reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witam sie
Jak juz na zamku cos popisze ti tutaj juz jakos czasu brak. Jeszcze z fona drukuje wiec wyobrazcie sobie te literki. Lapka mam w naprawie a neta na nim juz miesiac nie mam.
My dzisiaj przekraczamy magiczna granice z wysypka na ciele prawdopodobnie po szczepieniu ale kazdy lekarz mowi co innego.
Czlowiek idzie do takiego zey pomogl dziecku a ci diagnozy sypia jak magik kroliki z rekawa. No coz tej bandzie to chyba nikt nie da rady
Maz wraca z pracy dopiero w sobote i wali od razu w kimono ja nie mam co na dupe wlozyyc a swieta normalnie slomiany wdowizm mi jest chyba pisany. Jeszcze cholera miedzy swietami jedzie do pracy jak juz pisalam dziewczynom zdjecie wydrukuje i bede Oliwierowi pokazywac i tlumaczyc ze to jego tata.
Netika ja chcialam miewigilie tylko u siebie bez zadnej ferajny ale moj maz stwierdzil ze wigilia we trojke to nie wigilia i jemy kolacje u moich rodzicow a potem jedziemy do tesciowej. Ja w zwiazku z tym moze zronie jakies ciasto na szybko i tyle.

Ostatnia edycja:
reklama
A my chyba mamy pierwszy ząbek. Chyba ponieważ: jest z boku, test łyżeczkowy wyszedł niemiarodajny, nie jestesmy pewni. Z drugiej strony ślini sie aż mu kapie po brodzie, paluszki przewaznie ma w buzi, jest niespokojny (myślałam że to kolka :-p).
Sprobuje wkleic fotke.
Zobacz załącznik 525087
Wygląda jak grudka, jest twarde, tuż pod skórą. Myślałam że to może pleśniawka ale wszędzie jest napisane że przy pocieraniu leci z niej krew i ściera się to białe. U nas przy pocieraniu dziecko się uśmiecha.

Ostatnia edycja:
Witajcie po dłuuuuuuuuuuuuuugiej przerwie, nie było mnie chyba ze 3 miesiące, ale mamy cały czas coś do zrobienia, załatwienia i jakąś kolejną wizytę lekarską, że na nic już nam nie wystarcza czasu i siły :-) Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku :) Muszę dużo poczytać i nadrobić co u Was a ja w olnej chwili napiszę co u Olafka.

pesca - u nas sa dwa białe punkciki na dolnej szczence ale jeszcze pod skóra więc nic nie stuka ale też pomyślałam że to ząbki :) trochę wczas bo chyba ok 6 mc wychodzą z tym że zanim na wierzch wyjda to pewnie jeszcze troszkę czasu minie .

Ludzie, co to się z tymi zębami dzieje? U Antka jeszcze co prawda nic nie widać, ale strasznie sie ślini i pakuje piąstki do buzi. To te witaminy w ciąży czy jak???

Mój też się ślini od jakiegoś czasu i wkłada piąstki do buzi,to normalne bo zaczyna się etap ząbkowania,ząbki i tak pojawią się za 2,3 miesiące.Z nadmiarem śliny maluchy sobie nie radzą więc teraz tylko śliniaki :-)

U mojego jak wyszedl zabek to juz stukał. Kreseczka to taka była w rozcietym dziąśle. A dzieci slinią się głównie dlatego że to taki etap. Zaczyna sie ślina wytwarzać bo przygotowuje dzieci do łykania i trawienia pokarmów. Straszy się też tak slinił, a pierwszy ząb wyszedł mu jak miał 10 mcy. I objaów ząbkowania nie miał żądnych. Dopiero przy trójkach trochę stękał i dostał kataru.
A białe i z boku trochę dziwne, choć zęby mogą różnie rosnąć .
Może to takie odgniecenie, moja miała na dziąśle a ja myślałam że to pleśniawka i pokazałam pediatrze i położnej, powiedziały że to taka jakby krostka i robi się od mocnego ssania.

3036.jpg Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin.

reklama
Do góry