reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Co do prenatalnych. Ja ze względu na przejścia idę do certyfikowanych lekarzy których już poznałam i wiem ze widza w usg WSZYSTKO .
Mój pomimo, że certyfikatu nie ma wiem, że USG robi bardzo dokładnie i sprzęt ma bardzo dobry bo to prywatna dość nowa przychodnia ma w chwili obecnej zapisy na koniec marca więc o czymś to świadczy no nic pozostaje mu ufać ;)

reklama
Moim zdaniem z badaniami jest troszke na dwa uda. Mojej bliskiej przyjaciolce wyszlo cos bardzo nie tak. Wiec wiecej badan wszystkie robione w superklinikach. Doradzali amniopunkcje. Odmowila ze wzgledu na zbyt duze ryzyko poronienia. Zrobila jakies inne badanie w zamian. Lekarka wykluczyla zespol downa. Ona mega ulga, a ona do niej na Pani miejscu bym sie tak nie cieszyla. Dziecko moze miec to lub tamto. Wiec znowu ryk. Nie musze mowic, ze to wszystko przeciagnelo sie w czasie. Do porodu nie miala pewnosci. Do tego jeszcze doszly inne problemy nie zwiazane z ciaza. Jak przyszlo do porodu okazalo sie ze dziecko jest jak najbardziej w 100 proc.zdrowe. Musze Wam powiedziec, ze jak ona to opowiadala to gesia skorka. Straszne to bylo. Od tego czasu moj maz jest przeciwny tego typy badaniom. Wychodzi z zalozenia, ze co ma byc to bedzie. Gdybym miala mozliwosc tak jak Wy pewnie bym zrobila wszystkie mozliwe badania. No ale za bardzo nie mam. A pisze ta historie moze troche tak, ze gdyby cos komus nie wyszli w 100proc to zeby mial z tylu glowy zeby sie nie martwic na zapas. A moze zeby sama sie troche uspokic. Tak czy siak po to jest forum, zeby sie dzielic historiami wiec tu moja zapozyczona ;)

reklama
R
Mamamonia88
GRATULUJĘ :) Ze zdjęć wygląda mi to na ciążę dwukosmówkową, czy się mylę? Gdy ja sobie przypomnę moje początki ciąży bliźniaczej... miałam ochotę spać na każdym dywaniku, który widziałam, a weekend majowy przed zrobieniem testu cały przespałam. Później rewolucja żołądkowa, a następnie mega mdłości. Śmieje się teraz do mojego M., że w tej ciąży sobie trochę odbieram radości z ciążowania :) Choć w dniu porodu, pielęgniarki na oddziale się ze mnie śmiały bo sobie radośnie latałam po korytarzu z moim ogromnym brzuchem i mówiły, że inne dziewczyny w pojedynczej ciąży nie miały tyle sił co ja :) Także powodzenia, wszystko przed Wami :)
hehe dziękuję . Ciąża raczej dwukosmowkowa choć potwierdzenie wszystkiego będę mieć 30 stycznia na wizycie wtedy moje maleństwa będą mierzone

Do góry