reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

no antybiotyk w ciąży czasem konieczny czasem bardziej bakteria może zaszkodzić ja miałam z Wiki antybiotyk bo miałam bakterie Ureaplasma która może powodować min. poronienie wcześniejszy poród inne problemy wiec nawet się chwili nie zastanawiałam zresztą w ciąży dostaje się te bezpieczniejsze antybiotyki...

reklama
ja juz jestem .... musiałam chwile popracować

ja tez nigdy antybiotyku w ciąży nie brałam i chyba bym się bała bo to w końcu zawsze jest antybiotyk.

Ja mam tez mocniejsze mdłości, zawsze pierwsze co to rano lecę przytulać kibelek, a najgorsze jest to że nie mam czym wymiotować. Dzisiaj się umęczyłam okropnie i juz prawie byłam tak zdesperowana że wziełam te czopki na żyganie.
Nie mam tak że cos wezmę do ust i do razu wymiotuje, własnie to jest śmieszne że moge wszystko jeść i pić a te mdlości przychodza falami niezależnie od porry dnia. W nocy na szczęście mam spokój i oprócz pokręconych snów nic mnie nie męczy.

Zamówiłam sobie książkę o bliźniakach to może będę mądrzejsza .... już chyba to do mnie całkowicie dotarło i juz sie nie martwie czy sobie poradze tylko żeby juz dzieciaczki długo wytrwały w brzuchu i urodziły się zdrowe. Zaczełam się cieszyć że to będa bliźniaki :-)

Ja mam to samo z mdłościami, jem wszystko be zproblemów ale przyjdzie taki moment ze wszystko sie dźwiga do gardła.
Co do bliźniaków nie ma sie czego bać, ja zajmowałam sie bliźniakami od urodzenia po kilka lat i fakt kupa roboty, ale czego się nie robi dla dzieci. To oczywiście nie moje bo ja pierworódka, ale moja ciotka mająć jeszcze dwóch starszych synów i brak pomocy ze strony ojca dzieci potzrebowała jej bardzo

no antybiotyk w ciąży czasem konieczny czasem bardziej bakteria może zaszkodzić ja miałam z Wiki antybiotyk bo miałam bakterie Ureaplasma która może powodować min. poronienie wcześniejszy poród inne problemy wiec nawet się chwili nie zastanawiałam zresztą w ciąży dostaje się te bezpieczniejsze antybiotyki...
Moja szefowa jest w 6 miesiącu i tez miała duomox zapisany. Podobno w miarę bezpieczny lek w ciąży jak na antybiotyk

Kurcze ja wam wspólczuje tych mdlości i złego samopoczucia ale z drugiej strony zazdroszcze że macie te obiawy ciąży bo mi nic nie dolega aż zaczynam się niepokoić bo mam tylko powiększone cycole i pobolewające podbrzusze

Lorelain no widzisz jak szybko sobie poukladalaś wszystko a z pomoca mamy to do porodu to juz wszystko będziesz miała zapiete na ostatni guzik ;-)

Mamba to trzymamy &&&&&& i za ciebie

Zapominajka wysłałam ci PW

u mnie piersi się trochę powiększyły, powiedziałabym że są pełniejsze, ale co zauważyłam takiego bardzo ciążowego to znowu mam sutki matki karmiącej ... pamietam jak mi sie one zrobiły w pierwszej ciąży to byłam w szoku ... no i teraz znowu takie mam.

dokladnie! w drugiej ciazy, w 9 miesiacu mialam zapalenie ucha z angina ropno i temp. powyzej 39°, lekarz mi powiedzial, ze antybiotyk na takim etapie nie zaszkodzi, a temp i infekcja moze doprowadzic do cesarki, wiec wybor byl oczywisty

Kurcze ja wam wspólczuje tych mdlości i złego samopoczucia ale z drugiej strony zazdroszcze że macie te obiawy ciąży bo mi nic nie dolega aż zaczynam się niepokoić bo mam tylko powiększone cycole i pobolewające podbrzusze
nie ma czego zazdroscic!! wczoraj nie moglam pojsc do pracy, taka bylam rzygtajaca zombii:baffled:
zreszta poczekaj na trzecia ciaze, w pierwszych dwoch nic mi nie dokuczalo (no w drugiej troche mnie glowa bolala na poczatku)

co do cyców to mój obecny rozmiar 80 bo 75 mimo że tyle mam nie przejdzie bo za bardzo uciska a miseczka to kupuje f ale to tylko z tego względu ze większych nie ma i mi się troszku wylewają:-D:-D:-D w kazdym razje są olbrzymie a co do sutków to niestety na nie mam takich idealnych do karmienia i obawiam sie że tak jak przy Wiki skończy się na karmieniu przez kapturek choć będę próbowała że wszystkich sił żeby się go pozbyć
patrycja no ja ci powiem że z Wiki ani razu nie wymiotowałam a ogólnie mdłości to było jakieś dziwne nie znane mi pojecie a traz bllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

reklama
No ja uważam tak samo :tak: Później nam sie wątek rozwarstwi i tyle.
Ja dzisiaj do lekarza i mam nadzieje że wszystko będzie ok:tak: Jakoś kiepski dzisiaj mam dzień, do pracy nie mam chęci ani zapału, dzień ponury, zimno i jedyne na co mam ochotę to łożko

Będę trzymała &&&& za dobre wiadomości!

Ja w ogóle jeszcze nie myślę o karmieniu, cesarkach, nakładkach, smoczkach.
Jestem od tego bardzo daleko :-D

Do góry