reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
moja niuniusia przeszla sama siebie mimo 'lazenia' [ w chodziku po polu wczoraj 4 godziny, a pozniej skakania prawie 2 godzin w skoczku poszla spac o 23, a wstala o 3... na sile ja uspalam i wstala po 5... ehh wstala.. spadla z lozka.. :/ Zlapalam ja 10 cm nad ziemia w ostatniej chwili ://

Aha zabek drugi juz jest przekluty :)

emotion, to niezmordowana ta Twoja niunia ;) gratuluję ząbka
a my mamy dwa (w piątym miesiącu nam wyszły) i na razie cisza. ale widać że go męczą :(
pazniorka, mój też kilka razy tak upadł, że głową gruchnął o podłogę. płaczu było od groma ale to taki wypadkowy wiek teraz :(

U nas też z zębami się trochę uspokoiło- nadal jest 6 (4 u góry i 2 na dole) Mały też poobijany, na kolanach i łokciach ma siniaki od ciągłego pełzania. Dzisiaj na szczeście bez większych upadków.
My niestety nie w ciąży :(

jej 6 zębów :) nam jakby kły szły ale sama nie wiem co o tym sądzić :/
kasik, to od kiedy teraz trzymać kciuki? kiedy będzie owu? jak chcesz to zapraszam na staraczki wiosenno/letnie :) sama tam kawałek czasu siedziałam i teraz też zaglądam :)

emotion, to niezmordowana ta Twoja niunia ;) gratuluję ząbka
a my mamy dwa (w piątym miesiącu nam wyszły) i na razie cisza. ale widać że go męczą :(

jeju ona to jakby sie red-bula spila, zwlaszcza na wieczor. Niestety ale 'zapotrzebowanie na sen' odziedziczyla po mamusi..
Ja sie do niej smieje ze jest 'diobel tasmanski' wiecie tez n bajek :)
Albo jakis speedy gonzales :)

Aale to 'przy swoich' bo jak kolezanka z syne,m przyhdzie albo my gdzies to taka mala ksiezniczka, cicha i chowa sie mamie w ramionach, maly wstydnis.. I wszhyscy pytaja 'aty mowisz. Ze taki diabel a ona taka grzeczna i niesmiala ksiezniczka'... Ehe aniolek.. Taki prosto z piekla chyba ..:/

my sie na zeby zbieraly od jakis 4 miechow wiec w koncu.:l
Tata pojechal do polski a na nastepny dzien pierwszy sie przekul. Heh. Mloda taty 2 miechy nie zobadczy- i na wzajem- a to taka roznica.. Taka zmiana.. Masakra!

Nam też się wczoraj przebił wreszcie pierwszy ząbek i nie wiem czy teraz jest moment że najbardziej boli czy już drugi za nim pędzi bo mała sobie nie da dotknąć tych dziąseł. Laura tez się zaczęła przebudzać w nocy, dzisiaj się bawiła z misiem z ochraniacza na szczebelki, dobrze że nie płacze jak sie obudzi dałam jej smoka i poszła spać dalej

a mój wreszcie przespał dobrze noc. o 12 w nocy znów zaczął się przebudzać co 5 min dosłownie. P zaproponował że może go dziąsła bolą, wiec dałam mu nurofen i 90 ml mleka do popicia. przespał do 5.30, dostał butle i wstał dopiero o 8.30. no i teraz sama nie wiem czy faktycznie go dziąsła bolały czy głodny był :p

U nas dalej zębów nie ma ale przechodzimy pierwszą chorobę mały ma zapalenie oskrzeli jest juz lepiej miał 39,7 przez dwa dni chyba były problemy ze zbiciem temp dostał antybiotyk ale od niego wysypki i biegunki wiec dzis zmienił mu lekarz na co innego mam nadzieje że juz bedzie lepiej Igorek ładnie siedzi i zapytany jak bije brawo pokazuje :) słodki widok:)

reklama
ulala zdrówka do Igorka! Niech się szybko wygrzebie z choróbska...i BRAWO za nowe umiejętności :tak:
To wszystko przez tą pogodę, u nas w mieszkaniu chłodno, wilgotno i ciemno, słońce w ciągu ostatnich 2 tygodni widziałam chyba w sumie przez 3-4 godziny, listopad jak nic :szok: A przez to łatwiej o infekcje, pranie w mieszkaniu nie schnie i w ogóle masakra.
U nas dalej bez zęboli, Igo nie raczkuje, trochę pełza ale leniuch straszny i najlepiej go właśnie po mieszkaniu prowadzać. Przedwczoraj też go złapałam w ostatniej chwili bo by z łóżka spadł i kark skręcił, rzuciłam się za nim jak długa.
emotion to masz się z tym swoim red-bulkiem :-D tylko przykład brać z Twojej córy, tyle energii ma! Ja od 2 tygodni senna i klapnięta, chyba przez tą aurę, ale Ty chyba musisz być mega naładowana powerem przy Anitce:-).

Do góry