reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Lorelain- lepiej iść 3 razy za dużo niż raz za mało :tak:
azorek- dziś będę na poczcie to zorientuję się jak to z tymi paczkami jest ;-)
Sandy -powodzenia na wizycie:tak:

Wczoraj wybrałam się do laboratorium w swoim szpitalu ze skierowaniem na wykonanie podstawowych badań, typu mocz, morfologia, toksoplazmoza itd, ale uprzedzili mnie,że mimo skierowania mam zaplacić 200zł bo sama toksoplazmoza kosztuje 90zł:confused2: Okazało się, że skierowanie z prywatnej kliniki nie jest u nich ważne :eek: Ale byłam zła. Chcialam iść z wynikami na wizytę, no i nie wypaliło..

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się środowo z kawą i piernikami.
Melduje że starszego dziś wysłałam do zerówki, młodszy w dalszym ciągu kuruje się w domu. Od razu ciszej w domu ale jak mi serce krwawiło gdy rano odstawił żałosny płacz że Amadeuszek jeszcze zostaje w domu a on juz jest zdrowy. Na prawdę było mu strasznie przykro. Wiem że gdybym pozwoliła mu zostać jutro było by tak samo a nawet i gorzej ponieważ znając mojego 6 latka wywnioskowałby że warto płakać bo mamę się rozmiękczy. Po 3 bajkach dzielnie się ubrał zjadł parówkę i wsiadł do samochodu.

Lorelain- lepiej iść 3 razy za dużo niż raz za mało :tak: przynajmniej masz pewność że z fasolkami wszystko gra, a większość z nas musi czekać miesiąc albo więcej na wizytę :sorry: przez miesiąc może się tyyyle dziać..
Bellka- a kiedy zamierzacie powiedzieć teściom? A co do tego kremu- sprawdzałaś termin wazności?

Wczoraj wybrałam się do laboratorium w swoim szpitalu ze skierowaniem na wykonanie podstawowych badań, typu mocz, morfologia, toksoplazmoza itd, ale uprzedzili mnie,że mimo skierowania mam zaplacić 200zł bo sama toksoplazmoza kosztuje 90zł:confused2: Okazało się, że skierowanie z prywatnej kliniki nie jest u nich ważne :eek: Ale byłam zła. Chcialam iść z wynikami na wizytę, no i nie wypaliło..

- niestety w każdym laboratorium musiałabyś zapłacić, jak lekarz prywatny i nie ma umowy z NFZ no to może ci napisac jakie badania masz zrobić, ale niestety trzeba płacić, dla tego ja chodze do dwóch lekarzy. Co sie da to chciałam robić na NFZ.

Syneczki
- ja za to dzisiaj udaje bardzo obrażoną na moje dziecko, bo juz trzeci raz z rzędu się zsikał w nocy i mi juz ręce opadają i ja nie wiem co ja mam do niego gadać bo codziennie mu zabieram za karę kolejne zabawki i widocznie to na niego nie działa. Dzisiaj mu powiedziałam, że sam sobie to będzie prał.

Lorelain- lepiej iść 3 razy za dużo niż raz za mało :tak: przynajmniej masz pewność że z fasolkami wszystko gra, a większość z nas musi czekać miesiąc albo więcej na wizytę :sorry: przez miesiąc może się tyyyle dziać..
Bellka- a kiedy zamierzacie powiedzieć teściom? A co do tego kremu- sprawdzałaś termin wazności?

Kurcże to drogo -bo ja też prywatnie 100% za mocz,glukozę ,morfologię z rozmazem ,TSH,USR ,HBS,toksoplazmozę ,białko ,kreatyninę zapłaciłam 94 zł

zrobienie obu tokso kosztuje ok 80-90 zł w zależności od laboratorium. Sandy widocznie miałaś tylko podstawowe tokso.

Nie cały pakiet Tokso -sprawdzałam teraz jeszcze raz czy mam cały-mam cały --może się pomylili przy liczeniu -bo jak płaciłam to wydawało sie mi za mało ,ale obie panie z laboru przeliczyły drugi raz i stwierdzily ,że nie ,że się zgadza

Dzień dobry.
Ja o dziwo dzisiaj nockę przespałam i mdłości jakby mniejsze niż wczoraj.

Paulawawa szerokiej drogi. Mam nadzieję, że to spotkanie wam pomoże przetrwać trudny okres.

Ja badania zrobię pewnie w piątek lub poniedziałek, bo do lekarza za tydzień, więc mam jeszcze trochę czasu.
Pamiętam, że w ciązy z Iggym za wszystkie badania zapłąciłam jakieś 300 zł i teraz też na to się nastawiam.

witam doczytalam wreszcie zaleglosci:-D oczy mi sie same zamykaja wsunelam biszkopciki do herbatki i chyba pora kawe zrobic:sorry: mlod ami w nocy zwymiotowala-ma kaszel i zapchany nosek wiec co scieklo to wyszlo- ja nie spalam bo sie obudzilam na siku nie slyszalam zeby kaszlala zeby wstala tez nie:confused2:topiero jak wlazla taka cuchnaca do naszej sypialni i pokazalaze ma mokra bluzke to wstala zmienilam jej posciel i pizamke przemylam ja szybko i polozylam ja znow spac. ja zasnelam 2h pozniej bo juz siedzialam i sluchalam czy juz z nia ok:sorry:
ja wyniki mpoich badan bede miec niby na 30 kwietnia-taka date dostalam na kolejne spotkanie z polozna ale bede w pl na urlopie to raczej po 11 maja przeloze wizyte:tak: a bylam tylko na jednym skanie w sumie wymuszonym przez moja panike;-) do nastepnego 3 tyg jeszcze ale poprawie w pl jak bede na urlopie:-Dmam super prywatnego gina ma niezlego kompa w gabinecie i wszystko dokladnie sprawdzi i poda nam juz plec dzidzki:-D

Hej dziewczyny, ma w glowie sam metlik, moze wy cos poradzicie. moja sytuacja wyglada nastepujaco:Od 3,5lat mieszkam w Niemczech z chlopakiem (niemcem). Od roku czasu pracuje w kawiarni(z zawodu jestem kosmetyczka:/ ). Jestem w 7 tyg ciazy i nikt w pracy jeszcze nie wie. Kolezankom z pracy chce powiedziec po 16 marza, jak bede juz po 2 wizycie u gin. Dle szefa mam zamiar powiedziec po 12 tyg. czyli koniec kwietnia. i tu sie schody zaczynaja, bo moja umowa konczy sie 6 maja i nie wiem czy mi przedluzy. wogle boje sie panicznie kolezankom w pracy powiedziec, bo niestety mamy i tak za malo personelu i teraz jeszcze ja w ciazy...do tego doszlismy do wniosku ze wezmiemy slub cywilna (skromny maly), bez tego tutaj jest masa problemow, jesli dziecko na swiat przyjdzie. chociaz szczerze mowic nigdy nie chcialam sie z brzuszkiem hajtac. ..

reklama
Hej :-) Sandy, trzymam kciuki za wizytę :-)

Ja miałam dopiero jedną, a następną mam dopiero 27 marca.

U mnie ciągle brak apetytu, nie mam ochoty kompletnie na nic, a na mięso wręcz patrzeć nie mogę :/

Do góry