reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Frida i katarek to cos podobnego z różnica taką że firida jest jak to napissac zasysanie przez usta rodziców a jesli słaby ciąg maja nie wyciagnie sie glutków a katarek jest super bo jednak odkurzacz ma mocniejsze ssanie i ciągłe i nim nie ma bola żeby nie dało sie wyciągnąć Igus miał raz jedyny katarek w zimie jakis taki chwilowy i frida sie nie spisała katarek rewelacyjny .No ale to co dla mnie super dla was nie musi takie byc to moja ocena przy moim doświadczeniu:)

Elutka ja też 3 kołowców nie lubiłam nie podobały mi sie dopóki nie stanełam przy Baby Jogger i zakochałam się w nich prowadzi się super są lekkie buda rewelacyjna jest dawno takiej nie widziałam i składanie bajka :) ale jest model 4 kołowy
BJ22210.jpgBJ10257.jpg
nie są to super tanie wózki ale warte swojej ceny

Załączniki

• BJ22210.jpg
    BJ22210.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 19
  • BJ10257.jpg
    BJ10257.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie ta cena mnie troszkę powala...jestem na etapie poszukiwań wózka, który zajmuje mniej miejsca i jest lżejszy ale za mniejsze pieniążki:(
Katarek u nas też się świetnie sprawdził jak już wspominałam:)
Co się z tą pogodą podziało?? Doła można złapać...

Elutka na prv odpisałam

a pogoda do d........... właczylismy centralne bo strasznie zimo sie zrobiło w nocy wyubierałam się w gruby szlafrok małego okryłam dodatkowo kocem bo mnie az trzęsło jak sie obudziłam :)

Ja bym już chyba wolała, żeby u nas zimno było-m w mieszkaniu mamy 23-24 stopnie. Masakra :( I to pomimo pootwieranych okien.

Witajcie :)
Zdążyliśmy z Antosiem ze spacerkiem przed deszczykiem a teraz mój Skarb śpi:)
Zastanawiam się czy mogę już zacząć próby z nocnikiem. Mały siedzi stabilnie. Kupę robi regularnie to może spróbuję. Jestem pełna zapału i entuzjazmu bo właśnie uczę nasze 2 koty załatwiać się do wc i jeden już zaskoczył :)
W wyjeżdżamy na tydzień więc zacznę jak wrócimy. Kolejny sprawdzian przed Antkiem bo mamy niezłą trasę Katowice- Kielce- Sanok- Rzeszów- Katowice!!!
Nasze problemy z płaczem przy zasypianiu wieczornym ustąpiły- to musiał być skok rozwojowy bo znowu Antoś ładnie śpi, budzi się w nocy 1 x na mleko ale niestety wstaje już o 5:( To chyba wina tego że mamy bardzo jasną sypialnię i jak tylko w pokoju robi się szaro to on już się budzi.

Ulala dzięki za poradę, kupiłam ten "katarek", rzeczywiście sprawniej ten katar z nosa wychodzi co nie zmienia faktu że mały nie da sobie nic do nosa wsadzić i dalej mu ten katar zalega, już 6sty dzień, noc przebujana w leżaczku bo w łóżeczku za płasko, nos się jeszcze bardziej zapychał i nie mógł spać, ehhh...
A wózek ze zdjęć wygląda super, cena nie mała ale skoro wart ceny...my na razie nie mamy kasy na extra wydatki niestety.
Czy na forum wykluła się jakaś druga ciąża, coś przeoczyłam czy tylko mi się wydawało? ;-)
Co do antykoncepcji, to ja mam 8my dzień okres i już mam dosyć :baffled: A nocne przytulanie poza tym idzie nam całkiem sprawnie, mimo że łóżeczko stoi 20cm od naszego łóżka to mały akurat w tych momentach się nie budzi, chyba z okresu ciąży mu się dobrze seks kojarzy z bujaniem i zasypianiem. ;-)
kasikd to udanej podróży!
panziorka ty jechałaś z małym pociągiem. Ponawiam pytanie o specjalny przedział co mówiłaś że miałaś dla matek z dziećmi czy cuś takiego??

Wszystkiego dobrego dla wszystkich MAMUSIEK :-D:-D:-D

Zastanawiam się czy mogę już zacząć próby z nocnikiem. Mały siedzi stabilnie. Kupę robi regularnie to może spróbuję.[...]
Nasze problemy z płaczem przy zasypianiu wieczornym ustąpiły- to musiał być skok rozwojowy bo znowu Antoś ładnie śpi, budzi się w nocy 1 x na mleko ale niestety wstaje już o 5:( To chyba wina tego że mamy bardzo jasną sypialnię i jak tylko w pokoju robi się szaro to on już się budzi.
Mi mama moja mowila zebym juz z mloda zaczynala, tyllko nocnika nie mam :)
Dobrze tez jak dziecko przyglada sie jak inno chodza siku [nie smiac sie !]
tak sie moj brat nauczyl [[jedynie byl probem zeby mu wytlumaczyc ze ma stac jak robi siku:D]

Ja mialam niby fride, ale nawet nie dotklam jej - nie dalabym rady sie przemoc,
katarek [znaczy takie do odkurzacza] dostalam od siostry po jej corce - rewelacja.
Zwlaszcza ze u nas gruszki i takie wynalazki nie dzialaly. Mloda nie chce sobie dac nic w nochala wsadzic - ale sie bawie z nia wczesniej odkurzaczem [wlaczonym] i jakos sie oswaja - a pozniej wyciagamy trzeba nieraz trzymac na sile - no ale nie da rady inaczej]

Misza przepraszam, ostatnim razem umknęło mi gdzieś twoje pytanie jechaliśmy z małym już 2 razy pociągiem i za każdym razem jakieś niespodzianki Jeśli chodzi o specjalny przedział(wagon) dla podróżujących z dzieckiem i wózkiem to podobno coś takiego istnieje(coś na zasadzie wagonów gdzie przewozisz rowery), niestety nie wiem jak to jest w praktyce, bo za pierwszym razem babka nas źle poinformowała, a za drugim razem niestety takiego wagonu nie było w składzie pociągu Wsiedliśmy do pierwszego wagonu w składzie i tam zostawialiśmy wózek, mały podróż spędził częściowo na kolanach a częściowo siedział sobie normalnie na siedzeniu i zaczepiał innych jak będziesz chciała jeszcze o coś pytać pisz śmiało na priv

I znowu tu jakoś "mało aktywnie" się zrobiło...
Mnie jakieś przeziębienie dopadło tzn. katar i bolące gardło...mam nadzieję, że młodego nie zarażę. Pogoda daje popalić, ale ponoć od czwartku upały(nie chce mi się wierzyć...)
Ja małego chyba zacznę sadzać na nocniczek jak zacznie sam chodzić, wydaje mi się że wcześniej to trochę za wcześnie...ale każdy robi po swojemu.
Misza współczuje okresu...ja zapomniałam chwilowo co to jest.

reklama
pogoda straszna żeby pod koniec maja w centralnym palić to masakra ale inaczej bym zamarzła mały troszke kaszle tatus wiruska mu sprzedał byłam wczoraj u lekarza osłuchowo ok dostalismy syropek i mam nadzieje że mu przejdzie szybko ja tez na razie nie wiem co to okres ale już zazywami inne tabletki więc za jakies 2 tyg siędowiem co to znaczy :) a dzisiaj idę na pierwsze zabiegi kąpiele siarczkowe całościowe gimnastyka i masaż .

tak mi się nic nie chce masakra

Do góry