reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Charlois twojego Antka to ja tylko na pierwszym zdjeciu bym poznala :laugh2: a na nastepnych to calkiem inny chlopczyk!! Kurcze, jak ten czas leci i dzieciaczki nam sie zmieniaja :)

reklama
Charlios Twój synek a mój ideał niemowlaka to słodziak kompletny :-) Mój też nie lubi leżeć na brzuszku, woli skakać na nogach podtrzymywany po d paszki. Ehh...
Elutka ja nigdy w termach nie byłam więc się nie wypowiem w tej kwestii. A jabłka z lidla też kupiłam na początku. Dla mnie też one jakieś sztuczne i bez smaku. Inaczej sobie wyobrażałam owoce i warzywa eko, bio itp.
Emotion ja wróciłam do Pl i też żałuję. Także rozumiem Twoje obawy, na wyspach żyje się bardziej komfortowo zwłaszcza psychicznie. Ale na pewno tak czy siak sobie poradzicie, &&& :tak:

Czy któraś z Was nadal czeka na okres? Wybieram się i wybieram do lekarza no i jakoś do ginekologa nie mogę trafić. Byłam raz po 6 tygodniach i tyle. A okresu nie mam. Trochę długo
Ja dostal;am po 2 miesiacach [mimo cycowania] pozniej stracilm i jest znowu :D
Jak to lekarka powiedziala 'burza hormonalna', ale jesli karmisz cycem to normalne ze nie majeszcze.

Emotion- mam nadzieje że sytuacja się rozwiąże pozytywnie. W Polsce ciągle słyszę że ktoś wyjechał a wy wracacie... Może to i dobrze
emotion-ja wróciłam i żałuję tego do dziś..no, ale mam nadzieję, że wszystko wam się ułoży po waszej myśli i będzie ok
Emotion mi osobiście brakuje Polski i gdybym mogła to bym wróciła ale wiadomo szara rzeczywistość naszej ojczyzny przeraża,powodzenia Wam życzę
Dziekuje dziewczynki ! :*
Mozecie powiedziec 'konkretniej' czemu zalujecie powrotu? Jak powrot u Was wygladal ? Czemu zjechalyscie do kraju [mozna na priv] ? I co teraz jest 'zle'?
U nas jest taka sytulacja ze maz ma przepisany dom na siebie 'za opieke' nad rodzicami.. wiec i tak czy siak liczylam sie z tym ze jedno z nas predzej czy pozniej bedzie musialo jechac pomoc .. [a wiadomo raczej ja - bo z dzidzia ciezko by mi bylo pracowac i odkladac]
Maz ma jkechac na miesiac, i zobaczyc co i jak - czy faktycznie praca taka jaka obiecuja [ i placa tez czy sie zgadza] jedzie za tydz.. przed chwila kupil bilet.. Zobaczymy.. Narazie zostane sama :/
Ja narazie ledwo wrocilam do pracy i robie 2 dni w tyg, siostra mi pomoze narazie a jak trzeba bezie to pojde na bezrobocie - pracowalam 5 lat wiec mi sie nalezy.. Ehh zobaczymy.

Emotion ja po prawie 5 latach wróciłam do Polski bo bardzo tęskniłam a poza tym nasza Jula mając 4 lata nie mówiła więc zjechaliśmy zeby poszła do przedszkola,ja mieszkałam u tesciowej a mój B.pracował dalej w NL i raz na jakiś czas zjeżdżał ale okazało się,że nie dla nas takie życie on tam ja tu i po kilku miesiącach znowu zjechałam do NL,poszłam do pracy,Jula do szkoły i tak zostało.tu wiadomo jest lżej ale została tesknota za Polską.Pewnie gdybyśmy oboje mogli pracować w Polsce to zostalibyśmy.

co do okresu to u mnie był 2 razy ale teraz chyba przez tabletki nie mam zazywam cerazette i tak lekarz mówił że czesto nie miesiaczkuje sie ale kończe opakowanie i jakies inne juz mam co 28 sie łyka 7 przerwy okres i w 8 zazywam od nowa czy jest krwawienie czy nie jakos tak na m one sa a jak bedzie z miesiaczka zobaczymy po tych drugich powinna byc .

W czwartek bylismy na szczepieniu igor wazy 9600 i 71 cm na 90 centylu jest :)

Igorkowi smakowało jabłuszko podane w siateczce specjalnej do podawania owocków polecam :)

Ostatnia edycja:
Ulala ja brałam cerazette i miałam okres już 4 razy,teraz minął ponad miesiąc i nie biorę żadnych tabletek bo zawsze jakiekolwiek zatrzymywały mi wagę w miejscu i jak przestałam je brać to ponad 5 kg mniej :-)
Igorek ładnie waży,my w pn.mamy kontrole:-)
a co do siateczek to Anton nie gryzie tego co w siateczce tylko plastik :sorry2:

Charlois- miałaś okres przy Cerazette? Ja od porodu nie miałam jeszcze wcale i myślałam, że to przez tabletki właśnie. Karmię też piersią ale chyba za mało żeby okres zatrzymać?

wernkika, ja brałam 2 miesiące azalię i 2 razy miałam krwawienia. karmiłam wtedy małego intensywnie. mój gin powiedział, że można co miesiąc krwawić ale można też w ogóle... więc nie ma reguły. najlepiej przejdź się do lekarza

Ja brałam kilka miesięcy cerazette i poza kilkudniowym raczej plamieniem nie miałam nić coby przypominało okres. Tabletki odstawiłam, bo najprawdopodobniej po nich się beznadziejnie czułam-mdłości, zawroty głowy..teraz nic nie biorę i czuję się lepiej!
Dzisiaj wróciliśmy z Białki Tatrzańskiej gdzie byliśmy na termach. Pytałam pediatry przed wyjazdem czy nie ma przeciwwskazań, stwierdziła że jeśli są przystosowane dla takich maluchów to ok.(jeśli przewijaki i zabawki do pływania o tym świadczą to były przystosowane hehe). W każdym razie wyjazd udany, mały zaliczył pierwszy raz basen i był w siódmym niebie! Polecam każdemu wycieczkę z maluszkiem:) Fotki wrzucę później do galerii.

reklama
Elutka byliscie w tych nowych termach kolo Kotelnicy?? Jak maly przetrwal podroz? My sie moze w lipcu wybierzemy, ale nie wiem wlasnie czy do Bukowiny czy Bialki

Do góry