reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

hej azorek prawie koniec szkocji, ja sie smieje ze nad nami to juz zycia pewnie nie ma skoro u nas takie pustki;-) witam pania ze stolicy:-)
j aprosze nie przez Pani bo sie obraze hehehe;-)

Witam Was Dziewczyny! Od jakiegoś czasu przeglądałam te forum i bardzo mi się tu spodobało więc postanowiłam zagościć na dłużej;-)Z tego co się zorientowałam to większość z Was to już doświadczone mamusie, u mnie to będzie pierwszy dzidziuś. Pozytywny test ujrzałam 06.02, a termin porodu wypada na 13 październik 2012 :-)
witamy:-) miloze nas przybywa
dziewczyny czy wy bierzecie kąpiele w wannie czy tylko szybki prysznic i uciekacie?
ja biore raczej prysznic choc jestem wielka fanka dlugich kapieli i czytania w wannie:tak:a prysznice raczej z braku czasu na kapiele bo jak mezastego w domu nie ma (ostatnio weekendy tez pracuje) to przy mlodej raczej nie mam szans na kapiel a po pracy to juz tylko prysznic wchodzi w rachube bo padam na pyszczek

Dziewczynki z UK kiedy umiawialyscie sie na pierwsza wizyte bo nie wiem czy mam zadzwonic teraz czy za tydzien a moze za dwa...
ja zadzwonilam odrazu jak test wyszedl pozytywny:tak: pierwsza wizyte mam na 1 marca na spotkanie z polozna wypelnienie karty zdrowia i badania a [ierwszy skan mam 28 marca. tu robia dopiero w 12-13 tyg ciazy :tak:

reklama
Mustelę zamówiłąm przez internet.odebrałam osobiście więc wyszło mi 64zł z groszami.Firmy też się bronią i zalecają od 4mca bo często nie mają dokładnych badań składników kremu a my w pierwszym trymestrze najwrażliwsze na chemię-za duże ryzyko.Myślę że warto skórkę przygotowywać od początku do rozciągania które ją czeka niestety:no:
Dobrej nocy!

Laski, normalnie widać ze płodne jesteście bo nie nadążam z czytaniem :-) Ledwie byłam tu wczoraj a już tyle nowości!!! Ja jutro idę na pierwszą wizytę, mam nadzieję że będzie to szczęśliwy dzień!!! Dzisiaj miałam dziwną sytuację- wcześniej nie miałam żadnych smaków a dzisiaj musiałam zjeść 3 łyżki musztardy!!! Popiłam maślanką!!! :szok:Nie za wcześnie na takie ekstrawagancje?
Trzymajcie kciuki jutro. Wieczorem mam nadzieję że będę mogła się podzielić z Wami swoim szczęściem!!!

Zumba a ile ona kosztuje, to w aptece sie kupuje??

ja mam strasznie sucha skore wiec chcialabym cos dobrego kupic.
A firmy polecaja od 4 m-ca bo wczesniej powinnysmy nie tyc :-D. Tylko jak to zrobic :-D
Tyc jak tyc, mi się w pierwszych miesiącach cycki urosły b na d... i na cycackach mam najwięcej rozstępów;/
no ja tez mam mustelle bo ja uwielbiam ten krem...dla mnie ma super konsystencje i zapach ale minusem jest cena ... ja w aptece płaciłam 100 zł ale przez neta bedzie pewnie taniej ... bede na zmianę smarowała razem z nasza polską ziajką bo to tania firma a również jest dobra i tez ma fajną konsystencje :tak:

chce się wymoczyć w wannie i mam ochote na seks ... kurde nic nie wolno! ... mam ochote walić głową w ścianę!

jeszcze chwila i złamie dzisiaj wszystkie zakazy!

Ja wczoraj marzyłam o lapce wina. To moja kolezanka której marudziłam o tym winie zaproponowała mi wino bezalkoholowe - sok wiśniowy;-)

dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki,tylko na mnie nie krzyczcie:zawstydzona/y:nie planowałam ciazy ale bardzo sie nia ciesze,mam jednak problem z odstawieniem papierosow...:-(ograniczam,ale dalej podpalam,czy ktoras z was pali?albo palila w pierwszej ciazy i rzucila?obiecalam sobie ze rzuce całkiem do konca I trymestru...
Wiem, ze cięzko ale niestety dziewczyny mają rację:sorry: Wizualizacja najelpsza. Ja tak przekonałam męża do tak prozaicznej rzeczy jak mycie owoców i warzyw przed jedzeniem. Nigdy nie chorowałam na toksoplazmoze wiec musiałam w ciąży uwazać. A ten pomidorki z rynku prosto z siatki wciagał. Pokazałam mu artykuł i fotki...podziałało.
Laski, normalnie widać ze płodne jesteście bo nie nadążam z czytaniem :-) Ledwie byłam tu wczoraj a już tyle nowości!!! Ja jutro idę na pierwszą wizytę, mam nadzieję że będzie to szczęśliwy dzień!!! Dzisiaj miałam dziwną sytuację- wcześniej nie miałam żadnych smaków a dzisiaj musiałam zjeść 3 łyżki musztardy!!! Popiłam maślanką!!! :szok:Nie za wcześnie na takie ekstrawagancje?
Trzymajcie kciuki jutro. Wieczorem mam nadzieję że będę mogła się podzielić z Wami swoim szczęściem!!!

No to czekamy;-) Musztarde powiadasz hehehehe

Dziubus gratulacje!

My po śniadanku. Zagryzam krakersa na 1 głód i mdłości mniejsze:-D.

Co do kremów to chyba i ja ziajke sobie kupię. i na razie chociaz cycochy smarowac bede.

Dzień doberek wszystkim:-) Leże sobie jeszcze w wyrku i czekam, aż córa się obudzi, zjemy małe śniadanko i wymykamy na cały dzień na wieś do rodziców....wczoraj tak się obżarłam, że myślałam, że umrę przed zaśnięciem, ale dzisiaj Popielec, więc myślę, że sytuacja się nie powtórzy:sorry: Kasikd podziwiam z tą musztardą i maślanką na popicie, dreszcze aż mnie przeszły;) ale ciąża ma swoje zachcianki, ja np niedługo po zrobieniu testu kupiłam kapustę kwaszoną miałam robić biały barszcz a zamiast tego przysiadłam i zjadłam 3/4 opakowania na sucho i ulżyło mi:) czekamy na dobre wieści po wizycie u lekarza:) ja jeszzce przed, wybieram się w przyszłym tygodniu.

Witam z rańca !

Ja dzisiaj mam mocne postanowienie poprawy i stwierdzilam że czas wkońcu wziąść się za robote a nie leżeć cały dzień ciekawe jak mi to wyjdzie :cool2:

kasikd 3 łyżki musztardy ??? bleeee ale widocznie organizm potrzebowal

witam sie :-)

dzisiaj rano miałam poważną rozmowę z młodym ... wytłumaczyłam mu że w brzuchu u mamy jest teraz jego malusi braciszek albo siostrzyczka ... pokazałam mu książeczkę o calineczce, ale nie wiem czy zakumał. No tak czy siak wytłumaczyłam mu ze nie może juz po mnie skakac i musi teraz mamusi duzo pomagac. Powiedzial ze chce byc starszym bratem. Spytałam sie go czy woli braciszka czy siostrzyczke to powiedzial ze chce jedno i drugie hehe :-)

reklama
Moja córcia tez mówi ze chce brata i siostre. Pyta równiez kiedy jej kupimy?;-) Ale póki co nie mówiłam jej ze nosze dziecko. na razie wypytuje czy chce rodzeństwo;-)

Do góry