalach itd.
Dokładnie lekarz jest bardzo ważny żeby przejść spokojnie ciążę.

@Lenati powiem ci tak gdyby to u mnie wyglądało normalnie że teraz nie idę do swojego lekarza na wizytę a idę do certyfikowanego na prenatalne to pewnie bym dołożyła i poszła, ale jak pomyślę u mojego zostawić 150 zł iść do kolejnego zostawić 300 zł to nie będę ściemniać, bogata nie jestem żyje na normalnym poziomie, ale gdyby coś mojego lekarza zaniepokoiło napewno nie będę patrzeć na pieniądze tylko pędzić czym prędzej do innego, tak jak napisałaś ważne, żeby nie iść dla certyfikatu, a dla doświadczenia bo dziewczyna z Lipcowek była na 3 prenatalnych u lekarza z certyfikatem na NFZ wszystko super ekstra, poszło sobie na USG 3D żeby mieć fajną pamiątkę, a tam najgorsza informacja, dzidziuś żył godzinę po porodzie więc bądź co bądź uważam, że doświadczenie, dokładność lekarza mają największe tu znaczenie, a jeśli ma dodatkowo jeszcze certyfikat to sama na pewno bym u takiego lekarza ciążę prowadziła :)

Hej, hej. ;)
Zostanę w sierpniu mamuśką, po raz drugi już. ;)
Maleństwo zrobiło niespodziankę i pojawiło się z zaskoczenia. :D
Czeka mnie pierwsza w tej ciąży wizyta u ginekolog, jeszcze nie wiem czego się spodziewać! Oby tylko mój chłop nie wykrakał że może bliźniaki bo chyba w kaftan mnie zawiążą i wywiozą. o_O

reklama
Do góry