reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Elutka w ta pogode na czwartek w polowie wierze. Odkad pamietam w Krk na Boże Ciało rano jest upal a poznym popoludniem burze.
Ulala wozek bardzo ladny, skusilabym sie gdyby byl chociaz pare stowek tanszy :-D a co do zimna, ja ostatnio farelke wlaczylam :-D
Misza moja tez sie nie budzi w trakcie, ale zazwyczaj po :-D:-D lozeczko mam kolo siebie
Kasik powodzenia w podrozy!!!

Juz pare miesiecy temu planowalam kupno nowego fotelika a my nadal jezdzimy w starym :-D:-D Młoda ledwo sie miesci ale tak jakos wyszlo wtedy z kupnem. W piatek albo we wtorek wybieramy sie do Factory outlet ( krakowianki raczej wiedza gdzie to ;-)) i tam jest Smyk Megastore. Ostatnio tam bylam i sa pozadne foteliki pare groszy tansze niz w normalnym smyku a o entliczku-pentliczku juz nie wspomne :) spacerowki-parasolki tak samo.

reklama
Paulina już kiedyś pisałam a propos fotelików. Póki dziecku główka nie wystaje z fotelika to jest ok. Na większy powinno się zmienić jak dziecko ma tak 8,5-9msc. Ja tez już dawno chciałam zmienić, ale znajomy z entliczka mnie oświecił, że to za wcześnie, bo kręgosłup jeszcze za słaby. Smyk rzeczywiście jest wielki w Factory:)
U nas mały lubi się obudzić w trakcie lub tuż po:)

hej dziewczynki :)
Misza, również współczuję okresu, ja po ponad dwóch latach bez miesiączki będę się pewnie czuła jak bym po raz pierwszy dostała hehe
u nas już któryś dzień z kolei ciągle pada. jest okropnie.
Nataniel rozrabia okropnie. teraz stoi przy komodzie i próbuje moje kosmetyki ściągnąć...:confused: ponadto zaczął się sprzętem rtv interesować :p:p dekodery do tv są zdecydowanie za nisko, bo w zasięgu jego rąk. wlezie wszędzie a ja się wkurzam ehh.
my fotelik już dawno temu zmieniliśmy, mały zdecydowanie tak woli podróżować bo wszystko widzi. w niedzielę wpakowaliśmy go na próbę do małego fotelika i w ogóle już się nie mieścił, nogi od kolan na zewnątrz...

vinga nogi mogą zwisać, chodzi o to żeby główka nie wystawała. Ja tam wolę zaczekać...mój mały też się buntował jakiś czas, ale mu przeszło.
Mojego małego też bardzo interesują wszelkie kabelki, piloty, telefony...
Tutaj tez pada i pada i jest wstrętnie..

Hey dziewczyny :-)
vinga jak tam samopoczucie??? Jak brzuszek? Termin jakiś wyznaczony? Zdrówka i postępów w tyciu :-p To Ci łobuziak rośnie, teraz fajnie, że dzieciak ciekawy wszystkiego i ruchliwy, oby naszym chłopakom to łobuziarstwo nie zostało do 18tki. Wczoraj z moim rozmawialiśmy, że zazwyczaj rodzice snują plany co do dzieci: lekarz czy może prawnik...a my się śmialiśmy, że nasz młody dzwoni żeby go z izby wytrzeźwień odebrać i zapłacić mandat.:-) Nie wiadomo co to porośnie i jak to zrobić żeby na CZŁOWIEKA wychować...
ulala Tobie też zdrowia dla Ciebie i Igora. Ale się wylaszczysz na tych masażach. :-p
U nas dziś pierwsza noc bez budzenia się z powodu zatkanego nosa. Do tego w mieszkaniu chłodno (mieszkamy na parterze, niby ocieplone ale stare bloki) i wczoraj myślałam własnie o zakupie farelki jak ty masz paulina ale liczę na te "upały" od czw. i sobie odpuściłam extra zakup. Na spacerze nie byliśmy od 8 dni, świra już dostajemy z młodym w domu.
elutka Ty jeszcze bez okresu po ciąży? Ale Ci dobrze :tak: Mi się w końcu skończył, czuję się o niebo lepiej bez pieluchy :tak:
kasikd ja też już myślę o nocniku, dziadki nam kupili a w czerwcu do nich jedziemy więc pewnie tam pierwsze próby poczynimy. Mój tata sadzał mnie na nocnik jak miałam pół roku i umiałam siedzieć, ponoć to się przyczyniło do szybszego wołania siusiu itd. Ale wiadomo kiedyś było to spowodowane wygodą, mojemu ojcu pranie i gotowanie pieluch po prostu szybko się znudziło. Dziś jest z tym dużo wygodniej, ale jak widzę dzieciaki powyżej 2 lat biegające z pieluchą to mi się to nie podoba.

W oczekiwaniu na upały pozdrawiam ciepło :-)

pogoda butelkowa:-D a na naszym forum spokój :-( ja już nie mam cierpliwości do tego mojego szkraba:rofl2: elektryk cholera jasna...cały pokój zawalony zabawkami, ale po co? przecież jak można dorwać kabelki to on woli :no: telefony, dekoder no baaa....no i oczywiście jak zaczął w piatek śmigać to już mu się znudziło, teraz czas na wstawanie przy czym się da..firanka tez dobra jest:confused: a najlepsze jest to, że dzisiaj robiłam obiad a moje dziecko weszło pod stół w kuchni i na siedząco zasnęło, a że nie siedzi stabilnie to było wielkie bęc o płytki:-( co on wyczynia...nie nadążam, pewnie jak nie jedna z was :tak:już 2 miesiące zbieram się, żeby kupić bramke na schody i wreszcie jego wszędobylskość mnie zmobilizowała-zaraz kupuję. Do fotelika też się już daaawno zbierałam...ma któraś z was taki fotelik???
FOTELIK MAXI COSI PRIORI SPS ENZO 9-18 KG (3250805420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,
bo mój ostatni wybór nie był najlepszy:baffled:
ja narazie czekam już 5 dzień na okres:szok: narazie nie myślę, bo jak mnie W. zapylił to go chyba uduszę:baffled:

Misza, samopoczucie w kratkę, raz rozpiera mnie energia, a czasem tak jak dziś nic najlepiej bym nie robiła. co do brzuszka to po ciąży z Natanielem jeszcze mi się nie schował więc trudno ocenić. z resztą to raczej jeszcze za wcześnie na brzuszek ;)
ja bym chciała sadzać małego już na nocniku lecz takowego nie posiadamy :-p
panziorka, ja mam maxi cosi tobi. jestem z niego zadowolona, a ten twój jest podobny do mojego więc może być ok ;)

hehe widze ze zmieniamy dzidziom nie tylko wozki ale i foteliki - hehe.

Ja sie narazie rozgladam i orientuje - ale niewiem wogule na co zwrocic uwage. Za kupno pewnie tez bym sie juz wziela -a le sie wstrzymuje - i czekam co wyjdzie z moim zjezdzaniem do kraju na stale - bo wtedy nie ma sensu tutaj kupowac [w irlandii] i zwozic go. Choc nie powiem portfel juz swedzi i chetnie bym skoczyla na zakupy konkretne :D:D

Tez slyszalam ze poki glowa nie wystaje to fotelik okej.
Niewiem moze ja mam jakis duzy fotelik - bo mlodej brakuje jeszcze kilka cm, a nozki tylko troche wystaja, wiec jak czytam ze u Was dzieciom nogi wystaja prawie do kolan to w szoku jestem.
A dodam ze mloda urodzila sie duza i jest duzym [dlugim] dzieckiem.

Ja kupialm nocnik ostatnio - mloda posiedziala minutke i dostala ataku placzu :D Narazie wiec niech sie oswaja z jego widokiem - a sadzam moze bede raz na jakis czas przed kapiela naprzyklad - zazwyczaj sikala na moje kolana to moze zmieni 'punkt' hehe :)

Fotelik - myśleliśmy, wybraliśmy i... Nadal go nie kupiliśmy. Bo zrobiło się cieplej, Paweł jeździł bez kurtki i grubego swetra i okazało się, że jednak się mieści do małego fotelika. Jak to wystają wam kolana? Mój siedzi z troszkę podkulonymi nogami ale nogi nie mają jak mu wystawać.

Nocnik - mamy ale nie używamy. Najpierw mama musi się z nim oswoić, a dopiero później dziecko. Jedno wiem na pewno uczmy dziecko załawiać się w jednym miejscu! Ubikacja, ewentualnie łazienka. Mam przypadek w rodzinie gdzie mały nauczył się że jak mama je on zawsze robi kupę do nocnika.

reklama
Hey dziewczyny:) Jestem październikowa mamą i chciałabym czasami się trochę poudzielać na forum. Co prawda na forum jestem od początku ciąży, ale jakoś dopiero teraz otworzyłam się na taką formę kontaktu z innynmi mamami, mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona :D
Co do fotelika to my kupiliśmy niedawno drugi, taki od 9kg do 25kg, i jesteśmy bardzo zadowolenie łącznie z Emilką. A co najważniejsze ma regulowanie położenia, od pozycji leżącej do siedzącej. Z pierwszego fotelika Emilka już dawno wyrosła, no i nie chciała w nim leżeć, za wszelką ceną chciała w nim siadać.

Do góry