reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Mam aktualnie 3 problemy jestem głodna, ale na pizzę już przeszła mi ochota, nie wiem aktualnie czy na cokolwiek mam ochotę i jeszcze jakoś źle się czuje jakby na żołądku coś mi zawadzalo i po brzuchu jeździło :/
Doskonale znam te uczucia. Cokolwiek jem to ze zmuszenia. Nic z apetytem. A później na żołądku mi siedzi [emoji852]

A skąd wy dziewczyny wiecie już teraz ze macie problemy z cukrem? Mialyscie juz we wcześniejszych ciazach takie problemy i teraz robiliście jakieś badania? Bo ja jeszcze nic nie robiłam i nawet nie wiem jaki mam cukier ale tez i w dwóch poprzednich ciazach nie miałam takich problemów. Ale ciekawi mnie że wy już tak szybko wszystko wiecie i macie już te diety dla cukrzykow

A skąd wy dziewczyny wiecie już teraz ze macie problemy z cukrem? Mialyscie juz we wcześniejszych ciazach takie problemy i teraz robiliście jakieś badania? Bo ja jeszcze nic nie robiłam i nawet nie wiem jaki mam cukier ale tez i w dwóch poprzednich ciazach nie miałam takich problemów. Ale ciekawi mnie że wy już tak szybko wszystko wiecie i macie już te diety dla cukrzykow
Teoretycznie po wizycie z serduszkiem powinien przepisać lekarz badania, w tym np. morfologia, cukier, mocz, grupa krwi i wtedy się okazuje :)

Mi też lekarz przepisał te badania ale mam je zrobić dopiero na wizytę 9 stycznia wiec na początku stycznia mam na robić :) więc ja też jestem zaskoczona że tyle z Was już wie ;)

Czesc, rano obudzilam sie z mdlosciami, maly wstal o 5-tej, potem udalo nam sie zasnac, Tomek ma wolne, Boze ja nie pamietam, kiedy on mial wolny weekend :) dzis czekaja nas generalne porzadki, poki co zjem cos i biore sie za obiad-dzis szare kluski z kapustka i boczek lub kielbaska, do wyboru :) popoludiniu biore sie za szynke w galarecie a jutro robimy salatke.

Mój ginekolog zleca cukier jako jedno z pierwszych badań, A dodatkowo w każdej poprzedniej ciąży też miałam cukrzyce, więc w sumie sama zrobiłam cukier na pierwszą wizytę.

reklama
Teoretycznie po wizycie z serduszkiem powinien przepisać lekarz badania, w tym np. morfologia, cukier, mocz, grupa krwi i wtedy się okazuje :)
A to mi to napewno zleci 3.01 jak wszystko będzie ok bo wtedy bedziemy słuchać serduszka. Ostatnio na wizycie nie słuchałam jeszcze wiec pewnie nie kazala mi dr nic robic

Do góry