reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Lorelein ja w grudniu stracilam moja kochana babcie, a druga 1,5 roku temu.
Wspolczuje :-(

wlasnie to jest tu fajne ze mozna pogadac, nie wszystko powiesz kolezance czy komus z rodziny, zwszacza jesli chodzi o nasze temety ciazowe bo nie kazdy jest w temacie, czy ma podobne problemy, a my tu jedziemy na jednym wozku, mozna sie poradzic w trudnej chwili. No i wymieniac doswaidczeniami bo ktos cos wie, cos slyszal.
Ciesze sie ze jest takie forum, w kupie razniej przetrwac te 9 m-cy :-)

reklama
Zumba a ile ona kosztuje, to w aptece sie kupuje??

ja mam strasznie sucha skore wiec chcialabym cos dobrego kupic.
A firmy polecaja od 4 m-ca bo wczesniej powinnysmy nie tyc :-D. Tylko jak to zrobic :-D

no ja tez mam mustelle bo ja uwielbiam ten krem...dla mnie ma super konsystencje i zapach ale minusem jest cena ... ja w aptece płaciłam 100 zł ale przez neta bedzie pewnie taniej ... bede na zmianę smarowała razem z nasza polską ziajką bo to tania firma a również jest dobra i tez ma fajną konsystencje :tak:

chce się wymoczyć w wannie i mam ochote na seks ... kurde nic nie wolno! ... mam ochote walić głową w ścianę!

jeszcze chwila i złamie dzisiaj wszystkie zakazy!

dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki,tylko na mnie nie krzyczcie:zawstydzona/y:nie planowałam ciazy ale bardzo sie nia ciesze,mam jednak problem z odstawieniem papierosow...:-(ograniczam,ale dalej podpalam,czy ktoras z was pali?albo palila w pierwszej ciazy i rzucila?obiecalam sobie ze rzuce całkiem do konca I trymestru...

chce się wymoczyć w wannie i mam ochote na seks ... kurde nic nie wolno! ... mam ochote walić głową w ścianę!

jeszcze chwila i złamie dzisiaj wszystkie zakazy!

nie bron sie przed tym, w ciazy nie mozna sie denerwowac i nic sobie zalowac .:-p Moze tak delikatnie, wiesz tylko niech Cie posmera dla efektu koncowego, moze bedzie bezpieczniej :-D.
A kapac to wg mnie sie mozesz, przeciez basen jest polecany w ciazy, tylko nie lej bardzo goracej wody

Gumijagoda ja Cie nie wespre w tej kwestii, nigdy nie palilam wiec moze nie rozumiem jak to jest ale ja bym przy pozytywnym wyniku wyrzucila papierosy i nie wzielo juz zadnego do ust. Musisz byc przekonana ze tak jest bezpieczniej i koniec. Dla wlasnego dobre

gumijagoda - ja paliłam przed pierwszą ciążą jak się dowiedziałam że jestem w ciąży ... totalna studencka wpadka ... rzuciłam z dnia na dzień .... chyba Ci nie pomogłam ... niestety nie przytaknę na kopcenie na dziecko, ale tez cie nie potępiam ani nic z tych rzeczy. Musisz sie z tym uporać i byc silna bo robisz to dla swojego dziecka a kazdy dym z papierosów do niego dochodzi i przed nikotyną nic go nie broni.

aha nie czekaj z tym do końca pierwszego trymestru bo to właśnie ten czas jest najważniejszy dla dziecka. Teraz tworzy sie serce, mózg i inne narządy! ... zrób to dla dziecka żeby było zdrowe! ... może poszukaj jakis info o dzieciach po nikotynie albo lepiej jakis fotek i moze Cie to zmotywuje ... takie wizualizacje bardzo odziałują na mózg i może Cię odrzuci ... nie wiem jak Ci inaczej pomóc

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem po wizycie u gina.
Jest serducho. Poprostu szaleję ze szczęscia. Mogłabym góry z radosci przenosić. Kiedy traciłam poprzednie ciąże nigdy nie było serca. Więc tym razem będzie już dobrze.
Co do papierosów to ja kopciłam jak smok. Przed pierwszą ciążą myslałam że nie da sie rzucić w moim przypadku. Gdy tylko się dowiedziała o ciąży nie sięgnęłam po ani jednego. Tym razem tak samo. Jakas klapka w mózgu mi sie zamyka na papierosy.

a jaka tą mustele macie bo chyba jest kilka jak tak patrze

nie no zmykam, rano budzik nie pozwoli mi ani minuty dluzej pospac :no:

dobra noc

ja miałam ciężkie studia i mi papierosy pomagały na stres ... paliłam dużo ....Mati był dla mnie największą motywacją i po prostu nie mogłabym tego zrobic swojemu dziecku ... ale od razu mam wizje dymu w brzuchu i robi mi się słabo na samą myśl

dziubus - super!!! ... cieszymy się razem z tobą :tak::-):-):-)

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie u gina.
Jest serducho. Poprostu szaleję ze szczęscia. Mogłabym góry z radosci przenosić. Kiedy traciłam poprzednie ciąże nigdy nie było serca. Więc tym razem będzie już dobrze.

super wieści:-D

mam nadzieję że będę mogła to samo napisać w poniedziałek

Do góry