reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witajcie, cisza jak makiem....:)
My jesteśmy chyba po jakimś skoku albo nie wiem już po czym bo prawie 3 tygodnie był mega problem ze spaniem. Pobudki co 1-2 godziny i koniec spania o 5. Już myślałam że nam piątki wyjdą bo inne zęby już mamy ale to chyba nie to. W ogóle to śmiesznie wygląda taki maluch już z pełnym uzębieniem. Wszyscy dają mu minimum 2 lata!!! Teraz od 2 dni jest lepiej i mam nadzieję ze tak zostanie bo już padam na twarz. Mój brzusio zaczął rosnąc i już nie mam tyle siły co wcześniej. Trochę się martwię bo bardzo mało ruchów czuję. Podobno to przez łożysko z przodu które trochę może amortyzować kopniaki. W środę mam usg, trzymajcie kciuki. Jutro mam obciążenie glukozą, ciekawe czy w tej ciąży też wyjdzie nam ta cholerna cukrzyca.:-( Jak Wsze dzieci po szczepieniu. My jeszcze przed i chyba dotrzemy do przychodni dopiero po nowym roku. Trochę się boję tego szczepienia ale z drugiej strony i tak nie mam jak się dostać do lekarza bo teraz 2 tygodnie mój mąż pracuje po 12 godzin a nie chcę sama autobusem jechać a potem idziemy na urlop i święta prawie 300 km i nie chce go szczepić zaraz przed wyjazdem i zmianą otoczenia. Ciekawe czy ktoś nas zacznie ścigać z tego powodu. Pozdrowionka dla wszystkich!!!

reklama
o nareszcie jakaś żywa dusza ;) od kilku dni zaglądam na forum a tu nikogo
Kasik ja też mam łożysko na przedniej ścianie i przez to bardzo późno poczułam ruchy, bo dopiero w 20tc. z Natanielem czułam już w 16tc :) my na razie mamy wstrzymane szczepienie, rozmawiałam z naszym pediatrą że Nat ma prawdopodobnie uczulenie na białko jaja kurzego, a takich dzieci nie wolno szczepić na mmr i teraz będziemy kombinować czy szczepić czy nie. ale chwała bogu trafiła nam się taka lekarka która na siłę za wszelką cene nie chce wcisnąć nam tej szczepionki. podobno czeka nas jakaś komisja w sprawie tego...
co do glukozy, to mi wyszła lekko podwyższona po 2h ale przy mierzeniu glukometrem jest wszystko w porządku

Hey dziewczyny, też co dzień tu zaglądam i czekam na wpisy a pasowałoby się przecież samemu odezwać.
My dziś idziemy do lekarza na 15, od sb biegunka wodnista i przez 2 noce wymioty. Strasznie wygląda takie dziecko wymiotujące. Młody nie wiedział co się dzieje, raz na leżąco nam zwymiotował, bałam się że się zachłyśnie...
Kasik powodzonka na usg. To Twój synek naprawdę poważnie musi wyglądać,z resztą po zdjęciach widać że taki już chłopaczek. Zobaczysz, jeszcze Ci jakiś geniusz wyrośnie i poślesz go w wieku 4 lat do pierwszej klasy:-) Mój też duży, jak patrzyłam na wykresy to obwód główki i wzrost 97centyl a waga to już poza.
Vinga jaką komisję? Z powodu tego że nie chcecie teraz szczepić? No my mieliśmy iść w pn ale z powodu biegunki nie poszliśmy. Teraz też się zastanawiam kiedy go szczepić. Na święta i po mamy zamiar zostać u mojej rodziny 420km od krk i jak wrócimy w lutym to młody będzie już po 15tym miesiącu i pewnie będą się pluć że pózno szczepimy. A ciekawe czy mogłabym go zaszczepić w ostrołęce...

vinga mogłabyś przypomnieć nazwę pasty do zębów, to Ty chyba jakąś na forum podawałaś. Z góry dzięki:tak:

Hejo

VINGA jak na sie uczulenie na bialko to nie mozna szczepic? Dobrze wiedziec kochana bo my jeszcze przed szczepieniem a mloda mi wlasnie bialo ostatnio uczulilo, czerwone plamki wokol buzi miala.
MISZA my myjemy zabki pasta oral-b stages 1 i taka sama szczoteczke uzywamy ;) vinga chyba tez.
KASIK powodzenia na usg :) kciuki aby dalej dziec byla dziewczynka. Jejku, tyle zebow az? My mamy dopiero 6 :cool:

ja wyczytałam w internecie właśnie o tym że takie dzieci nie powinny być szczepione... lekarka przytaknęła więc to chyba prawda.
Misza jeszcze będę się konsultować z pediatrą, ona sądzi, że mamy jeszcze mnóstwo czasu żeby zaszczepić małego. mówiła właśnie, że od tego czy powinno się szczepić czy nie jest odpowiednia instytucja i to oni będą podejmować decyzję czy szczepimy na mmr.
do tego jest raczej świstek potwierdzający alergię potrzebny, a gdy zapytałam czy może by zrobić Natanielowi testy z krwi na ten alergen to odpowiedziała, że to jest mało wiarygodne, bo może być uczulony a w testach nic nie wyjdzie... wiec nie wiem jak ona chce tą alergię udokumentować... :confused: my powinniśmy być miesiąc temu zaszczepieni, na razie się nas nie dopominają ;)
co do pasty to cały czas używamy nene dent
Paulina tylko o białko jaja kurzego chodzi. Pytania do eksperta. Szczepienie dzieci z potwierdzoną alergią na białko jaja kurzego - Artykuły - Cykle tematyczne - Ekspert - Medycyna Praktyczna

Tak czytam i czytam i pasuje sie w koncu odezwac :-)
Choc widze ze malo pazdziernikoych mamus zostalo.

U nas tocz sie pwoli zwyczajnie, mloda chodzi, zeby leza (mamy 8- i disc lagodnie przechidzo) po szczepieni na roczek jestesmy - jakies mam jeszcze w grudniu hyba meingokoki- ale my mamy pomieszany kalendarz bo wczesniej byla szczepiona w irlandii.
Dalej malo spi, malo je i nie chce pic -- takze bez zmian:)

A jak sie brzuchatki czuja ?:)

No to mnie teraz ładnie nastraszyłyście.. my się wczoraj zaszczepiliśmy, a młody ewidentnie ma uczulenie na białko, bo mu od razu plamy na buzi wychodzą:-(
16.12 ide prywatnie do alergologa, żeby mi dała zaświadczenie o skazie i teraz nie wiem czy nie powinnam zrobić badania ieg,bo czy mi uwierzy na słowo i zdjęcia plamek...? nie wiem różnica w cenie pepti na receptę i bez jest spora 7 a 24zł...vinga ty miałaś mleko na receptę od pediatry?

EMOTION odpisuje na glownym bo tam to nie miejsce na to... boziu przepraszam ze sie smieje ale normalnie nie dam rady... przeciez mogla ci zwyczajnie podziekowac bo potem moga ja chyba zablokowac. A udzielasz sie tam jeszcze czasem?:)

W takim razie ja musze z pediatra pogadac. Narazie i tak szczepienie odroczone bo mloda gile do pasa

Chwilowo odpoczywam,
poprosilam o wybraanie nowego/drugiego moder. (Jak sie okazalo ta osoba tez juz od min tyg planowala zostac moderatorem ze mna/za mnie)
Jedynie co to pisze w watku wizytowym - gratulacje czy kciuki.
Glowny tylko 'przelece' ale nie dokladnie, co ktorys post.

Niewiem czy bedzie tam dla mnie miejsce ,
Za 2-3 tyg maja wrocc administratorzy i od nowa wybrac moderatorow. ale dla mnie chyba to i tak koniec. Jeszcze po tej ostatnie klotni calej.
Wkurza mnie to. Same proponowaly mnie za modka, porobilam watki /takie jak na innych mesiacach/ oganekam w miar wzystko. Zrobilam liste wyprawkowa w ktora wlzylam wiele serca i pracy. A. Teraz jak wszystko gotowe to mam sobie isc.

reklama
Elutka my dalej na pepti, chociaż obserwuję, że skaza zaczyna nam przechodzić. niestety kupujemy bez recepty, jak mały miał 2/3 miesiące miał testy na mleko ale wyszło, że nie jest uczulony... a teraz lekarka mówi, że nie ma sensu robić testów bo nie wyjdą dobrze...

Emotion, czasem wchodziłam na twój wątek... a tak apropos przytaczanie wiadomości prywatnej na forum jest ostrym złamaniem regulaminu i powinnaś to zgłosić do administracji, najlepiej na wątku zamkniętym dla modów. kurcze, nie fajnie zostałaś potraktowana. u mnie na styczniu na szczęście laski na prawdę zgrane są, miło nam się pisze

Do góry