reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Ale Wam dobrze(tym co im dzieciaczki ładnie zasypiają)...u nas zasypianie w dzień się poprawiło, ale wieczorem zawsze jest powtórka i ciężko nam to idzie...nawet teraz mały leży mi na klacie i się wierci co chwilę szukając chyba cyca, którego właśnie wydoił...chyba go za bardzo przyzwyczaiłam do siebie..
Próby zaśnięcia w łóżeczku zwykle kończą się niepowodzeniem, szybko zaczyna w nim płakusiać a ja nie mam sumienia go tam tak zostawić i biorę go do naszego łózia-wieczorem i tak do rana.
Misza witaminka B6 chyba pomaga, bo już tak często nie "trzepota" rączkami :)
Właściwie to już nie wiem czy mały woli cisze czy hałas, bo jak idziemy do sąsiadki gaduły to zasypia w 5minut, a domu tak jakby wymagał ciszy..i zrozum tu niemowlaka:-)

reklama
azorek życzę Wam wszystkim zdrowia, bo święta tuż tuż:-) Twoja niunia już zaczęła ząbkować:szok: ?? to chyba baaardzo szybko, myślałam że pierwsze ząbki to tak w 5-6 miesiącu.
oluska amelkowje zaczyly zebole wychodzic--przeszkadzac- po 3 mcu zycia. tez mysle ze to wczesnie ale zebiska beda wychodzic nawet i z 5 mcy:tak: to ze jej dzisla juz dokuczaja nie znaczy ze juz zeby wyjda na dniach niestety. moze ja tak pomeczyc amelke meczylo do prawie 6 mca zycia:zawstydzona/y:

ja padam na pyszczek w nocy mialam rewolucje-zjadlam sobie ziemniaki z fasolka i z jajkiem...musialo gdzies byc lyko i sie jakos do zoladka przykleilo bo nadal nie wiem czy leciec do toalety czy po miske:zawstydzona/y::-( paskudna ta koncowka roku:wściekła/y:

padam na twarz, już powoli nie ogarniam tego wszystkiego..odkąd wyszliśmy ze szpitala(09.12)młody zrobił 2 kupy..codziennie jest płacz i stękanie:no:moja laktacja(jeśli to można jeszcze tak nazwać)Porażka przez duże P! nie dość, że mamy trochę problemów, to jeszcze z młodym takie akcje i wszystko się odbija na braku mleka. Jutro idziemy do pediatry na obowiązkowe ważenie i sprawdzenie czy wszystko w porządku. Dodatkowo zauważyłam objawy jak u niektórych waszych dzieciaczków-tłuczenie się w łóżeczku, szarpanie i wgl. wielką nadpobudliwość:-(. czasami usiadłabym i płakała, ale wiem, że to nic nie da. Mój W. też już czasami wysiada, choć wychodzi z domu ok 5 i wraca ok 17.

panziorka- trzymaj się, bywa ciężko ale będzie coraz lepiej!!! My dalej stosujemy kateterki i kupy są 2 dziennie a wcześniej była jedna na 2 dni i wielki płacz. Może zapytaj lekarza czy w waszym przypadku też się sprawdzą.

kasikd-kateterki to ja juz miałam uzywane od 2 tyg jak młodemu sie kolki zaczęły, ale teraz nie działają...to wszystko przez ten cholerny zapychacz do mleka, który musze dawać młodemu na ulewanie...dzięki za wsparcie

Panziorka kup małemu herbatkę ułatwiającą trawienie. Mój co prawda większych problemów z kupką nie miał, bo robi codziennie, ale jak go bolał brzuszek to herbatka najwyraźniej pomogła, bo już tak bardzo nie płakusia. Jeszcze dodatkowo bierzemy esputicon.
Osobiście polecam na laktacje herbatkę dla kobiet karmiących z herbapolu krakowskiego-ja piję i chyba działa:)
A jeśli chodzi jeszcze o ulewanie..postaraj się ograniczyć produkty mleczne, czekoladę...ja właściwie wyłączyłam z diety i młody mi nie ulewa. Można by rzec, że jestem na jałowej diecie heh..
A na te nerwowe zachowania powinno pomóc wit B6, mój maluszek tak jakby się po niej troszkę uspokoił...nie całkiem, ale poprawę widzę-jakoś tak troszkę lepiej sypia(nie uwzględniam tu problemów z zasypianiem)
Porozmawiaj jeszcze z lekarzem. Powodzenia!

Elutka12-herbatkę mały pije, esputicon też mu daję, Biogaję też, herbatka na laktację i tabletki mi nie pomagają:-(czekolady nie jem wgl, produktów mlecznych też nie za wiele, bo nie przepadam...szkoda gadać:no:jutro poprosze pediatre o receptę na wit.B6(właśnie jestem po 2 godz. wrzasku młodego)...

mam jeszcze do was pytanie-co kupujecie swoim maluszkom na gwiazdkę, bo jakoś się na nic zdecydować nie umiem:zawstydzona/y:

fajne prezenty wernkika :tak:, ale młody ma 2 maty i leżaczek też juz posiada..może jakąś zabawkę edukacyjną-tylko nie wiem na co się zdecydować, bo wiadomo, że będzie musiała poczekać, aż mały lekko podrośnie(są b.fajne stoliki interaktywne, ale to za wcześnie), dlatego mam problem:sorry:

reklama
Hej dziewczyny widzę,że problemy kupkowe na topie z tym,że Antoś jak robi raz na dwa dni,czasami trzy to nie boli go brzuszek,puszcza tylko bączki,ja mu daję herbatkę i wodę do picia,karmimy dalej cycem i na wieczór butla,śpi po niej 5 godz,mój macha szybko prawą rączką i chwilami mnie to przeraża,w pn mamy kontrolę to zapytam:eek:
My kupiliśmy małemu zabawki bo już wszystko inne ma.

Do góry