reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Wiem dziewczynki. Kochamy się bo mamy ochotę a jak przy okazji okaże się że będzie dzidzia to będzie super. Jeśli do końca roku nic nie będzie do pewnie sięgnę po testy owulacyjne i się bardziej przyłożymy:-D Z Antkiem było tak że przez 4 miesiące się staraliśmy i nic, kupiłam opakowanie testów i przy pierwszej owulacji zaskoczyło.
Vinga- Ty jesteś na urlopie wychowawczym? Będziesz go przerywać?
Ja do 5 lipca jestem na urlopie wypoczynkowym i potem albo powrót albo wychowawczy. Jeśli będzie dzidzia to będę chciała przerwać wychowawczy i wskoczyć na l4.

reklama
Kasik, tak, jestem na wychowawczym i zamierzam go przerwać. jak tylko lekarz potwierdzi ciążę to "wracam" do pracy (czyt. zapłacę zus) i później dam zwolnienie lekarskie.

a ja chora :-( cały dzień siedzę sama z małym i już nie wyrabiam:no:od jakiegoś czasu mam silny kaszel, ale oczywiście do lekarza nie poszłam no i znowu powtórka z historii-ból w prawym boku od nerek i zapalenie, jak mam małego wziąć na ręce to mi łzy lecą..jezuu juz mam dość, nie mam siły nawet chodzić

Panziorka - współczuję. Dużo zdrówka życzę.
Vinga - to tak trzeba? Tzn wrócić? A nie możesz od razu przerwać wychowawczego i iść na L4? Jak się czujesz? Bóle minęły?
kasikd - grunt żeby staranka sprawiały przyjemność. :-D Powodzenia!

pesca, wychowawcze jest bezskładkowe i można przejść na l4 ale kasy za to nie dostaniesz podobno...
ehh dziewczyny, mam doła. byłam dziś u gina, zrobił mi usg. coś zaobserwował, chyba pęcherzyk. on sądzi, że prawdopodobnie ja mogę poronić. pęcherzyk jakiś płaski, bez wyraźnej białej linii, w dodatku macica podobno wygląda jakby się do @ szykowała. boję się :( nie chce stracić swojej kruszynki. dostałam luteinę na podtrzymanie ale powiedział, że jak zarodek jest z jakąś wadą to i tak mimo luteiny poronię. tłumaczył, że tak będzie lepiej itp. jak nie będę krwawić to następną wizytę mam na 28 maja.
załamka normalnie.

Oj vinga - współczuję. Mam nadzieje że jednak wszystko będzie dobrze. To dopiero pęcherzyk. Może nie jest tak źle jak widzi to twój lekarz. Trzymam kciuki za twoją kruszynkę.

vinga zawsze przykro słuchać takich informacji od lekarza ale pamiętaj że nawet na tym forum na początku samym było mnóstwo historii o nie widocznych,pustych pęcherzykach które miały oznaczać że z ciąży nici a teraz dzieciakom zęby rosną:) mam nadzieje że i w Twoim przypadku wszystko będzie dobrze!

reklama
Vinga tak jak piszą dziewczyny na tym etapie często sie słyszy że lekarz ma wątpliwości co do pęcherzyka, nie każdy tylko o tym mówi pacjentce bo po co dodatkowo stresować przyszłą mamę, u mnie jeden lekarz wogóle nie widział zarodka, drugi widział już bijące serce, jeden stwierdził że serce dziecka jest zdrowe, inny że niemiarowo bije (bo złapał moje tętno). Także ciesz się ciążą i myśl pozytywnie;-)

Do góry