reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

vinga widze ze twoj maluszek juz stoi :)
Moja mala tez wlasnie zaczyna ale troche chwiejnie jeszcze - dzis jak przyszlam z pracy to kukala przez okno [oparta o oparcie fotela stojac na nim] -- boje sie ze sobie nogi powykrzywia://

Wogule bylam w pracy 4 dni w sumie i mloda z mezem byla i mam wrazenie jakby mnie z miesiac nie bylo!! [a w pracy i tak tylko do okolo 4rtej - wiec wxcale nie tak tragicznie!] Smiga po pokoju w chodziku [[niw wkladam jej chyba ze musze na kilka minut dziennie] wyoobrywala mi wszystkie kwiatki, ziemie wykopala z reszty, a komode pod telewizorem nauczyla sie otwierac i powyrzucala co w niej jest :/// Normalnie nie usiedzi na tylku chwile.
Jak maz wyjedzie i nie bedzie widzial jej 1,5 - 2 miesiace to niewiem.. jak ja po kilku dniach widze taka zmioane

reklama
Paulina byliśmy w Białce na termach Baseny Termalne Terma Bania Białka Tatrzańska termy aquapark park wodny
Pojechaliśmy w czwartek i jeszcze drugi raz w sobotę. Myślałam o tym, żeby w sobotę jechać do Bukowiny na termy, ale tam nie mają zabawek dla takich małych dzieciaków więc zdecydowaliśmy drugi raz w to samo miejsce jechać(chodzi mi o takie kółka z "siedziskiem", swoją drogą muszę małemu takie coś kupić:). DSC07426.jpg
Poza tym mieliśmy już sprawdzone jedzenie-bardzo dobre zresztą i w normalnej cenie. Drogę mały zniósł bardzo dobrze, zasnął chyba po 10 minutach i obudził się już na miejscu:) Zresztą gdzie się nie ruszyliśmy dalej było zawsze tak samo-spanie w czasie jazdy, pobudka na zwiedzanie itp:) Strasznie się rozkrzyczał po kilkudniowym pobycie w górach:)stwierdziłam, że kilka dni z góralami i już donośny głosik:)

Załączniki

• DSC07426.jpg
    DSC07426.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 48
Elutka- super że wyjazd Wam się udał. My też zawsze jeździliśmy do Bani;) Super miejsce chociaż cenią się wysoko.
Emotion- ja jestem z małym cały czas i jak się słucham gdy opowiadam o postępach Antosia jego tacie gdy ten wraca z pracy to tak jakbyśmy odkryli nieznany ląd albo planetę:-) Czasami się sama staram hamować zwłaszcza przed bezdzietnym koleżankami bo aż głupio.
Dzisiaj wreszcie ochrzciliśmy nasze Słoneczko!!! Super było, wszystko się udało. Jesteśmy już w domku a Złocio umordowane śpi:)

Charlois- miałaś okres przy Cerazette? Ja od porodu nie miałam jeszcze wcale i myślałam, że to przez tabletki właśnie. Karmię też piersią ale chyba za mało żeby okres zatrzymać?
właśnie miałam i to jeszcze normalnie jak się kończyło opakowanie dostawałam,też mi lekarka mówiła,że mogę nie mieć przez to okresu ale widocznie mój organizm jakiś inny jest,zresztą w poprzedniej ciąży też szybko miałam okres pomimo karmienia piersią.

a ja zazywam i nie mam okresu w ogóle po porodzie miałam tylko 2 razy juz kończę te cerazette i mam jakies inne zakupione tylko nazwy nie pamiętam :) po tych mam dostawać miesiaczke normalnie sytem zazywania 28 7 dni przerwy w 8 ponownie zażywać .

emotion, no tak, mały staje przy czym się da. ale to może lepiej, może pod koniec mojej ciąży będzie już ładnie chodził, nie będzie trzeba go pilnować żeby się nie wywrócił. bo nie wyobrażam sobie, żeby w 9 miesiącu schylać się do nauki chodzenia :eek:
kasik,
super, że ochrzciliście małego, my chyba ochrzcimy 2 maja ale wszystko jest jeszcze w fazie dyskusji
dziewczynki czytam Was codziennie ale co chcę coś odpisać to mały a to do kuchni wchodzi, a to płacze i zawsze coś :sorry:
kasik, jak tam staranka idą?

Kasik podobno lepiej sie starac co drugi dzień- plemniki mocniejsze wtedy:-) tak lekar radziła mi a potem siostrze.

Wlasnie sie. Dowiedzialam ze kuzynka w ciazy.. A rodzila 4 tyg przedemna.. Zazdroszcze nie powiem.. I wam tez staraczki i tym co sie wystaraly juz. Ja narazie spokuj, po pierwsze sytulacja (byc moze zjazd do kraju) a drugie to meza wyjazd. W pitek leci i zobaczymy sie dopiero koncem lipca jak dobrze pojdzie, jak nie to koncem sierpnia.. Wiec na razie nie ma opcji.

reklama
Do góry