reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Karolinka_86 witamy:)
Silene podwójne gratulacje:-)
Paulawawa bardzo współczuje przeżyć. Dobrze, że z maluszkiem ok.

Mamba powodzenia na wizycie.

Ja mam lekkiego schiza bo od dwóch dni nie mam mdłości:baffled: Niby powinnam się cieszyć ale jakoś mnie to martwi i weź tu bądź mądry.

Ja też mam dzisiaj wizytę ale na pewno bez usg, bo w gabinacie nawet nie ma...
I tak czuje, że bez tych prywatnych wizyt się nie obejdzie:-(

reklama
ja chodzie do lekarza tez na nfz ale znalazlam takiego co przyjmuje i tak i tak wiec bede do niego raz w miesiacu chodzic na samo Usg. bo tak to bym pewnie zwariowala

arwen - ja chodzę oddzielnie na usg bo po 1 mogę iść kiedy mam potrzebę a po drugie mam zaufanie do faceta co je wykonuje :)

za to do gina chodzę do Limu - mąż ma w firmie wykupiony pakiet rodzinny więc korzystamy

co do porodów - rodziłam 2 razy sn ( raz ze znieczuleniem i raz bez ) i również nie rozumiem jak można na własne życzenie - ba żądanie dać się pociachać :/ ( mam wrażenie że wiele kobiet ma jakieś dziwne przekonanie że cc to zero bólu - jasne podczas tak ale zapominają że to operacja jak każda inna i następuje po niej czas rekonwalescencji )

paulawawa cieszę się że to nic groźnego i wszystko już jest w porządku
karolcia mamba trzymam kciuki za wizyty

A ja byłam dzisiaj badania porobić, jak ja tego nie lubię. I wogóle jaką ja mam skleroze. Pamiętałam cały czas o moczu, nawet męża wczoraj po pojemnik do apteki wysłałam, a dziś całkiem zapomniałam. Pani w labolatorium mnie się pyta czy mam mocz a ja :szok: No i muszę jechać specjalnie jeszcze w piątek :wściekła/y:
Ale za to nie mogłam się oprzeć żeby nie wejść do sklepu dla dzieci :-D I kupiłam komplecik dla Dzidziolka :-)

Wita,

Dziecie ma krotka drzemke to troche popisze.

Widze ze wy w temacie porodow,ja to nie wiem czy mialam straszny czy nie, jakis taki bez akcji. Skurcze bolaly, co skurcz to wymioty jeszcze nigdy w zyciu sie tyle nie narz........ no i po 11 godzinach nic rozwarcie jak stanelo na 6 cm tak ani rusz. Malego polozne juz od jakiegos czasu musialy budzic, czyli trzesli moim brzuchem bo mu tetno spadalo. Potem decyzja szybka cesarka pod calkowita narkoza i tyle. A tak plakalam po tej cesarce z bolu i zalu, ze lekarz mi sie tlumaczyl ze to nie jego wina, ze tak musialo byc i koniec. A wiecie co jest najlepsze do dzis slysze ze nie musialam miec cesarki tylko sobie ja zyczylam:szok:Zostawiam bez komentarza

Silene nie wiem czy Ci gratulowal,wiec jak co to gratulacje!!!

Portia, Mamba trzymam kciuki za udana wizyte:tak:

A mnie chyba jakies grzybisko atakuje, wrrrr a na pewno do lekarza sie nie dostane,zero szans. Musze cos sama w aptece kupic bo za 3 tygodnie dopiero do ginekologa

Ide poczytam co nowego...

patrycja ja ci powiem że szczerze to sobie zapomniałam jaki to ból ale skoro się boisz to możesz o znieczulenie poprosić
no izabela nie chce cię straszyć ale teraz też chyba bedziesz mieć cc bo po suwaczku widze że krótka przerwa miedzy porodami nie wiem jak w DE u nas w Polsce ze tego co kojarze to jesli miedzy cc a nastepnym porodem nie minie 2 lata to automatycznie cc bo może macica pęknąc i bezpieczniej cc

Ostatnia edycja:
arwen - ja chodzę oddzielnie na usg bo po 1 mogę iść kiedy mam potrzebę a po drugie mam zaufanie do faceta co je wykonuje :)

za to do gina chodzę do Limu - mąż ma w firmie wykupiony pakiet rodzinny więc korzystamy

co do porodów - rodziłam 2 razy sn ( raz ze znieczuleniem i raz bez ) i również nie rozumiem jak można na własne życzenie - ba żądanie dać się pociachać :/ ( mam wrażenie że wiele kobiet ma jakieś dziwne przekonanie że cc to zero bólu - jasne podczas tak ale zapominają że to operacja jak każda inna i następuje po niej czas rekonwalescencji )

widzisz niektorzy musza miec, ja tam wole nie ryzykowac bo po poprzednim porodzie jak by niw wykryli tego to bym sie wykrwawila. wioec wole miec odrazy cesarke. a czy bo li czy nie to mnie nie obchodzi dla mnie sie liczy co innego. Ja popierwszym porodzie bylam cala pocieta bo i krocze jak maly sie uorodzil i pozniej jak mialam zszywana macice. szew bardziej mnie ciagnao w dol taki dziwny uciska ale krocze bolalo. uwazam ze to indywidualna sprawa

widzisz niektorzy musza miec, ja tam wole nie ryzykowac bo po poprzednim porodzie jak by niw wykryli tego to bym sie wykrwawila. wioec wole miec odrazy cesarke. a czy bo li czy nie to mnie nie obchodzi dla mnie sie liczy co innego. Ja popierwszym porodzie bylam cala pocieta bo i krocze jak maly sie uorodzil i pozniej jak mialam zszywana macice. szew bardziej mnie ciagnao w dol taki dziwny uciska ale krocze bolalo. uwazam ze to indywidualna sprawa

przecież ja nie neguje przymusowych cesarek... po co od razu jakieś zarzuty ?? Ja jasno mówię o tych które wrzeszczą o cesarkę mimo zerowych wskazań bo po prostu mają takie widzi mi się :/

ja podczas 1 porodu miałam bardzo poważny krwotok - zszywana macica, podwójne łyżeczkowanie, poważna anemia wynikająca z utraty krwi ogółem - pół roku łażenia jak zombi zanim organizm się zregenerował więc pięknie i przyjemnie nie było.

Nie wspominając już o nacięciu od góry do dołu :/ zostało mi może 1 cm nie przecięty bo położnej się spieszyło ( zresztą ona też na chama pociągnęła za łożysko wyrywając je.... )

Ostatnia edycja:
niestety jest to prawda niektóre kobiety jeszcze nie są w ciąży i już chcą cesarkę mimo braku wskazań lekarskich i chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zaneguje cc jako formy ratowania mamy i dziecka czy też zapobieganiu poważnym problemom jakie mogą wyniknąć czasem po porodzie SN ...

reklama
nie chcialam Cie urazic.
Wyrazilam tylko swoj opinie na ten temat.

a mam pytanie co sadzie o tym czy klekarz podczas porodu powinien naciskac brzuch?

Do góry