reklama
To pamiętaj, że to rzadkość żeby w szpitalu był dostępny TENS. To lepiej zapytaj się w szpitalu gdzie chcesz rodzić czy mają, bo nie wiem czy nie będziesz musiała przeszukać jednak.U mnie zzo a jak nie będzie anestezjologa to poproszę o ten Tens.
Mam nawet gdzieś na strychu, wspomagalam się kiedyś przy odchudzaniu. Ale nie mam siły przekopywać miliona rzeczy.
A jakie argumenty Ci lekarz przedstawił? Tak z ciekawości pytamJa Wam powiem dziewczyny, że bardzo bym chciała zmniejszyć trochę ból porodowy, bo wiem co mnie czeka i jestem przerażona ale powiem szczerze, że idę na żywioł i raczej nie liczę na nic. Nie nastawiam się nawet na znieczulenie. Przy żadnym porodzie nie dostałam... Ostatnio na wizycie rozmawialam na ten temat z lekarzem i w sumie ból jest straszny i łzy mi się cisną do oczu jak myślę o tym, ale chyba trochę przemawiają do mnie argumenty które przedstawia mi lekarz. Choć z drugiej strony uważam że medycyna idzie do przodu. Kobiety robią wszystko od biustu po pośladki a poród w dalszym ciągu jest bolesny
Ja dostałam dwa razy zzo tylko za drugim razem za szybko szedł poród i nie zdążyło zadziałać i powiem szczerze, że nie polecam dlatego dopytuje o TENS bo ponoć jest dostępny dla wszystkich chętnych w moim szpitalu, a jednak zzo zależy od dostępności anestezjologa
Tak, mają dostępnyTo pamiętaj, że to rzadkość żeby w szpitalu był dostępny TENS. To lepiej zapytaj się w szpitalu gdzie chcesz rodzić czy mają, bo nie wiem czy nie będziesz musiała przeszukać jednak.
Dziewczyny, ktoras z Was tu już pisala o obawach z tym związanych, ale nie sądziłam, że będzie mogło to też dotyczyć mnie. Dzidzius przybrał mi przez 2 tyg ponad 500g i nagle wskoczył powyżej 90 centyla z 50 centyla z ostatniej wizyty. Lekarz mowi, że musiał nie doszacowac ostatnim razem
Czy na etapie 30 tc martwic sie tym czy jednak czekać spokojnie?
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Jak nie ma anestezjologa to nie ma znieczulenia... Znieczulenie podają do pewnego momentu czyli jak tylko coś się poczuje to od razu do szpitala , bo może być za późno na podanie. Ja za to chciałabym jak najdłużej być w domu bo trochę trwa rozkręcanie. Moja Pani doktor mówiła że sama też rodziła bez znieczulenia. Znieczulenie wydłuża poród i największym problemem jest ten brak czucia i problem z prawidłowym parciem co może skutkować utknięciem główki. Ja też boję się bólu u myślę że każda z nas, ale powiem Wam szczerze, że teraz bardziej boję się żeby nie było wywołania, bo jak naturalnie się zacznie to pochodzę w domu i później to jest szybka akcja.A jakie argumenty Ci lekarz przedstawił? Tak z ciekawości pytam
Ja dostałam dwa razy zzo tylko za drugim razem za szybko szedł poród i nie zdążyło zadziałać i powiem szczerze, że nie polecam dlatego dopytuje o TENS bo ponoć jest dostępny dla wszystkich chętnych w moim szpitalu, a jednak zzo zależy od dostępności anestezjologa
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
U mnie taka sytuacja była na ostatniej wizycie malutka przez dwa tygodnie tak przybrała i martwiłam się przez dwa dni , bo mi lekarz powiedział, że najwyżej się wywoła jakby była duża a ja bardzo nie chcę ostatni mój poród był wywołany tydzień przed terminem właśnie ze względu na podejrzenie dużej wagi dziecka. Lekarz wtedy uznał, że lepiej wywołać bo przez kolejny tydzień dziecko jeszcze urośnie. Teraz czekam na kolejną wizytę i zobaczymy jak sytuacja się rozwija przestałam o tym teraz myśleć. , bo wszyscy mi mówią, że dobrze, że rośnie, bo gorzej by było jakby nie rosłaDziewczyny, ktoras z Was tu już pisala o obawach z tym związanych, ale nie sądziłam, że będzie mogło to też dotyczyć mnie. Dzidzius przybrał mi przez 2 tyg ponad 500g i nagle wskoczył powyżej 90 centyla z 50 centyla z ostatniej wizyty. Lekarz mowi, że musiał nie doszacowac ostatnim razem
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Nie wiem, albo już sama sobie próbuję to wszystko wmówić, że jakoś będzie, a boję się jak diabli w zasadzie to nie mam teraz dnia żeby nie pomyśleć i tym porodzie to wszystko przez ten ostatni poród wywołany, który mnie zmęczył, bo to wszystko wtedy nie naturalnie się dzieje. Sztucznie wywołany. Szyjka nie gotowa i to wszystko jest inaczej niż jak się dzieje normalnie tak jak trzeba. A i u mnie tak wyglądają nocki... Nie śpię tak jak trzeba. W ogóle mało śpię.
Palinka13
Moderator
tez malo spie .. i tez mnie coraz bardziej stresuje wizja porodu .. to bedzie moj pierwszy i nie wiem zupelnie czego sie spodziewacNie wiem, albo już sama sobie próbuję to wszystko wmówić, że jakoś będzie, a boję się jak diabli w zasadzie to nie mam teraz dnia żeby nie pomyśleć i tym porodzie to wszystko przez ten ostatni poród wywołany, który mnie zmęczył, bo to wszystko wtedy nie naturalnie się dzieje. Sztucznie wywołany. Szyjka nie gotowa i to wszystko jest inaczej niż jak się dzieje normalnie tak jak trzeba. A i u mnie tak wyglądają nocki... Nie śpię tak jak trzeba. W ogóle mało śpię.
reklama
Tak, zdecydowanie gorzej jak maluszek nie rośnie. Daj koniecznie znać, jak tam sytuacja się u Was rozwinie.U mnie taka sytuacja była na ostatniej wizycie malutka przez dwa tygodnie tak przybrała i martwiłam się przez dwa dni , bo mi lekarz powiedział, że najwyżej się wywoła jakby była duża a ja bardzo nie chcę ostatni mój poród był wywołany tydzień przed terminem właśnie ze względu na podejrzenie dużej wagi dziecka. Lekarz wtedy uznał, że lepiej wywołać bo przez kolejny tydzień dziecko jeszcze urośnie. Teraz czekam na kolejną wizytę i zobaczymy jak sytuacja się rozwija przestałam o tym teraz myśleć. , bo wszyscy mi mówią, że dobrze, że rośnie, bo gorzej by było jakby nie rosła
Oczywiście rozumiem, że naturalnie wszystko płynie inaczej, ale też zdrowie dziecka najważniejsze.
Tak źle wspominasz bo miałaś wywoływany porod oksytocyna?