reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

No myślę, ze jednak nie panikujemy. To moja 4 ciąża i w każdej norma dla kobiet w ciąży jest 90 na czczo. Więc wynik 106 jest sporo powyżej normy.
I cieszę się, ze ani mój ginekolog ani moja diabetolog tego nie bagatelizuja.

Trzymam kciuki, żeby po samej diecie było git [emoji110][emoji110][emoji110]
Alexa a jaki ty masz cukier 1h po posiłku? Organizm wyrzuca ci insulinę, czy też nie bardzo... Ja dziś się zdziwiła, bo na czczo miałam cukier dużo wyższy (za wysoki) , niż po śniadaniu... Zadzwoniłam do lekarza, bo może glukomer coś, albo ja coś... No, ale okazuje się, że może tak być, bo trzustka się obudziła i zaczęły się wyrzuty...

reklama
Hej laski, usypialam synka i zasnelam...godzinke drzemalam, wstalam, wykapalam sie, zjadlam cos i chyba dalej pojde spac, bo Tomek dopiero wraca z pracy. Co do objawow, mi znikaja i wracaja, to najlagodniejsza z moich wszystkich ciaz.

Alexa a jaki ty masz cukier 1h po posiłku? Organizm wyrzuca ci insulinę, czy też nie bardzo... Ja dziś się zdziwiła, bo na czczo miałam cukier dużo wyższy (za wysoki) , niż po śniadaniu... Zadzwoniłam do lekarza, bo może glukomer coś, albo ja coś... No, ale okazuje się, że może tak być, bo trzustka się obudziła i zaczęły się wyrzuty...

Ja mam problem tylko na czczo cukry ok 96-98, po 1h norma jest do 140, a ja mam zazwyczaj w okolicach 100-120 (te wyższe po owocach alvo owsiance), nieraz ni sie zdarzyło 1h po posilku poniżej 90

No myślę, ze jednak nie panikujemy. To moja 4 ciąża i w każdej norma dla kobiet w ciąży jest 90 na czczo. Więc wynik 106 jest sporo powyżej normy.
I cieszę się, ze ani mój ginekolog ani moja diabetolog tego nie bagatelizuja.

Trzymam kciuki, żeby po samej diecie było git ✊✊✊
Hej. Ja dzisiaj byłam u diabetologa ponownie. Cukier na czczo 90-100 i insulina na noc 2 jednostki na razie. Lekarz powiedział że samą dietą nie dam rady już po zastrzyku ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy! Wydaje mi się że z tym cukrem żartów nie ma.

Hej. Ja dzisiaj byłam u diabetologa ponownie. Cukier na czczo 90-100 i insulina na noc 2 jednostki na razie. Lekarz powiedział że samą dietą nie dam rady już po zastrzyku ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy! Wydaje mi się że z tym cukrem żartów nie ma.
A robilas juz krzywa?

To ja mam na czczo dużo wyżej... :/ ale dopiero po świętach okaże się czy insulinę dostanę, na razie próbuje dieta...

To ja mam na czczo dużo wyżej... :/ ale dopiero po świętach okaże się czy insulinę dostanę, na razie próbuje dieta...
Trzymaj dietę bo to bardzo ważne. Nie wiem co Ci doradzić bo u mnie to dopiero początek. Ja jak zjadłam solidną bułe z szynką o 22 to rano cukier był 88, A jak lżejsza kolację to rano za wysoki. Przez dzień wyniki dobre. W święta jem wszystko ale rezygnuje z ciasta

Trzymaj dietę bo to bardzo ważne. Nie wiem co Ci doradzić bo u mnie to dopiero początek. Ja jak zjadłam solidną bułe z szynką o 22 to rano cukier był 88, A jak lżejsza kolację to rano za wysoki. Przez dzień wyniki dobre. W święta jem wszystko ale rezygnuje z ciasta
No właśnie to samo mówił mi lekarz, późna, solidna kolacja, to połowa sukcesu... Tyle, że ja zawsze jadłam najpóźniej 18-19, wczoraj później i cukier też był wysoki... Dziś mąż wpadł na pomysł, że może obudzić mnie w nocy, żebym cis przekąsiła... Może dobry pomysł, pod warunkiem, że mu się uda [emoji14]

No właśnie ja mam na czczo za wysoki, a godzine po posiłku nie przekraczał 130. Więc tylko ten na czczo :(

reklama
No właśnie to samo mówił mi lekarz, późna, solidna kolacja, to połowa sukcesu... Tyle, że ja zawsze jadłam najpóźniej 18-19, wczoraj później i cukier też był wysoki... Dziś mąż wpadł na pomysł, że może obudzić mnie w nocy, żebym cis przekąsiła... Może dobry pomysł, pod warunkiem, że mu się uda [emoji14]

Moja diabetolog każe zjeść przed samym pójściem spać- kromka chleb albo szklanka mleka. Zależy co Ci pomoże utrzymać dobry cukier.
U mnie nabiał się nie sprawdzał, a tylko było gorzej.

Do góry