reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

A tak z ciekawości jeszcze [emoji16] to wy w jakiś sposób bez robienia badań i sprawdzania poziomu cukru glukometrem to czujecie w jakiś sposób to że wasz cukier jest za wysoki?

reklama
Ja na ostatniej wizycie 12.12 też jeszcze nie słuchałam serduszka a mimo to lekarz wszystkie badania mi zlecił. Kolejną wizytę mam 02.01, więc badania zrobiłam w tym tygodniu, bo później święta i szalony okres, bałam się, że się nie wyrobię. W sumie wyniki były juz na drugi dzień, ale na grupę krwi czeka się kilka dni i w tym tygodniu się nie doczekalam. Teraz to już dopiero po świętach zadzwonią, żeby się zgłosić po odbiór.

Cześć. Do kiedy gin kazał Wam brać Duphaston? Jestem w 7 tc wg OM i mam już w przyszłym tyg zmniejszać do 1 tabletki dziennie przez 7 dni, a później odstawić. Zastanawiam się, czy nie za wcześnie. Delikatnie mówiąc nie mam do końca zaufania do gina.

Wybraliście już lekarza prowadzącego ciążę? Czym się sugerowalyscie? Ja jeszcze nie zdecydowałam, a za dwa tygodnie mam mieć kolejna wizytę.

Cześć. Do kiedy gin kazał Wam brać Duphaston? Jestem w 7 tc wg OM i mam już w przyszłym tyg zmniejszać do 1 tabletki dziennie przez 7 dni, a później odstawić. Zastanawiam się, czy nie za wcześnie. Delikatnie mówiąc nie mam do końca zaufania do gina.

Wybraliście już lekarza prowadzącego ciążę? Czym się sugerowalyscie? Ja jeszcze nie zdecydowałam, a za dwa tygodnie mam mieć kolejna wizytę.

W poprzeniej ciązy byłam u czterech ginekologów zanim znalazłam tego idealnego. Jak dla mnie najważniejsze cechy lekarza to przede wszystkim kompetencja, wyksztalcenie, staż pracy, chęć odpowiadania na pytania, delikatność w trakcie badania. Teraz wybrałam sobie innego ginekologa już przed zajściem w ciążę i myślę że to był strzał w dziesiątkę. Brak pośpiechu, chęć do odpowiadania na wszystkie pytania, dosyć delikatne badanie, pokazywanie wszystkiego podczas USG, USMIECH na twarzy a nie praca za karę. Nie ukrywam że dla mnie też lokalizacja placówki miała dla mnie znaczenie.. a lekarza znalazłam na „znanym lekarzu”. Korzystam z tej aplikacji od kilku lat i naprawde opinie są tam wiarygodne, niejednego specjaliste dla siebie czy rodziny juz znalazlam ;)

kustronka - to w takim razie będziemy wspólnie czekać na wizytę :) ja właśnie też zamierzam tak ok tygodnia przed, myślałam że pójdę 2 lub 3 stycznia porobiło badania :)

Ja nie przyjmuje w ogóle. Mi lekarz powiedział że nie widzi potrzeby stosowania także zobaczymy..

A co do lekarza dużo czytałam na internecie opinii i ten mój miał w sumie najwięcej pozytywnych opinii ma 5 gwiazdek na stronie znany lekarz i to mnie przekonało a potem się okazało że 3 koleżanki u niego prowadziły ciąże i bardzo zadowolone. Ja po pierwszej wizycie też bardzo pozytywnie się mogę o nim wypowiedzieć także pierwszy wybór zostaje i nie zmieniam lekarza :)

Ja z polecenia, prowadził 1 ciążę, był super, więc wróciłam :)
Z dupkiem nie pomogę, mój lekarz mówi że pozostawiamy wszystko fizjologii.

Kurde, ciągle mi zimno jest, no i drugi dzień mam mega śpiący, a ciężko przy małym dziecku, oby przeszło jak najszybciej :)

Ja nie biorę nic, więc też nie pomogę. Lekarz nawet nie wspomniał. Pytał czy były jakieś poronienia i może na tej podstawie stwierdził, że nie ma potrzeby nic przyjmować. Biorę jedynie Tardyferon fol, ze względu na anemię. Sama mu o niej powiedziałam i sama też zaczęłam przyjmować żelazo odkąd zaczęliśmy starania. Przed ciążą miałam niską hemoglobinę i wiedziałam, że mi poleci jeszcze niżej jak zajdę w ciążę.

A wyboru lekarza dokonałam na podstawie opinii innych mam. Ten, który prowadził mi dwie poprzednie ciąże nie ma teraz zbyt dobrych opinii. A ostatni raz rodziłam 7 lat temu i wiele nieciekawych historii wydarzyło się przez ten czas z jego udziałem. Całkiem niedawno okazało się, że nie rozpoznał zespołu Downa, przestraszyłam się..

reklama

Hej . Ja brałam 3 razy dziennie, teraz po kontroli zmniejszone na 2 razy dziennie. Ale po in vitro pewnie lekarze są ostrożniejsi.

Do góry