reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

sonkaa, ja łykam, w zastępstwie za Prenatal DHA który jest dużo droższy, a skład ten sam. Kupuję ISKIAL (można kupić pojedyncze listki 30tabl. za ok.6zł). Poleciła mi go położna i farmaceutka :tak:
emotion_sickness, jak mieszkałam w Wielkiej Brit ;) to ciężarne obowiązkowo w pasach jeździły do końca ciąży, myślę, że Irlandia może mieć podobnie
kadam79, cieszę się, że jesteś z nami, jesteśmy prawie równolatkami (ja w tym roku skończę 31), wspaniałe uczucie mieć dwójkę pod sercem na pewno!! trzymam kciuki żeby wszystko potoczyło się już dobrze :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kadam 79 witaj :) Super ze wszystko juz w porządku z ciaza i bedziesz miala przy Sobie dwie istotki:)

Boże ja obudziłam się w nocy z takim potwornym bólem głowy że myslałam że nie wytrzymam musiałam wziąc apap! Znów powtórka z rozrywki takie same bóle miałam w pierwszej ciazy!!

Co do pasów to ja nie wyobrazam sobie jeździc bez tak sie przyzwyczaiłam ,natomiast mój M tak ich nienawidzi że całą drogę je poprawia i rozciąga ,jak mnie to denerwuje!!

witam nowe koleżanki :)
wreszcie mamy piątek i taka ładna pogoda :)
ja też jakoś nie wyobrażam sobie bez pasów jeździć, póki co brzuszek nie za duży to dają się pod ułożyć, a potem będę kombinować, może faktycznie jakiś adapter...

Witam nowe październikówki! :-)

Z tymi pasami to teoretycznie można w PL jeździć bez w ciąży. Ale czytałam że w trakcie wypadku większe zagrożenie dla dziecka jest gdy mama jest niezapięta bo i ona i dziecko może mieć poważne obrażenia wtedy. A gdy ściśnie pasami to jest mniejsze prawdopodobieństwo że dziecku się coś stanie. Może np. powolna jazda kawałeczek nie ma znaczenia, ale już w trasę za miasto to koniecznie pasy. Wystarczy sobie wyobrazić co się stanie jak taka ciężarna kobieta przez szybę wyleci nie daj Panie Boże...:szok: to już lepiej jak trochę ściśnie ten brzuch pasami. Przepraszam za takie obrazowe opisy, ale wystarczy sobie to wyobrazić, a wybór jest prosty i można się przemęczyć trochę.

Majeczka, ahaaa, to takie klocki....:-( To faktycznie ciężko znaleźć coś nowego do jedzenia...
nikamo, mnie obudził koszmar i potem długo nie mogłam zasnąć. Brzuch miałam jak głaz ale to chyba dlatego, że Małe tak brykało:szok:
kadam, cieszę się, że teraz się udało, trzymam kciuki żebyś szczęśliwie donosiła te Wasze Skarbki:-)

Dziś wybieram się w końcu osobiście do mojej pracy zawieźć L4:-D Biorę męża (jest kadrowcem) bo chcę dostać oryginał umowy o pracę (w moim zakładzie umowy trzyma kadrowa - ja dostałam tylko ksero...) i trochę się boję, że będą chcieli mi wyciąć jakiś numer...
Muszę jeszcze podejść do Rossmana, bo nie mam kremu z filtrem a ja już wyglądam jak burak i nie wiem jakim cudem Szymek wczoraj nie podzielił mojego losu:-D Ale to dobrze, tylko dziś już muszę coś mieć do smarowania...
Dostałam wczoraj gar gołąbków od teściowej to mam spokój z obiadem:-D

Witam. Przepraszam, że się nie odzywam, ale nie chcę Was zadręczać swoim ponurym nastrojem:-( Ciągle się martwię o dzidziolka. Mimo najszczerszych chęci nie potrafię myśleć pozytywnie. Nie wyobrażam sobie jak to będzie z 2 chorych dzieci... tak dwójką, bo z Nati niestety nie jest lepiej, choć autoagresja pomału się wyłącza, to w to miejsce wchodzi jąkanie i zanoszenie się aż do utraty przytomności:-:)-:)-(. Mała ewidentnie ma problem neurologiczny, tylko niestety do specjalisty dostać się ciężko. szukam teraz prywatnie, bo trzeba coś zrobić. Będę wdzięczna jeśli ktoś ma namiary na dobrego specjalistę z Olsztyna lub okolic.
No i dziś jeszcze badania prenatalne.... trzymajcie kciuki
Miłego dnia życzę

Malami, baaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby badania tym razem wyszły dobrze, a musi tak być. Z Natalką też mam nadzieję, że uda się znaleźć dobrego specjalistę, który pomoże i odpowiednio ukierunkuje.

Kadam, gratuluję bliźniaków i cieszę się razem z Wami :-)

Dzisiaj pogoda jeszcze ładniejsza, Olek w przedszkolu a ja uciekam na słoneczko :-)

malami trzymaj sie dzielnie i wierz że będzie dobrze, wiara potrafi zdzialać cuda wie trzeba wiarzyć. Trzymam za was kciuki i za badania oby wszystko wyszlo ok:tak:

Witam wszystkie ciężarówki !

Mało zaglądam ale pogoda jest tak piękna że szkoda nie wykorzystać jak nie siedzie w ogródku to myje okna jak nie sprzątam to z mlodym się włóczymy i tak w kółko.

Mieliśmy jechać w góry na weekend ale nie wiem czy to wypali i jestem trochę zła:zawstydzona/y:

Pozdrawiam was wszystkie i życze udanego weekendu:-)

reklama
Witam wszystkie mamy w ten piekny, słoneczny dzien. Bardzo dziekuje za miłe wypowiedzi :-)

Mallinowa - a ja w kwietniu obchodziłam 32 :-) wiec jestesmy prawie rowiesniczkami :-) bardzo dziwne uczucie miec dwa bijace serduszka :tak:ale juz sie z tą mysla oswoiłam :-) najlepsze było to jak moj mąż powiedział (jak poszłam na 2 usg) kochanie ja nam wróze blizniaki, fajnie by było miec od razu dwojke a najlepiej parkę, usmiałam sie hehe i powiedziałam mu że chyba niezdaje sobie sprawy z tego co mowi hehe i oczywiscie w tym samym dniu dowiedziałam sie, że są blizniaki. od razu do niego zadzwoniłam, był w szoku ale oczywiscie powiedział," widzisz a nie mowiłem hehe trzeba miec ta dwururke hehe" ale z kazdym dniem było inaczej, juz na powaznie zaczął sie zastanawiac jak to bedzie hehe ale dzis jest dumny teraz tylko aby wszystko sie udalo donosic do tego 35 tyg

Do góry