reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Mea, Szymek w przedszkolu super - nie mieliśmy żadnych problemów z płaczem czy jakąkolwiek niechęcią. Panie bardzo go chwalą:-) Tylko strasznie nam choruje, co chwilkę coś łapie - zapalenie oskrzeli, spojówek, mononukleoza... Od września nie było miesiąca żeby nie zażywał antybiotyku:-( Wziął całą serię Ismigenu ale nie widzę na razie poprawy...
Ja pracuję dalej w tej firmie, rzucili mnie na kontrolę jakości - nawet fajnie się tam pracowało:-D No ale poszłam już na L4 bo wieczorami bolało mnie podbrzusze a poza tym na początku trochę plamiłam.
Ja tam nie uważam, żebyśmy jakiegoś wielkiego pecha mieli:-) Jesteśmy zdrowi, kochamy się i to najważniejsze:-)
A u Was jak tam? Jak Mati? W rodzinie już wiedzą, że będą bliźniaki?:-)

reklama
A ja zaopatrzyłam się wczoraj w kilka gazet o dzieciaczkach żeby mi się nie nudziło. I jest taki artykuł o moczeniu dzieci w nocy. Napisali że jeśli dziecko nagle zaczyna się moczyć to jest to najczęściej na tle psychicznym. A on nie zaczął się moczyć jak dowiedział się o Twojej ciąży? Czy wcześniej mu się to zdarzało?

Neti - wieści o bliźniakach w całej rodzinie rozeszły się z prędkością światła ... oczywiście zasługa moich rodziców, nie powiem żebym się nie wkurzyła, ale co zrobić. Najpierw ciężko było mi to przetrawić wieści bo to stanowczo nie zgodne z naszym planem, no ale teraz juz sie ciesze. Spędza mi tylko sen z powiek znalezienie odpowiedniego wózka. Totalna kapa, a te pojedyńcze wszystkei takie śliczne. Przeraża mnie rosnący brzuch bo w okresie wakacyjnym już bede chyba leżącym w baseniku wielorybem. Mati będzie miał zajęcie bo cały dzien będzie mi polewac woda z wiederka brzuch żeby się dzieci nie ugotowały na miękko :-D

Bellka - stanowczo u niego to nie jest na tle psychicznym .... to dziecko ma jak pączek w maśle :-) ... a tak na poważnie to on juz miał tak wczesniej, np. 3 miesiace jest święty spokój a potem 2 tygodnie leje i i nagle mu przechodzi. My oczywiscie w tym czasie widziwiamy cuda na kiju a i tak nic nie działa. Ostatnim razem pomagało jak przed spaniem mówił do siusiaka nie nie nie hihi . Takie proste a pomoglo :-D

Witam w słoneczny dzień, u mnie piękne słońce jakiego dawno nie było, aż chce się żyć

WSZYSTKIM KOBIETKOM ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA, SPEŁNIENIA MARZEŃ I ABYŚMY WSZYSTKIE NIEDŁUGO TULIŁY W RAMIONACH ZDROWE MALEŃSTWA

tak żalicie się na mężów, nie dziwię się że to wkurzające ale chyba nie jesteście w tym odosobnione
ja jednak dziś chciałam pochwalić swego męża, bo zrobił mi niespodziankę a wyglądało to tak:
wstał dziś dużo wcześniej niż zawsze bo przed 8, był umówiony z klientem więc wyszedł z domu, wrócił ok. 9 ja jeszcze w łóżku śpiąca jednym okiem, przychodzi kładzie czerwoną różę na kołdrę i mnie całuję (naprawdę cudowna pobudka), cała w skowronkach wstaję idę do kuchni robić śniadanie (ja odkąd jestem na zwolnieniu zawsze podczas śniadania oglądam DDTVN), z talerzem pełnym kanapek i herbatką wędruję do salonu aby jak zawsze usiąść wygodnie w fotelu przed TV a tam patrzę i oczom nie wierzę, na moim fotelu leży pudełko Raffaello, mmmmniam:-D

naprawdę udała mu się niespodzianka, byłam mega szczęśliwa:tak:

Witam!

Jeszcze raz dziękuję za zyczonka urodzinowe i życze Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet:-)

Witam nowe mamusie :)

U nas norma od rana pobudka o 7 a mi sie coraz ciężej wstaje:confused:

Netika no rzeczywiscie troszke pechowy ten twój mąż, moze w koncu wyczerpał juz swój limit nieszczęśliwych wypadków.
Mina super zakupki, widze ze poprawiasz sobie humor w typowo kobiecy sposób:tak:

marand - super! ... kochanego masz męża! ... mój to jak będzie pamiętał to będzie dobrze ... pewnie da w drzwiach kwiatka i tyle :sorry2::sorry2::sorry2: ... ale za to wiem że w każdy inny dzien w roku mogę na niego liczyć i zawsze mi pomaga i to jest najważniejsze :tak:

Ja niestety nawet kwiatka nie dostane, bo mojego nie ma :-( Ciekawe czy chociaż życzenia złoży jak zadzwoni.
A mi się tak nudzi, że nie wiem co ze sobą zrobić. Umówiłam się z koleżanką ale to dopiero na 18. Sprzątać mi się nie chce, jutro posprzątam na przyjazd męża :-D Obiadu tylko dla siebie gotować też mi się nie chce, zrobię sobie jakieś kanapki, albo u mamy się na coś załapię :-) Idę chociaż z psem na spacer, ale szczerze to też mi się nie chce :-D

Ja mam nadzieję że mężulek chociaż kwiatka kupi jak będzie z pracy wracał, chociaż na takie rafaello też bym się połasiła :-)

Dziewczyny powiedzcie mi, jak radzić sobie z kolkami i zaparciami. Mamy w domciu 2 miesięcznego maluszka ( brat męża z żonką zostali rodzicami ) i niestety ma okropne kolki. Dają mu kropelki i jakieś inne specyfiki ale niestety nie zawsze pomagają. Może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby ??

reklama
Najlepszego dziewczynki

Kluseczko
prawie wszystkie lutówki albo mają kolejne maluszki albo i są w ciąży. Chyba tylko Kropecka i Ania mama
bliźniaków poprzestały na takiej ilości jaką mają. Z Rekinasią byłam w kwietniówkach 2012 ale niestety straciłam
synka w 12 tygodniu. Rekinasia juz est na końcówce.

Dina sun oj tak bóle głowy w ciąży to normalka, całe szczęscie w tej mnie troszkę oszczędziło ale w poprzedniej
myślałam ze eksploduję.

Imagine
witaj w klubie, ja też jestem z pańdziernika i najmłodszy maluszek poszedł w ślady mamy.

Lorelain weź nie kuś młode ziemniaczkim mniam, pojawiły się u nas w spożywce, po 30 minutach już nie było ani jednego. Co do małego sikającego strazaka hmmm on sika przez sen czy jest tego swiadom?

Babiszony październikowe ale jestem zawalona katarem. Gardło obolałe, dodatkowo starszy dopiero co wrócił do przedszkola i co? i w nocy temperatura. Ja kompletnie bez sił a oni ani myślą mnei oszczędzić. Oczywiście wykorzystują również fakt że mówić nie mogę.

Do góry