reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

wszystkie chętne na wyjazd nad morze zachęcam gorąco - jak wiecie my byliśmy na tę majówkę - było super! te które nie mają mdłości, nie mają sie czym martwić, ale warto robić częste przerwy. my jechaliśmy autem (11 godzin) i dałam radę bez większych problemów - w jedną stronę jechaliśmy nocą, więc rzeczywiście można pospać. pociąg to tez dobre wyjście, bo zawsze można wstać, przejść się, rozprostować kości. tak, taki wyjazd szarpie po kieszeni, ale coś sie w życiu należy, a wierz mi Polcia, że odpoczynek dla Ciebie, Twojej rodzinki i dzidziusia w brzuchu, zmiana klimatu + wdychanie jodu jest także bardzo potrzebne!

My byliśmy na weekendzie majowym na węgrzech w zabytkowym miasteczku+baseny termalne było rewelacyjnie!Pogoda była upalna więc mimo że to tylko 3 dni odczułam ten pobyt jak wakacje.Tam się jedzie 550km więc zdrobiliśmy sobie postój na 1 dzień w jedną i drugą stronę w krynicy żeby tak nie odczuć drogi no i to był rewelacyjny pomysł bo i tak gdy dłużej posiedziałam w aucie zaczynały mnie boleć plecy:(Polacam jakiś wypadzik nawet bliższy.To dobrze robi na psyche:-)

Co do testu obciążenia to idę w poniedziałek i mam zrobić tylko po obciążeniu czyli mogę glukozę wypić w domu.fajnie że nie muszę siedzieć w przychodni,no i tylko jedno pobranie krwi.lekarz mnie oszczędził bo kazał mi zrobić tylko z 50 g glukozy:-DA Wy macie tez zalecone na czczo?Może ja go źle zrozumiałam?

Co do krwi z nosa i dziąseł to mam codziennie rano!zawsze miałam tendencje do krwi z nosa bo mam słąbe naczynia(na nogach już widzę nowe pajączki)ale teraz to już jakaś masakra.kupiłam cyclo3fort i rutinoscorbin-to bezpieczne w ciąży

No nie znam ja chodzę do Pano dr nauk medycznych ostatnio dopiero zauważyłam jaki ma tytuł:szok: Ja jestem zadowolona i to bardzo choć trochę płacę. Pani dr pracuje też w Wyspianie

Dużo płacicie za wizyty?Ja 130zł:eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Musa i tak trzymaj - teraz zdrowie najważniejsze!

ja ostatnio jak sobie zafundowałam taki intensywny dzień od 7 do 22 chyba na nogach to jak wróciłam do domu poszłam spać, niby nic mi nie było ale następnego dnia czułam się jakbym się nieźle spiła dnia poprzedniego :), jak przez mgłę pamiętałam końcówkę i też stwierdziłam że chyba muszę się bardziej oszczędzać

Zumba ja też mam naczynka popękane i nie wiem co brać,w następnym tyg mam wizytę to podpytam . Glukozę robi się na czczo ,u mnie też mogę wypić w domu,a później tylko na pobranie idę i do domku.
Ciśnienie okropne wypiłam kawę,a czuje się jak w transie.

Zumba ja też mam naczynka popękane i nie wiem co brać,w następnym tyg mam wizytę to podpytam . Glukozę robi się na czczo ,u mnie też mogę wypić w domu,a później tylko na pobranie idę i do domku.
Ciśnienie okropne wypiłam kawę,a czuje się jak w transie.

Ciekawa jestem co ci powie na te naczynka.daj znać co polecił do łykania.Im więcej opinii tym lepiej,człowiek się pewniej czuje.A z tą glukozą to miałam na myśli czy macie podwójne badanie tzn rano na czczo pobranie krwi,zaraz po nim picie glukozy ,godzina czy 2 przerwy i drugie pobranie czy tylko tak jak ja jedno pobranie godzinę po wypiciu glukozy

Ja płacę 60zł .

A ja mam doła :-( właśnie zobaczyłam pierwsze rozstępy na piersiach w dodatku fioletowe :-( modliłam się żeby chociaz piersi mi zostaly oszczedzone ale widze ze moje modly nie zostaly wysluchane,to jest tak jak z malych cycow nagle robia sie duze :no: a smarowalam codziennie :no2:

Ale robicie ochote na to morze w ogole marze o wodzie jakiejkolwiek nawet takiej w rzeczce chyba pojde nad bialke nogi zamoczyc chociaz :tak:

Ptyśka jak rozstępy mają sie pojawić to najdroższe i najlepsze kremy nie pomogą-niestety :no:
Zumba na pewno powiem co ginek powie na te naczynka. Ja w ciąży z synkiem robiłam tylko pobranie krwi na tą glukozę

zumba - ja mam pobranie przed, potem po godzinie i potem po dwóch (75g), mam wtedy siedzieć, nie chodzić , bo każdy ruch bardzo obniża cukier

sama wywołałam temat morza i to w sferze marzeń, ale zaczynam się zastanawiać poważnie... tzn. jeśli się okaże, że małż dostanie pracę - to pojedziemy, bo przez dłuższy czas nie będzie miał urlopu no i żeby się jeszcze zrelaksować, bo w czerwcu ma przymusowy urlop, a potem- niestety koniec pracy po tylu latach :-( , chciałabym choć na parę dni, Majka byłaby przeszczęśliwa, często morze wspomina a i nam by się przydało, bo w zeszłym roku przez kupno domu, remont i przeprowadzkę nigdzie nie byliśmy (poza naszym ukochanym ogrodem :-) ), zaraz będzie Misiek, więc znowu trochę trzeba będzie iodczekać, n0o.... przydałoby się :-)

dziewczynki, a można się w ciąży kąpać w basenach termalnych? wiecie coś na ten temat?

witam !!!!
ja kurde od rano jazda bo wczoraj trzeba było usuwać a moja dentystka wymaga zaświadczenie od gnia do wyrwania ale ją ubłagałam i wyrwała mi matko jak ulga ale dziś musiałam jechać do ginki i zawieść to zaświadczenie normalnie padam na ryj upał ja cholera korki po Krakowie a musiałam prawie cały Kraków przejechać..... ale już nie boli .......
muszę się za jakiś obiad brać ale to za chwile należy mi sie chwilka czystego lenistwa ........

co do ospy to w mojej okolic też panuje i jestem przerażona bo ja ospy nie przechodziłam jako dziecko naprawdę się boje choć moja Wiki nie chodzi do przedszkola ale przecież wychodzimy z domu:-(

U moich synków w przedszkolu też panuje ospa, a moja córcia jest w szpitalu z zapaleniem płuc, druga zaadoptowana 10 letnia jest w szpitalu z złamaną ręką w łokciu i nadgarstku i ja jetsm w ciąży zagrożonej nei wiem jak to wszystko dzilić ;(
kurde to nie zazdroszczę trzymaj się jakoś....
Witam i ja :-)

Dziewczyny to moj gin jest chyba niepowazny czy kazda powinn amiec ta glukoze robioną ? bo on mi wyznaczyl nastepny termin na poczatek lipca :szok: bo ma urlop caly czerwiec to co ja mam miec dopiero w 27 tygodniu to robione czy on nie zamierza w ogole mnie kierowac na te badania?:no: moze jak sie ma mofrologie i mocz ok to sie nie robi tej glukozy jak to jest?
ja juz mam mocz ok musialam faktycznie zle pobrac ufff :-)

ja w pierwszej ciąży też miałam późno i teraz jeszcze mi nie zleciła wiec też koło 26-27 tc będę robiła

Ja już 2 kawę piję i dalej czuję się fatalnie. Rano postanowiłam zrezygnować z auta i odwieźć Nati rowerem. Wszystko było super, ale nie wzięłam pod uwagę że z powrotem będzie pod wiatr:baffled: Niestety nie obeszło się bez inhalatorów na astmę, a teraz krew mi co chwilę z nosa leci i nie wiem czemu nie mogę sobie ciśnienia podnieść. Mam cały czas takie trupie 90/50 i nawet kawa nie pomaga:no: ehh idę trochę na słoneczko, może jak pospaceruje to będzie lepiej. Miłego dnia
oj coś wiem o takim ciśnieniu mnie kawa zupełnie nie pomaga choćbym hektolitry wypiła własnie tylko troszkę ruchu mi pomaga ............

ja za wizytę 100 zł 80 zł za usg
.

A ja mam doła :-( właśnie zobaczyłam pierwsze rozstępy na piersiach w dodatku fioletowe :-( modliłam się żeby chociaz piersi mi zostaly oszczedzone ale widze ze moje modly nie zostaly wysluchane,to jest tak jak z malych cycow nagle robia sie duze :no: a smarowalam codziennie :no2:

Ale robicie ochote na to morze w ogole marze o wodzie jakiejkolwiek nawet takiej w rzeczce chyba pojde nad bialke nogi zamoczyc chociaz :tak:
oj ja się cała smarowałam a rozstęp na rozstępie mi się pojawił ma piersiach mam tylko 3 szt ale na brzuchu to koszmar po prostu sprawa genetyki.....

buziaczki dla całej reszty

Musa biorę Ventolin i pulmicord. U mnie właśnie przed ciążą było o niebo lepiej, a teraz to masakra jakaś:szok: muszę się chyba wybrać po jakieś mocniejsze leki, bo mam wrażenie że ciągle mam talie płytkie płuca i często mnie właśnie napady duszności nachodzą

reklama
zumba - ja mam pobranie przed, potem po godzinie i potem po dwóch (75g), mam wtedy siedzieć, nie chodzić , bo każdy ruch bardzo obniża cukier

sama wywołałam temat morza i to w sferze marzeń, ale zaczynam się zastanawiać poważnie... tzn. jeśli się okaże, że małż dostanie pracę - to pojedziemy, bo przez dłuższy czas nie będzie miał urlopu no i żeby się jeszcze zrelaksować, bo w czerwcu ma przymusowy urlop, a potem- niestety koniec pracy po tylu latach :-( , chciałabym choć na parę dni, Majka byłaby przeszczęśliwa, często morze wspomina a i nam by się przydało, bo w zeszłym roku przez kupno domu, remont i przeprowadzkę nigdzie nie byliśmy (poza naszym ukochanym ogrodem :-) ), zaraz będzie Misiek, więc znowu trochę trzeba będzie iodczekać, n0o.... przydałoby się :-)

dziewczynki, a można się w ciąży kąpać w basenach termalnych? wiecie coś na ten temat?

sonkaa z tego co czytałam kiedyś niewskazane są takie baseny a także jacuzzi i wszelkie zbiorniki z ciepłą wodą - raz, że woda najcześciej jest za ciepła dla nas, dwa - że takie środowisko sprzyja większym ilościom bakterii. od przyszłego tygodnia może mam zamiar powrócić na basen (dostałam żel, który profilaktycznie mam stosować po wyjściu z basenu), ale jacuzzi bede omijać.

Karolaa - to dobrze, że sie pozbyłaś źródła i samego bólu ;-) mnie moja ósemka męczy, wciąż czuje że wychodzi, ale dam rade do listopada.. jak juz dałam tyle lat (tyle jej schodzi wykluwanie się), to i teraz dam rade, poza tym ósemki nie usunie mi dentysta z jakimś małym i słabym znieczuleniem :-(

za wizytę ja na szczeście nie płacę, za USG 65zł

co do rozstępów - nic nowego nie zaobserwowałam, opórcz utyciu ud i pojawieniu sie tam celulitu :-(

Do góry