reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

witam ja wczoraj cały dzień na polku dziś pewnie też.... poza tym jestem strasznie zmęczona ............

co do pasów to ja nie jeżdżę bo nie potrafię za bardzo mnie uciskają co do bezpieczeństwa to niestety jak ma się coś złego stać to i tak się stanie ja wierze w przeznaczenie

witam nowa dziewczynę i podwójne kciuki z ciebie;-)...
malami trzymam kciuki ... trzymaj się jakoś....

reklama
Jeżeli chodzi o pasy bezpieczenstwa to moja pani doktor kazała jezdzic w pasach a jezeli beda mnie juz bardzo uciskac to mam sobie podlozyc poduszeczke - maly jesiek, ale bez pasow mam niejeździc. Jak narazie nieprzeszkadzaja mi. Kazda zrobi jak uważa.

Witajcie!
Ale dziś znowu piękna pogoda :-)
Rzeczywiście chyba pomyślę nad tym adapterem, bo bez pasów lepiej nie ryzykować, zresztą i tak zawsze zapinam z przyzwyczajenia. A jak nie zapnę to mi piszczeć zacznie, więc wyjścia nie mam :tak:

Kasiorzyca
gratuluję udanej wizyty!

Co do tranu to ja DHA mam z witaminami odrazu- Centrum Materna DHA, chociaż wydaje mi się że taniej by wyszło kupić normalnie witaminy i tran do tego i chyba następnym razem tak zrobię.

kadam witaj i gratuluję bliźniaków!

Malami trzymam mocno kciuki za badania! Będzie dobrze!
A mi mąż rano całą kuchnie cukrem zasypał :wściekła/y: No i muszę się wziąć za sprzątanie...

Witam!!Chce sie żyć przy takiej pogodzie!!! :-D

Kasiorzyca super,że wszystko dobrze,może mała dziewczyneczka rośnie ?? i bedzie drobniutka :-).
Kadam79 gratuluję bliżniaków!! teraz juz bedzie dobrze!!
Nikamo współczuje bólów głowy,też to mam,tragedia czasami,w poprzedniej ciaży jeszcze miałam migreny to już wogóle dramat...
Malami trzymam kciuki mocno!!!
Ja dziś ta wizyta po L-4,miłego dnia Dziewczynki !!!

Dziewczyny mam problem z suwaczkiem, czytałam na forum dotyczącym suwaczków, ale niestety dziewczyny mało zrozumiale to opisały albo ja jestem mało kumata hehe jezeli bedzie ktoras z was tak wyrozumiała i napisałaby mi dokładnie krok po kroku co mam przycisnąc i wpisac będę wdzięczna :-) link jak widac wyswietla sie pod moimi wypowiedziamy tylko niewidac suwaczka :-)

Wyniki mam jak sportowiec.
Wszystko w porządku.
dzidek rośnie
kasiorzyca super wiadomości gratuluję..

Widze ze Wam dopisuje apatyt,
ja dzis zjadlam 1 kanapke, i kilka lyzek zupy.. tyle :/
Dobrze ze witaminy biore choc, wogule mi sie jesc nie chce.
jak ja ci zazdroszczę . jak mam apetyt jak wilk i już 6 kg na plusie, kaszalot się ze mnie robi..

No i dziś jeszcze badania prenatalne.... trzymajcie kciuki

malami kochana trzymam podwójnie kciuki żeby prenatalne wyszło dobre.. wiem jakie to ważne badanie.. i jaki stres przy tym..

a ja jeżdżę w pasach, zawsze jeździłam głupio się czuję jeśli ich nie zapnę.. taki nawyk. I nie przeszkadzają mi wcale.

pesca nie jestes sama:p

Mi maz mowi ze to za kare - bo ja zawsze go kopie i spycham z lozka w nocy to teraz mi dziecko oddaje za tate:D

Mnie wczoraj małe też skopało.Wystarczyło,że sie połozyłam i maluch kopał,a jak była cisza to kładałam rękę posmyrałam brzuszek i był kopniaczek :-D

Witam się i ja po słonecznym dniu!
Cały dzień spędziłam dziś na ogrodzie na leżaczku :-)
Widzę, że nie tylko ja zostałam skopana :-D Mój Maluch chyba naprawdę nie lubi jeździć autem. Dziś musiałam rano trochę autem pojeździć to normalnie przez całą drogę takie kopniaki dostawałam, uspokoiło się dopiero jak z auta wysiadłam. I jeszcze denerwują mnie te pasy!! Was też tak cisną w brzuch? Niby ciężarne mogą bez pasów jeździć, ale jednak co pasy to pasy, zawsze bezpieczniej.
Adapter własnie może zakup. Ja jak byłam w ciąży z synkiem i wracaliśmy z urlopu zza granicy to celnik ,który nas przepuszczał widząc mój ogromny brzuch mówił,żeby wziąć zaświadczenie od gina żeby bez pasów jeździć więc nie wiem czy tak sobie można bez samego papierku jeździć.Ja do końca też pasy zapinałam
Dobry wieczór.

Wczoraj nie pisałam już bo późno wróciłam.
Wyniki mam jak sportowiec.
Wszystko w porządku.
dzidek rośnie chociaż wielkością trochę odstaje.
Tak tydzień do tyłu ma wg usg.
ukryło się małe pod kością łonowa.

Dzisiaj od 9 do 17 byłam na szkoleniu.
Głowa mi pęka.
Gratulacje :-)
Witam was wszystkie mamusie :-) Troszke sie przedstawie :-) Mieszkam w Krakowie, mam 32 lata, jest to moja 3 ciąża, niestety 2 nieudane :-(ale teraz sie udało i termin mam na 22 października. Jestem w ciąży bliźniaczej, wiec sobie tłumacze to w ten sposob, że los oddał mi to co pare lat temu zabrał, nieukrywam, że ta wiadomosc bardzo mnie zaskoczyła i nadal niemoge uwierzyc,że nosze 2 istotki. Ciąża jest jednokosmowkowa dwoowodniowa, prawdopodobnie jednojajowa czyli dzieci tzw klony :-) Na poczatku 3 miesiąca byłam w szpitalu bo miałam zagrożenie poronieniem wiec strach był niesamowity,że je strace, ale naszczescie wszystko wporzadku i już jest połowa 4 miesiąca:-)
Witaj.
Witam. Przepraszam, że się nie odzywam, ale nie chcę Was zadręczać swoim ponurym nastrojem:-( Ciągle się martwię o dzidziolka. Mimo najszczerszych chęci nie potrafię myśleć pozytywnie. Nie wyobrażam sobie jak to będzie z 2 chorych dzieci... tak dwójką, bo z Nati niestety nie jest lepiej, choć autoagresja pomału się wyłącza, to w to miejsce wchodzi jąkanie i zanoszenie się aż do utraty przytomności:-:)-:)-(. Mała ewidentnie ma problem neurologiczny, tylko niestety do specjalisty dostać się ciężko. szukam teraz prywatnie, bo trzeba coś zrobić. Będę wdzięczna jeśli ktoś ma namiary na dobrego specjalistę z Olsztyna lub okolic.
No i dziś jeszcze badania prenatalne.... trzymajcie kciuki
Miłego dnia życzę
Malami trzymam kciuki za badania. Współczuję sytuacji oby było lepiej-ściskam

Pogoda dziś rewelacja.Muszę zabrać się dziś za porządki i powyciągać trochę wiosennych ubrań bo sama nie wiem co mam i w co wejdę. Najpierw pójdę po synka do p-kola i na lody się przejdziemy :tak:

reklama
jak ja ci zazdroszczę . jak mam apetyt jak wilk i już 6 kg na plusie, kaszalot się ze mnie robi..
Mina tylko ja mimo takiego jedzenie ''tez lece'' w gore :/ Dzis sie zwazylam +5,5 kg [wedlug wagi w szpitalu wieej jeszcze :p]Ale zaczynam od dzis prowadzic dzienniczek co kiedy i ile jem + waga Za 2 tygodnie ide do dietetyka wiec moze mi sie przyda taki rozpis.To pierwsze postanowienie + drugie; niewazne co, musi byc 4 posilki na dzien, niechby byla to mandarynka czy pol - ale cos musze zjesc w odpowiednich odstepach czasu,

PS. Powiedzcie mi czy ktoemus z waszych lekarzy wpadlo do glowy 'zalecac' wam spanie na brzuchu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry