reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Przestańcie o tych młodych ziemniaczkach z koperkiem, bo oszaleją!!!!!
U mnie jeszcze nie widziałam, więc pozostaje mi łykanie śliny i wyobraźnia.

Ja mam nadzieję że mężulek chociaż kwiatka kupi jak będzie z pracy wracał, chociaż na takie rafaello też bym się połasiła :-)

Dziewczyny powiedzcie mi, jak radzić sobie z kolkami i zaparciami. Mamy w domciu 2 miesięcznego maluszka ( brat męża z żonką zostali rodzicami ) i niestety ma okropne kolki. Dają mu kropelki i jakieś inne specyfiki ale niestety nie zawsze pomagają. Może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby ??

Na kolki polecam taki jakby rurki, które w pupeczkę się wkłada i gazy wychodzą. Rureczkę można dosłownie za grosze na allegro zakupić.

reklama
talka - kropelki sab simplex i czas. Pomaga uginanie nóżek i robienie rowerka, ciepłe okłady, ale nie za gorące, noszenie na dłoni na brzuszku. Może uspokoić hałas suszarki, albo pralki, ale prawda jest taka, że jak dziecko kolke ma to musi ją przejść.

syneczki - ciezko stwierdzić, rano sie budzimy i wszystko mokre. W ciągu dnia ładnie trzyma i sobie sam chodzi do ubikacji.

Witam , witam i o zdrowie pytam :-)

U nas dzisiaj znowu piękna pogoda i ja na szczęście dzisiaj w trochę lepszej formie nawet domek trochę ogarnelam i zaraz idę po młodego do przedszkola a z racji pogody idę na pieszo ( 2 km w jedną strone ) a co trochę się dotlenie.

Syneczki zdrówka dla ciebie. Ja jak bylam przeziębiona a nie wiedzialam czy jestem w ciąży to kurowałam się herbatką z miodem i cytryną i moczylam przed spaniem nogi w cieplutkiej wodzie z solą kuchenną a na spanie ciepłe skarpetki.

Zapominajka a ja z toba oszaleje bo też bym zjadla mlode ziemniaczki. Normalnie żyje tylko na zupie ogórkowej i chlebku z masłem nic innego mi nie wchodzi:baffled: a na wędline i mięso patrzeć nie mogę .

Bellka m ci wynagrodzi święto jak wróci do domku.
Moj mi złożyl życzonka rano ale nic nie dostałam za to do teścia dostalam różyczkę :tak:

Nie wiem co komu mialam odpisać wię znikam i lece po mlodego

Edit: Od kilku dni czuje w gardle taki dziwny smak coś jakby ropa mi się zbierała czy co ale nic mnie nie bolalo i nic się nie dzialo a dzisiaj zobaczylam w gardle coś jakby biały osad takie plamki . Co to może być macie pomyśly i co z tym zrobić ?

Tallkaa może te rurki co zapominajka wspominala http://allegro.pl/najlepszy-na-kolke-windi-kateter-rektalny-10-szt-i2170601949.html

Ostatnia edycja:
Syneczki zdrówka u mnie przeziębienie od poniedziałku i czuję się okropnie. Gardło już nie boli,ale czasami tracę głos, za to nochal mam zawalony i od wycierania cały czerwony i skóra wysuszona. Pani doktora przepisała wit C ,apap rozpuszczalny z Wit C i tabletki na gardło plus domowe sposoby.Dobrze,że nie mam smaku to syrop z cebuli i miody łykam nic nie czując,apap ten musujący jest super i polecam z czystym sumieniem .
Patrycja może angina Cię łapie lub jakiegoś grzybka załapałaś hmmm?Płucza gardło szałwią.

Witam nowa mamusie.
Wyglądam jak zombi ,ciągle leżę ,a w sobotę mamy zaproszenie na urodzinki i nie wiem jak to będzie bo czuję się dalej okropnie.

Przestańcie o tych młodych ziemniaczkach z koperkiem, bo oszaleją!!!!!
U mnie jeszcze nie widziałam, więc pozostaje mi łykanie śliny i wyobraźnia.

Na kolki polecam taki jakby rurki, które w pupeczkę się wkłada i gazy wychodzą. Rureczkę można dosłownie za grosze na allegro zakupić.

taka rureczka tylko tańsza bo 5 szt:
KOLKA NIEMOWLĘCA - RURKA ANTYKOLKOWA / NA KOLKE (2111519609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a mnie boli gardło z lewej strony i ucho lewe.. buuu, jak nie urok to sraczka!

Nawet nie wiedziałam o takich rurkach
Mina polecam kapustę rozbitą tłuczkiem i przyłóż na szyję ,wyciągnie trochę. U nas każdy przeziębiony

Te białe plamki to być może afty
Pojawiają się najczęściej w wieku od 10 do 40 lat.

Wykazano wyraźny związek pojawiania się aft z czynnikami takimi jak:

• niektóre składniki (często sztuczne) dodawane do żywności (por. konserwant),
  • stres,
  • gorączka,
  • urazy mechaniczne, np. podczas zabiegów stomatologicznych, podrażnienie szczoteczką do zębów podczas szczotkowania, umożliwiają rozwinięcie się afty, ale nie stanowią jej przyczyny,
  • przypadkowe (lub celowe – autoagresja) przygryzienie,
  • alergia,
  • zmiany hormonalne,
  • podrażnienia wywoływane pastą do zębów (a właściwie dodecylosiarczanem sodu – jej składnikiem),
  • niedobór witaminy B12,
  • niedobór żelaza,
  • niedobór kwasu foliowego

• unikać potraw oraz czynników ryzyka wywołujących nadżerki,
  • unikać niedoborów witamin (szczególnie B12), żelaza, kwasu foliowego.
W przypadku wystąpienia schorzenia zaleca się płukanie jamy ustnej naparem z szałwi

mąż wpadł na chwile i dał mi śliczny duży bukiet różowych tulipanków ... a ja go tak nie doceniłam :sorry2:

zastanawiam sie że zachęcić Matusia do narysowania kartki wielkanocnej na konkurs osiedlowy i zaniesiemy razem do biblioteki. Myślicie że to fajny pomysł czy może być na to jeszcze za mały?

reklama
hejka - w dziale odpowiednim wizyta na usg ;)

lipę polecam nawet na co dzień - świetnie ochrania przełyk i żołądek bo obleka go takim ochronnym śluzem - mnie ratowała podczas pracy w domu dziecka gdzie straciłam głos a dzięki niej na 2 dzień byłam zdrowa ( piłam 1 za 2 )

Do góry