reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Jedno i drugie będzie miało frajdę. osobiście uwżam, że sanki to gadżet numer 1 na zimę przy dzieciaku :-). Krzyś uwielbia jak się go ciągnie np. na kocu po mieszkaniu więc przypuszczam, że jazda na sankach też będzie dużą frajdą. Zawsze możemy razem zjeżdzać z górki.

reklama
my pierwszy saneczkowy spacer zaliczyliśmy w weekend, bardzo się podobało :)

powiedzcie mi czy któraś z was chodziła jakiś czas z rozwarciem? we wtorek byłam u gina i co się okazało mam już rozwarcie na palec. skurcze też mi nie odpuszczają... boję się, że zacznę za wcześnie rodzić

vinga- niestety nie pomogę bo ja nawet w czasie porodu się nie rozwarłam i skończyło się cc . A co mówi lekarz? Pewnie nie dotrwasz terminu co do dnia bo musiałbyś leżeć i nic nie robić ale wszystkie wiemy że to niemożliwe. Na szczęście jesteś już blisko rozwiązania.

Elutka- co do drewna to z pewnością przyjemniejsze od metalu ale biorąc pod uwagę śpiworek i pewnie kombinezon to dziecię niewiele
będzie miało kontaktu z żelastwem a mi jednak te metalowe bardziej leżą. Jakieś takie zgrabniejsze się wydają.

Paulina- linki do sanek które wrzuciłaś spoko tylko zwróć uwagę na płozy. Takie okrągłe pod ciężarem lubią się zapadać i żeby dobrze się je pchało/ciągnęło musi być sporo śniegu o co w mieście czasami ciężko. Zwróciła mi na to uwagę moja mama która od kilku lat co sezon ciągnie lub pcha moich siostrzeńców i jest ekspertem od sanek;-)Jedne mają właśnie takie okrągłe i są straszne a drugie drewniane ale płozy szersze i już zupełnie inna zabawa.
Dla mnie ideałem są te: SANKI BABY MERC + ŚPIWÓR + POPYCHACZ Z REGULACJĄ "WINTER FRENZY" - Babymerc

kasik ja jakoś i tak wolę drewnjane :-) takie bardziej naturalne poza tym z dzieciństwem mi się kojarząm metalowe mi się nigdy nie podobały.
vinga też nie pomogę, nie miałam takiej sytuacji...co na to gin?

Dziewczyny może macie rację z tymi sankami, ale u nas i tak na razie śniegu nie ma, więc odpadają :tak: a jak nas zasypie to może się skuszę, kurierem wszystko szybko dociera :-D Zobaczymy jak będzie... na razie w ruchu jest wózek i nóżki ;-)

vinga89 trzymaj się dzielnie w dwupaku jak najdłużej. Co prawda już niewiele Wam zostało bo 37tydz. już niedaleko, ale w takiej sytuacji ciągnie się to człowiekowi w nieskończoność.... Ja nie miałam rozwarcia będąc z Olafem w ciąży, ale szyjkę skróconą do minimum i pessar, więc musiałam leżeć i to 3 msc nam się udało, więc dacie radę. Oczywiście skurcze też były i do tego leki, ale u Was to już chyba nie ma sensu. Odpoczywaj ile tylko możesz i to w pozycji leżącej :tak: Ważne, aby chociaż do 37tyg.

kaskid bardzo ważna uwaga :tak:

A my od wczoraj mamy 9 ząbków :-D O dziwo wyszła trójka, a nie czwórka.

vinga - ja miałam rozwarcie. Chyba byłam w podobnym tygodniu ciąży do Twojego. Mój gin straszył mnie przedwczesnym porodem i byłam cała zestresowana... Przez tydzień. Później sobie odpuściłam. Co ma być to będzie. I wiesz co? Urodziłam 2 tygodnie po terminie! Brałam leki, może one sprawiły że jakoś się kulałam. Z tego co wiem teraz Fenoterol jest zakazany w ciąży. Dużo spokoju i mam nadzieje że wytrzymasz do terminu.

Vinga trzymaj się tam w dwupaku co najmniej do Nowego Roku ;-)
Ulala co tam u Ciebie??
Emotion jak tam sprawy na drugim forum?
Mój Ignacy mam nadzieję,że przechodzi jakiś skok rozwojowy bo jest nieznośny!!! We wszystko wali, szczypie, trzaska drzwiami, krzyczy,dziś w kościele pociągnął z całej siły stułę księdza przy konfesjonale co wystawia ksądz przy spowiedzi! No nie daję rady z nim...oby to skok a nie taki charakterek temperamentny :tak:
My jutro w nocy ruszamy w podróż do moich rodziców na święta i ja zostaję tam z małym z miesiąc, może dziadkowie i ciotki go utemperują.

Pazdziernikowe mamuśli składam wszystkim życzenia spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia :-D:-D:-D

reklama
Vinga, postaraj się odpocząć przez święta. Już niedługo słodkie maleństwo będzie z Tobą:-) Ale lepiej niech jeszcze poczeka w brzuszku.

Mamusie, dla Was, Waszych rodzin, i małych łobuziaków, wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia, radosnych, zdrowych i i w rodzinnej atmosferze.

Do góry