reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

mimii ja tez własnie wróciłam, nie było tak źle, trochę podczyściła i dała lekarstwo, pytała czy chce znieczulenie ale stwierdziłam że spróbuje bez i się udało (muszę trenować i podnosić mój próg bólu bo niedługo poród a przy nim wiercenie w ząbku jak sobie wyobrażam to pikuś:-))a na poważnie trochę pobolało i przestało, teraz muszę czekać 3 tygodnie jeśli nie będzie nic bolec to da plombę i koniec, gorzej jak coś się będzie działo - wtedy czeka mnie kanałowe i wtedy to nie będę juz takim kozakiem i na pewno wezmę znieczulenie:-Dpodobno decydująca d\ dzisiejsza noc, jeśli bolec nie będzie powinien być spokój:shocked2:ale jestem dobrej myśli ;-)

No to trzymam kciuki żeby już nic nie bolało :-) dobrze, że już dentystów mamy z głowy, mam nadzieję :-)

A ja powoli zmykam więc życzę Wam spokojnych nocy, bez częstego odwiedzania wc :-)

reklama
Dziewczyny czy ktorejs z Was zdarzalo sie ze krwawily dziasla?
Czytalam ze sie zdarza przez zwiekszona objetosc krwii? Ale nie slyszalam jeszcze o takim objawie tutaj od nikogo na forum :?

Mi brzuch tez twardnieje na wieczor czesto - codziennie prawie - twardnieje, albo tak jakby miesnie/brzuch byly spiete wszystkie - czasem az boli, ale lekarka nic mi nie dala na to :/

A ja wczoraj mialam grila i maz rozlewal alkochol [wodke] wszystkim na drinka
- odruchowo pokolejii pytajac spytal mnie czy duzo chce..
a na to pytanie moja ksiezniczka odpowiedziala mocnym [najmocniejszym dotad] kopniakiem :-)

Emotion mi dziąsla nie krwawia ale leci mi krew z nosa. Fakt ze mam juz jakis czas katar i jak dmucham nos to raz dziennie sie zdarzy ze mi krew poleci

Musa ja bylam jakis czas temu na zatruciu zeba ktory mnie bolal a jest do wyrwania (osemka) i mialam z nim jeszcze na plombe na czas ciazy ale lekarz odwolala wizyty z tego dnia i juz nie poszlam. Musze isc tylko dlugo mialam mdlosci i nie chcialam bo kazdy wacik powodowal odruch wymiotny

Belka o matko a na co te leki bo nie znam ich?? I super ze z maluszkiem wszystko ok.

Marand, Kaka gratuluje

to tyle na dzis, zmykam bo pozno

do jutra, wpadne przy sniadaniu jak kube odwioze

Ja dziś rano poszłam do lab - musiałam zostawić tylko mocz na posiew. A tam chyba z 13 osób siedziało... Więc pomyślałam, że może w końcu skorzystam z tego prawa, że ciężarne mają pierwszeństwo bo inaczej mi się siuśki zagotują w torbie... Grzecznie podeszłam do początku kolejki i zapytałam państwa czy mogłabym skorzystać z prawa pierwszeństwa i czy mnie przepuszczą. A ludzie głowy w dół:szok:! Nikt nic nie widzi, nie słyszy... Myślę, o wy ciulki, dorośli, dojrzali ludzie, ja wam pokażę... Za mną wchodził taki facet i pyta kto ostatni, więc mówię, że ja. Ludzie pospuszczali głowy jeszcze niżej:-D Ale w końcu przepuścił mnie taki młody chłopak, chyba mu się zrobiło głupio. Ładnie podziękowałam i poszłam... To był mój pierwszy i ostatni raz kiedy taka głupota wpadła mi do głowy. Gra nie warta świeczki...
Za to odebrałam wyniki tsh i w końcu jest normalne - ale to wiedziałam, bo zaczęłam dobrze spać:-D

emotion, a jak Twoja tarczyca? Ja poprzednio na twardnienie zażywałam nospe doraźnie i codziennie magnez. Magnez na polecenie endo, on też uspokaja mięśnie. Uważaj z tymi twardnieniami, wrzuć trochę na luz i leż więcej:-) Mnie dziąsła nie krwawią.

Belka super że z dzieciaczkiem wsio dobrze ,ale Ty sie ozażywasz tych leków... ale czego nie robi się dla dziecka!

Boże piszecie o dentyście ,ja się wybieram i wybrać nie mogę !

Co do krwawień to dziąsła nie ale co wieczór mam zatkany nos(choć nie mam kataru ) i wydmu****e skrzepy krwi .Miałam tez tak w pierwszej ciązy.

Mina u mnie tez maluszek pływa ,czuje go delikatnie i nie moge się doczekać pierwszych kopników a zaczełam już 20 tc. Denerwuje się trochę.

Netika niestety totalna znieczulica .Nie wiem ale dawniej cięzarne były traktowane inaczej zawsze się mówiło żeby ustąpić im miejsca w autobusie ,przepuścic w kolejce .Niestety mamy takie czasy zobojętnienia że człowiek mdleje na ulicy i prawie nikt się nim nie interesuje....Przykre to bardzo !

Ostatnia edycja:
Wczoraj wieczorem kopniaczki się powtórzyły więc to napewno TO:-D Superowo!

Co do pobolewania to mnie też:baffled: Ostatnio dosć mocno w pachwinie, wiec na wieczór był apap jak zwykłe polegiwanie nie pomogło. A pozatym kręgosłup mi też się daje we znaki. Poszłabym na basen ale się boje infekcji bo ja łapie co się da:wściekła/y:
2 symestr niby lżej a i tak nogi w góre i polegiwanie. Z Hania dużo spacerowałam a teraz nie bardzo mogę nawet to.

edit

Co do znieczulicy. Na majówce znalazłam faceta leżącego w trawie na starym cmentarzu. Ludzie pchechodzili i nic. Upał 30 stopni a mi isę wydawało że facet nie oddycha. bałam się podejść bo byłam z Hanią. Pech chciał że nie wziełam telefonu. Na szczęście doszła do nas teściowa i się Panem zainteresowała. Pan pomylił miękki mech ze swoim łóżkiem;-) Zebrał się i poszedł do domu hehehe

Nie ma co liczyć ze ktoś CI pomoze...

Ostatnia edycja:
jak tak was czytam to w sumie chyba też się do dentysty wybiorę, nic się co prawda nie dzieje, ale tak profilaktycznie - lepiej chyba zaleczyć wszystko jakoś w wakacje żeby coś od października się nie przytrafiło.
Ostatnio wogóle zauważyłam mam taką fazę że staram się uporządkować wszystkie sprawy, tak żeby jak najmniej rzeczy mogło mnie zaskoczyć w październiku jak już będzie dzidzia - nawet rzeczy które dotąd jakoś odkładałam - (a kiedyś się zrobi) teraz jakoś łatwiej mi przychodzą, takie podświadome przygotowania :)

apropo przygotowań - zamierzacie może chodzić (albo chodziłyście w poprzedniej ciąży) do szkoły rodzenia? ja się właśnie zastanawiam i próbuję coś wybrać. W sumie to nie tylko chodzi mi o sam poród, bo coś mam wrażenie że w tym całym stresie i tak nic nie będę z tego pamiętać, ale o kwestie związane z dzieckiem, opieką bo póki co jest to dla mnie wielka niewiadoma...jak myślicie, daje coś taka szkoła?

reklama
Ja nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia, na początku rozważałam taką możliwość, ale w końcu doszłam do wniosku, że od czego jest moja mama, babcia... które swoje dzieci wychowały :-D

Poza tym witam słonecznie, wtorkowo :-D

Do góry