reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

hej azorek prawie koniec szkocji, ja sie smieje ze nad nami to juz zycia pewnie nie ma skoro u nas takie pustki;-) witam pania ze stolicy:-)
j aprosze nie przez Pani bo sie obraze hehehe;-)

Witam Was Dziewczyny! Od jakiegoś czasu przeglądałam te forum i bardzo mi się tu spodobało więc postanowiłam zagościć na dłużej;-)Z tego co się zorientowałam to większość z Was to już doświadczone mamusie, u mnie to będzie pierwszy dzidziuś. Pozytywny test ujrzałam 06.02, a termin porodu wypada na 13 październik 2012 :-)
witamy:-) miloze nas przybywa
dziewczyny czy wy bierzecie kąpiele w wannie czy tylko szybki prysznic i uciekacie?
ja biore raczej prysznic choc jestem wielka fanka dlugich kapieli i czytania w wannie:tak:a prysznice raczej z braku czasu na kapiele bo jak mezastego w domu nie ma (ostatnio weekendy tez pracuje) to przy mlodej raczej nie mam szans na kapiel a po pracy to juz tylko prysznic wchodzi w rachube bo padam na pyszczek

Dziewczynki z UK kiedy umiawialyscie sie na pierwsza wizyte bo nie wiem czy mam zadzwonic teraz czy za tydzien a moze za dwa...
ja zadzwonilam odrazu jak test wyszedl pozytywny:tak: pierwsza wizyte mam na 1 marca na spotkanie z polozna wypelnienie karty zdrowia i badania a [ierwszy skan mam 28 marca. tu robia dopiero w 12-13 tyg ciazy :tak:

reklama
Mustelę zamówiłąm przez internet.odebrałam osobiście więc wyszło mi 64zł z groszami.Firmy też się bronią i zalecają od 4mca bo często nie mają dokładnych badań składników kremu a my w pierwszym trymestrze najwrażliwsze na chemię-za duże ryzyko.Myślę że warto skórkę przygotowywać od początku do rozciągania które ją czeka niestety:no:
Dobrej nocy!

Laski, normalnie widać ze płodne jesteście bo nie nadążam z czytaniem :-) Ledwie byłam tu wczoraj a już tyle nowości!!! Ja jutro idę na pierwszą wizytę, mam nadzieję że będzie to szczęśliwy dzień!!! Dzisiaj miałam dziwną sytuację- wcześniej nie miałam żadnych smaków a dzisiaj musiałam zjeść 3 łyżki musztardy!!! Popiłam maślanką!!! :szok:Nie za wcześnie na takie ekstrawagancje?
Trzymajcie kciuki jutro. Wieczorem mam nadzieję że będę mogła się podzielić z Wami swoim szczęściem!!!

Zumba a ile ona kosztuje, to w aptece sie kupuje??

ja mam strasznie sucha skore wiec chcialabym cos dobrego kupic.
A firmy polecaja od 4 m-ca bo wczesniej powinnysmy nie tyc :-D. Tylko jak to zrobic :-D
Tyc jak tyc, mi się w pierwszych miesiącach cycki urosły b na d... i na cycackach mam najwięcej rozstępów;/
no ja tez mam mustelle bo ja uwielbiam ten krem...dla mnie ma super konsystencje i zapach ale minusem jest cena ... ja w aptece płaciłam 100 zł ale przez neta bedzie pewnie taniej ... bede na zmianę smarowała razem z nasza polską ziajką bo to tania firma a również jest dobra i tez ma fajną konsystencje :tak:

chce się wymoczyć w wannie i mam ochote na seks ... kurde nic nie wolno! ... mam ochote walić głową w ścianę!

jeszcze chwila i złamie dzisiaj wszystkie zakazy!

Ja wczoraj marzyłam o lapce wina. To moja kolezanka której marudziłam o tym winie zaproponowała mi wino bezalkoholowe - sok wiśniowy;-)

dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki,tylko na mnie nie krzyczcie:zawstydzona/y:nie planowałam ciazy ale bardzo sie nia ciesze,mam jednak problem z odstawieniem papierosow...:-(ograniczam,ale dalej podpalam,czy ktoras z was pali?albo palila w pierwszej ciazy i rzucila?obiecalam sobie ze rzuce całkiem do konca I trymestru...
Wiem, ze cięzko ale niestety dziewczyny mają rację:sorry: Wizualizacja najelpsza. Ja tak przekonałam męża do tak prozaicznej rzeczy jak mycie owoców i warzyw przed jedzeniem. Nigdy nie chorowałam na toksoplazmoze wiec musiałam w ciąży uwazać. A ten pomidorki z rynku prosto z siatki wciagał. Pokazałam mu artykuł i fotki...podziałało.
Laski, normalnie widać ze płodne jesteście bo nie nadążam z czytaniem :-) Ledwie byłam tu wczoraj a już tyle nowości!!! Ja jutro idę na pierwszą wizytę, mam nadzieję że będzie to szczęśliwy dzień!!! Dzisiaj miałam dziwną sytuację- wcześniej nie miałam żadnych smaków a dzisiaj musiałam zjeść 3 łyżki musztardy!!! Popiłam maślanką!!! :szok:Nie za wcześnie na takie ekstrawagancje?
Trzymajcie kciuki jutro. Wieczorem mam nadzieję że będę mogła się podzielić z Wami swoim szczęściem!!!

No to czekamy;-) Musztarde powiadasz hehehehe

Dziubus gratulacje!

My po śniadanku. Zagryzam krakersa na 1 głód i mdłości mniejsze:-D.

Co do kremów to chyba i ja ziajke sobie kupię. i na razie chociaz cycochy smarowac bede.

Dzień doberek wszystkim:-) Leże sobie jeszcze w wyrku i czekam, aż córa się obudzi, zjemy małe śniadanko i wymykamy na cały dzień na wieś do rodziców....wczoraj tak się obżarłam, że myślałam, że umrę przed zaśnięciem, ale dzisiaj Popielec, więc myślę, że sytuacja się nie powtórzy:sorry: Kasikd podziwiam z tą musztardą i maślanką na popicie, dreszcze aż mnie przeszły;) ale ciąża ma swoje zachcianki, ja np niedługo po zrobieniu testu kupiłam kapustę kwaszoną miałam robić biały barszcz a zamiast tego przysiadłam i zjadłam 3/4 opakowania na sucho i ulżyło mi:) czekamy na dobre wieści po wizycie u lekarza:) ja jeszzce przed, wybieram się w przyszłym tygodniu.

Witam z rańca !

Ja dzisiaj mam mocne postanowienie poprawy i stwierdzilam że czas wkońcu wziąść się za robote a nie leżeć cały dzień ciekawe jak mi to wyjdzie :cool2:

kasikd 3 łyżki musztardy ??? bleeee ale widocznie organizm potrzebowal

witam sie :-)

dzisiaj rano miałam poważną rozmowę z młodym ... wytłumaczyłam mu że w brzuchu u mamy jest teraz jego malusi braciszek albo siostrzyczka ... pokazałam mu książeczkę o calineczce, ale nie wiem czy zakumał. No tak czy siak wytłumaczyłam mu ze nie może juz po mnie skakac i musi teraz mamusi duzo pomagac. Powiedzial ze chce byc starszym bratem. Spytałam sie go czy woli braciszka czy siostrzyczke to powiedzial ze chce jedno i drugie hehe :-)

reklama
Moja córcia tez mówi ze chce brata i siostre. Pyta równiez kiedy jej kupimy?;-) Ale póki co nie mówiłam jej ze nosze dziecko. na razie wypytuje czy chce rodzeństwo;-)

Do góry