reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Gratuluje pieknych widokow :) jestesmy chyba na tym samym etapie bo ja ostatnia @ mialam 5.11 jutro ide na kolejne usg bo matka wariatka mi sie udzielila :(
Jeszcze sporo pieknych widokow przed nami Ja tez mialam mieć wizytę prawie tydzień pozniej i poszłam wczesniej, zeby spokojnie moc przekazać dobre wieści na święta, więc doskonale Cie rozumiem

Wydawało mi się że mam ochotę na pizzę z Biedry na kolację, ale tylko mi się wydawało bo po zrobieniu jej już niestety ale czar prysł i ochoty na nią brak wmusilam w siebie dwa małe kawałki bo głodna byłam i takie to życie ciężarnych [emoji14]

Ja się dzisiaj zajadam pomidorowa. Mniam ! Ale rano kręciło mnie w brzuchu także pewnie niedługo się zacznie.
A tak z innej beczki... macie jakieś fajne przepisy na sałatki i ciasta na święta? Mam zrobić 2 sałatki i 1 ciasto. I już nie wiem co zrobić żeby się nie powtarzać z przepisami

Ja się dzisiaj zajadam pomidorowa. Mniam ! Ale rano kręciło mnie w brzuchu także pewnie niedługo się zacznie.
A tak z innej beczki... macie jakieś fajne przepisy na sałatki i ciasta na święta? Mam zrobić 2 sałatki i 1 ciasto. I już nie wiem co zrobić żeby się nie powtarzać z przepisami
Ja robię standard sałatkę kebab-gyros oraz z makaronem ryżowym ;) z ciasta tylko piernik ;)

Zrób blok który wszyscy bardzo lubią :) ja robię pięć ciast na święta hehe :)

Ale dziewczyny piszecie ..:) ja w poniedziałek idę do lekarza na 11, tyle się strachu najadlam wczoraj z rana że wszyscy na około mi mówią żebym szła na zwolnienie bo żebym sobie potem nie plula w brodę.. A ja myślałam że ciąża będzie taka bezproblemowa i bezstresowa :(:/

Wydawało mi się że mam ochotę na pizzę z Biedry na kolację, ale tylko mi się wydawało bo po zrobieniu jej już niestety ale czar prysł i ochoty na nią brak wmusilam w siebie dwa małe kawałki bo głodna byłam i takie to życie ciężarnych [emoji14]
Ja dzisiaj też miałam smaka na pizzę. Mąż spełnił moje oczekiwania, zamówił, przyjechała, a ja zjadłam tylko jeden kawałek. I tak to właśnie jest.

Ja dzisiaj też miałam smaka na pizzę. Mąż spełnił moje oczekiwania, zamówił, przyjechała, a ja zjadłam tylko jeden kawałek. I tak to właśnie jest.
Mam aktualnie 3 problemy jestem głodna, ale na pizzę już przeszła mi ochota, nie wiem aktualnie czy na cokolwiek mam ochotę i jeszcze jakoś źle się czuje jakby na żołądku coś mi zawadzalo i po brzuchu jeździło :/

reklama
Dziewczyny panikujcie ;) Norma jest do 99, więc nie ma co się stresować na zapas. Ja tez mam podwyższony cukier na czczo (106). Do tego dziadek byl cukrzykiem. Zbilansowana dieta, malo węgli prostych - więcej złożonych i bedzie git :) Endokrynolog kazala mi zrobić krzywą i wtedy wyszedł ten cukier (spada bardzo poprawnie) i kazala stosować diete taka jak dla cukrzyków, w tym malo owoców nad czym ubolewam.

No myślę, ze jednak nie panikujemy. To moja 4 ciąża i w każdej norma dla kobiet w ciąży jest 90 na czczo. Więc wynik 106 jest sporo powyżej normy.
I cieszę się, ze ani mój ginekolog ani moja diabetolog tego nie bagatelizuja.

Trzymam kciuki, żeby po samej diecie było git ✊✊✊

Do góry