reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

A u nas fascynacja balonem trwa. Byliśmy na odpuście.
Do samodzielnego siadania nam jeszcze daleko. Jeden kroczek na czworaka to był chyba przypadek bo więcej ich już nie zrobił. Łatwiej mu chyba jest się przeturlać.

vinga - Już za niedługo z tej kropeczki wyrośnie Ci drugi dzieciaczek. Jeszcze raz gratulacje!

reklama
Też wolałabym go nie stawiać na nogi ale mi sztywnieje jak emotion i nie da się posadzić...no mam nadzieję, że mu ani na bioderka ani na kręgosłup to stanie nie zaszkodzi.

u nas to samo, niedługo w spacerówce będzie chciała jeździć na stojąco

Misza, Nat też ostatnio strasznie absorbujący, bez mamy ani na krok nie chce być, a najlepiej jak trzyma mnie jedną ręką. chyba zaczyna się ten okropny okres

no u nas chyba też to się zaczęło bo do toalety wyjść nie można bo łzy jak grochy lecą, nawet sie nauczyła i jak placze to woła "mmmaammmaaa", no i jak tu nie iść z pomocą

Z wstawaniem mlodej to sie staram 'ograniczyc' jak tylko moge - ale jak ja biore i chce naprzyklad posadzic miedzy zabawkami a ona sie naprezy i chce stac to jej pozwalam chwileczke - bo by sie darla a po chwili na rece biore i wtedy juz sie 'zgina' jkaby siedzac [siada mi na przedramieniu] i tylko ja odkladajac musze pilnowac zeby nie wyczaila i sie nie wyprostowala znowu :) Narazie dziala takie male oszustwo. Wiadomo teraz jest wczesnie jest zeby dzieci staly - zgadzam sie. No ale nie poradzi sie nic.
Siostry corka tez wstawala jak miala 7 miesiecy i nic jej sie z kregoslupem ani biodrami nie podzialo -- a i chodzic wcale nie zaczela bardzo szybko bo miala jakies 13 -14 miesiecy [sama chodzic -za raczki to wczesniej juz]. Wiec ni cnie jest powiedziane.

u nas to samo, niedługo w spacerówce będzie chciała jeździć na stojąco

no u nas chyba też to się zaczęło bo do toalety wyjść nie można bo łzy jak grochy lecą, nawet sie nauczyła i jak placze to woła "mmmaammmaaa", no i jak tu nie iść z pomocą
u mnie mloda jak sie zlosci to nie reaguje, ale jak juz tlucze reka o ziemie albo zabawke i wola 'dzidzi' to wtedy wiem ze juz to 'ostateczny etap' i podejsc musze :)
Mlodej sie nawet przypadkiem nie udalo jeszcze 'mama' :( Ciagle tylko 'tata tata tata' nieraz sie darla i pol dnia 'tata' az uszy bolaly [darla jako ze krzyczala sobie a nie zeby cos chciala] -- ostatnio zrobila sie za to duzo cichsza - ale to pewnie zebolki

Mi tez sie zachcialo dzidzi :(((( Jeszcze niedosc ze kuzynka w ciazy [co rodzila miesiac przedemna] to i szwagierka tez w 2gim miesiacu ;((

Hehehe...coś mi się wydaję, że nasze staraczki zarażą resztę forum :-Di niedługo wszystkie przerzucimy się np. na forum marzec 2012:p
mój mały jak mu coś nie pasuje to krzyczy coś w stylu "mimimimimi"-uroczo to brzmi...

vinga piękna fasolka, niech rośnie zdrowo a ty dbaj o siebie i unikaj gorącego rosołu!!! :-p Ja mam ogórkową ciągle na brzuchu-blizna pewnie zniknie dopiero za jakiś rok, dwa...
Ja gdyby nie foty brzuchola to zapomniałabym całkiem, że byłam w ciąży, może to też przez cc ale mam wrażenie ciagle że mi młodego pocztą przysłali:tak: teraz jakoś dopiero sobie uświadomiłam jaki to był cudowny okres ta ciąża...pomijając pierwszy i końcówkę trzeciego trymestru oczywiście :dry:
U nas katar pełną gębą, najgorsze, że nie da się go fridą wyciagnąć bo jakiś gęsty i zalega głębiej, nasivin chyba też średnio działa, młody się nauczył buzią oddychać i noc jakoś zleciała, mam nadzieję, że się na oskrzela nie rzuci i uda się uniknąć wizyty u lekarza.

vinga piękna fasolka, niech rośnie zdrowo a ty dbaj o siebie i unikaj gorącego rosołu!!! :-p Ja mam ogórkową ciągle na brzuchu-blizna pewnie zniknie dopiero za jakiś rok, dwa...
Ja gdyby nie foty brzuchola to zapomniałabym całkiem, że byłam w ciąży, może to też przez cc ale mam wrażenie ciagle że mi młodego pocztą przysłali:tak: teraz jakoś dopiero sobie uświadomiłam jaki to był cudowny okres ta ciąża...pomijając pierwszy i końcówkę trzeciego trymestru oczywiście :dry:
U nas katar pełną gębą, najgorsze, że nie da się go fridą wyciagnąć bo jakiś gęsty i zalega głębiej, nasivin chyba też średnio działa, młody się nauczył buzią oddychać i noc jakoś zleciała, mam nadzieję, że się na oskrzela nie rzuci i uda się uniknąć wizyty u lekarza.

Teraz już będzie inaczej. Ja też czasami nie mogę uwierzyć że Paweł to moje dziecko. Jest taki kochany i taki nieznośny. Nie wiem czego oczekiwałam ale macierzyństwo przerosło moje oczekiwania. I w kwestii takiego uwiązania do dziecka i tej miłości gdy patrzysz mu w oczy i wiesz że to dzięki tobie on powstał. :-)

hehe u nas też "mama" jest tylko jak płacze. a tak to chodzi w koło i gada "babababa" albo wczoraj zaczął "sii" "cii". śmiesznie to wygląda ;)
emotion, to u nas słowo "tata" nigdy nie padło. oczywiście tatuś zawiedziony :-p
Misza, spoko, z daleka od rosołów ;) a spróbuj pśuknąć wodą morską kilka razy do dziurki i dopiero wyciągać katar. my zawsze mamy strasznie gęsty, nigdy nie wycieka sam i tylko w taki sposób można go wyciągnąć.

Dziewczyny chciałam wypróbować Baby Jogger Elite ( mój fioł wózkowy sie odezwał) ale żebym mogła to zrobić musze sprzedać GT jesli była by któraś zainteresowana zakupem prosze na priv uzywany bardzo mało bo dopiero co go zakupiłam :) posiadam do niego na zimę śpiworek idealnie dopasowany i nie używany ale moge bez śpiworka sprzedac wózek na Gwarancjii!! Folię przeciwdeszczową dorzucam Gratis

Elutka -ja już zamykam warsztat:) idealna antykoncepcja młody zawsze się budzi kiedy nie trzeba a starszy do 24 siedzi i kurcze nie ma jak heeee niedługo to do hotelu będziemy jeżdzić :)
ale fajnie tez mieć tak dzieci rok po roku choć dla mamusi chyba troszke ciężko chwilami będzie ale trzymam kciuki za prawidłowy przebieg ciąż forumowych :)

Ostatnia edycja:
Misza kup sobie katarek do odkurzacza rewelacja na takie katarki odkurzacz zapewne masz z regulacją ssania i regulujesz stopniowo siłe ssania ja nie znam lepszego użadzenia fride mam ale do kosza sie nadaje według mnie to niepotrzebnie ja kupiłam .

reklama
A ja myślałam, że ta frida to to samo co katarek...ja mam to drugie i jestem bardzo zadowolona.
Ulala Ty wariacie wózkowy ! hihi :-D ja niestety nie lubię trójkołowców, jakoś nie mogę się do nich przekonać. A z tym budzeniem się młodego kiedy nie trzeba mamy tak samo...

Do góry