reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

My na gwiazdke kupujemy mlodej sanki, rowerek (tzn rowerek juz od sierpnia stoi kupiony tyle ze w Szwecji i nie mial go kto przywiezc) i jakies zabawki.. juz mam nawet upatrzonego pigwinka kiwaczka :D no i N. napewno cos od dziadkow dostanie ale nie mam pojecia co

reklama
Eliana bo u mnie np z ta ciaza to tak 'przypadkiem' oczywiscie wiedzialam jak sie dzieci robi :p i ze takie dnj akurat moga sie trafic, ale jak z cora prawie 2 lata zachodzilam to nie nastawialam sie ze 'raz i bedzie' :) a tu suprise :)

Ja narazie z przygotowan to mysle o imionach :-)
Chlopak bedzie Beniamin Stanislaw
A dziewcczynka niewiem, Berenika Żaneta Lilianna takie mam ostatnjo pomysly :) - na drugie napewno Ewa

W czwartek mam wizyte to moze sie wstepnie dowiem :-)

Elutka cora moja tez lubi 'sprzatac' bierze sobie np pampersa zasikanego j myje nim podloge, albo chodzi do pudla na. Paper/plastkk i wyciaga i roznosi po domu, najbardziej lubi opakowania np z kaszek..

Eliana my tez mielsmy takie czekanie na zeba- wlasnie 2jka na dole chyba z 2 miesiace byla doslownie blonka na nim a sam zabem juz wystawal z dziasla, i czekalismg i czekalismy az przypadkiem zauwazylam ze wyzla 2jka u gory i zaraz po tym odrazu sie dol 'wyklul'

Witam, zapomniałam sie pochwalić że tym razem glukoza ok i nie mamy cukrzycy!!! Byłam pewna na 200% że skoro poprzednio była to teraz tez będzie a tu taka niespodzianka. Emotion- jeśli wyszedł ci wysoki cukier to lekarz musi skierować cię do poradni diabetologicznej a tam specjalisci już cię poprowadzą. U mnie wystarczyła dieta i nie brałam insuliny więc jest o co walczyć z tą dietą. Powodzenia!!! Na wizycie lekarz potwierdził płeć i będziemy mieli córeczkę!!! Tez jestem na etapie wybierania imion i nam podoba się Emilia.
Dzisiaj zaliczyliśmy super spacer w słońcu i śniegu. Antek dotykał białego puchu i był zachwycony. Sanki zamówiliśmy już na roczek ale jeszcze nie dotarły a już bym dzisiaj przetestowała. Ja mam śpiworek uniwersalny z wełną pasuje i do wózka i do sanek. Poprzedniej zimy też mialam ale mniejszy do głębokiego wózka.
Antek też lubi sprzątać, odkurzacz to jego ulubiony sprzęt ale i mokrą chusteczką pojedzie po każdej powierzchni. Super, że te dzieciaki już takie kumate. Mnie to najbardziej bawi jak Antek bierze szczotkę i mnie czesze albo idzie z zasikanym pampersem do specjalnego kosza na pampki.
Fajnie , że się dziewczyny odzywacie od czasu do czasu. Ja mam ta możliwość ze siedzę z młodym w domu bo pracując zawodowo też bym raczej nie miała czasu na forum ale raz na jakiś czas fajnie poczytać co u Was.

witam wieczorową porą ;)
panziorka przykro mi z powodu dziadka :( oh to super że wasz "przyjaciel" was powoli opuszcza :)
emotion własnie boję się, bo i bardziej świadoma już jestem co mnie czeka.a najbardziej boję się rozstania z Natanielem
Kłaczek ubranek większość mam po Natanielu ale i tak troszkę rzeczy kupiłam tylko dla Gabrysia ;) torby do szpitala już spakowane i to ciągle przypomina mi jak mało czasu już zostało. My mamy sanki po kuzynce więc kupować nie musimy, a dziś była pierwsza jazda :) myślę że taki śpiworek do wózka (ten większy) spokojnie nada się do sanek :)
Kasik super że cukrzycy nie ma :)

widzę że z waszych dzieci też nieźli pomocnicy ;) Nataniel też chodzi z chusteczkami i czyści wszystko dookoła ;) ale pampersów nie chce wyrzucać, za to w piłkę nożną nimi chce grać heh, w ogóle niezły z niego piłkarz, biega po całym pokoju i podkopuje co się nawinie pod nogi ;) my jesteśmy na etapie zainteresowania sorterami i innymi "logicznymi" zabawkami, większość czasu spędza wpychając klocki w dziurki, nie koniecznie we właściwe ;)
co do ciąży to widzę że organizm powoli przygotowuje się do porodu, brzuch się już opuścił, skurcze coraz częściej mnie nawiedzają, niektóre aż na kręgosłup promieniują. w domu nic nie świadczy o o tym, że jeszcze miesiąc mi został. łóżeczko będziemy skręcać po świętach dopiero i wózek tak samo dopiero wtedy zniesiemy. coraz ciężej mi ze wszystkim, dziś odkurzyłam salon i tak się zasapałam jak stara babuleńka :/ szczerze - chcę już koniec, bo dość mam tej ciąży. z Natanielem w tym etapie śmigałam jak mały samolocik, a teraz bym tylko spała i spała ...

ja mam ten większy spiworek z polarkiem z Tako. Używam go do x-landera, i strasznie mnie on denerwuje. Chciałam się pozbyć poduszki spod pleców, bo mała i tak już nie śpi w wózku, ale niestety nie mogę. oparcie nie podnosi się do 90 stopni, wiec plecy nie mają podparcia. poza tym ten śpiwór nie dochodzi tak jakby to końca oparcia i piłuje małą w plecy. Dziś wyszłam z nią na spacer i siedziała na bacznośc przez tą poduszkę. Zastanawiam się czy nie kupić orginalego śpiworka o x-landera. Dziewczyny które macie ten wózek- czy u was też są takie krótkie pasy? ledwo obstają małą, taka ściśnięta jest i niestety nie można ich wydłużyć. Denerwuje mnie den wózek coraz bardziej. Tyle kasy za niego zapłaciliśmy a ma tyle mankamentów . No ale teraz zwracam uwagę na co innego, niż wtedy, kiedy go kupowałam. A jak wasze spacerówki? nie macie takich problemów?
no i odwieczny dylemat-co kupić na gwiazdkę. nie chcę dużo wydać bo zabawek ma mnóstwo, pewnie jakieś dostaje, anic innego nie potzrebuje. Nie wiecie może czy w Coccodriilo można kupić bon podarunkowy, taki np jak w Reserved?

klaczek rzeczywiście pasy w x landerze są dziwne, my od jakiegoś czasu ich nie używamy tylko pałąka. Śpiworek mam oryginalny i dochodzi tak do paszek. My te sanki na gwiazdkę kupimy, bo zabawek już ma tyle że się tylko o nie potykamy...

ELUTKA my tez sanki napewno kupujemy. Co do pasow my w TAKO mamy dlugie ale ja Nikoli nie zapinam. Palak nam wystarcza... W parasolce coneco tez mamy dlugie pasy ale uzywam tylko bocznych wiec Nikola nie jest skrepowana.. Jak ja sie ciesze ze nie zainwestowalam w xlandera :)

To znaczy ja ogólnie z x landera jestem bardzo zadowolona, super mi się go prowadzi itd. Pasy obecnie to nie jest problem bo młody mi grzecznie siedzi w wózku choć wiem, że kiedyś tam przy drugim dziecku będę chciała wózek z wyższym siedzeniem. W ajchan widziałam dzis sanki coś chyba za około 50 zł z oparciem drewniane, nie wie jak wyglądają z bliska bo nie podchodziłam...cena zachęcająca :-)

ELUTKA ja chcialam zeby odrazu w zestawie byl spiworek. Na allegro sa fajowe takie co sie prowadzi jak wozek i dodatkowo rekawiczki dla mamuski ;)

reklama
wiem wiem, zrobiłam już przegląd na allegro :-) ja chcę takie z wełnianym śpiworkiem. Najbardziej bym chciała w stylu retro, ale takie kosztują pare stówek...na głowę jeszcze nie upadłam...

Do góry