reklama
Apropos szkoły rodzenia to z nami chodziła parka, która na początku zajęć była w 36 tyg i na dwa ostatnie zajęcia już nie przyszli.
Ja też muszę w tym tyg. ogarnąć temat położnej i pediatry- wycieczka do przychodni mnie czeka.
Gratuluję kolejnej rozpakowanej mamusi i trzymam kciuki za kolejne na liście- przede wszystkim żeby maluszki poczekały tak dlugo jak się da.
Ja też muszę w tym tyg. ogarnąć temat położnej i pediatry- wycieczka do przychodni mnie czeka.
Gratuluję kolejnej rozpakowanej mamusi i trzymam kciuki za kolejne na liście- przede wszystkim żeby maluszki poczekały tak dlugo jak się da.
Majeczka26
Fanka BB :)
marand u mnie te deklaracje wypelnia sie po porodzie - ale chodzi o deklaracje pediatry, polozna po prostu przychodzi gdy po porodzie ktos przyjdzie ją poinformować, ze juz jestesmy w domu
karola spokojnie poradzisz sobie bez SR, ja bylam ale glownie ze wzgledu na męża - poczul sie spokojniej i pewniej po tych spotkaniach, a byl bardzo zainteresowany tematami i szczerze to widzialam tylko jednego faceta w calej grupie, ktory ewidentnie miał gdzies te szkole.
widze, ze azorku, sonkaa szykujecie sie, no i Ty Mamba - macie terminy tuz tuz, ahh bedziemy czekac na kolejne dzidziusie :-)
karola spokojnie poradzisz sobie bez SR, ja bylam ale glownie ze wzgledu na męża - poczul sie spokojniej i pewniej po tych spotkaniach, a byl bardzo zainteresowany tematami i szczerze to widzialam tylko jednego faceta w calej grupie, ktory ewidentnie miał gdzies te szkole.
widze, ze azorku, sonkaa szykujecie sie, no i Ty Mamba - macie terminy tuz tuz, ahh bedziemy czekac na kolejne dzidziusie :-)
esi
Ktoś napisał o ciekawej radzie teściowej na temat seksu Nie no te baby niektóre i ich porady to powalają. Moja jak wyskakuje z jakimś zabobonem to patrzy na mnie i mówi ok ja już nic więcej nie mówię:-)
Chyba pójdę pobuszować w kuchni i poszukać czegoś do szamania;-)
Moja to wyjątkowo nic mi nie mówi. Ani nie wymyśla co muszę ani co mi nie wolno. Trochę mnie postraszyła na początku opowieściami z porodówki, ale teraz to wręcz mówi, że wszystko wyjdzie w praniu i że dam radę. Cieszy się z wnuczki i zadziwia mnie na plus na każdym kroku. Ale to i tak nic w porównaniu z teściem, któremu włączył się jakiś gen opiekuńczości. Nie zdążę nawet pomyśleć, że np mam ochotę na jabłko, bo on mi już przynosi i to 3 do wyboru. Albo ostatnio stwierdził, że ja już nie powinnam w domu sama zostawać, bo on się o mnie martwi. No nic trochę mnie tym rozczulają. Czasem bardziej się przejmują niż moja mama - a to jest sztuka, bo ona zawsze była nadwornym zamartwiaczem.
Mamba o Tobie zapomniałam jeszcze - doczekasz się. Kciuki za Ciebie
izabela 1982
Ale dzis produkcja
Ja leze grzecznie na lewym boku bo jak sie wzielam za pielenie to skonczylam po 2 godzinachAle mi to jakos bylo potrzebna mam dzis za duzo energii
Azorek ja tez bym chciala zeby m byl ze mna ale nie mamy na razie opieki do Gabrysia mimo ze dziadkowie z obu stron mieszkaja tutaj, zobaczymy moze cos sie uda zorganizowac
Ja leze grzecznie na lewym boku bo jak sie wzielam za pielenie to skonczylam po 2 godzinachAle mi to jakos bylo potrzebna mam dzis za duzo energii
Azorek ja tez bym chciala zeby m byl ze mna ale nie mamy na razie opieki do Gabrysia mimo ze dziadkowie z obu stron mieszkaja tutaj, zobaczymy moze cos sie uda zorganizowac
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
witam
Maleństwo trzymaj sie dzielnie, trzymam &&&&& za Ciebie
Klaczek jak nikt nie odpisal to znaczy ze nie zna odpowiedzi. Ja kupilam cos w takiej malej tubce 7g, nawet nie wiem czy to krem czy masc. Ale chyba jest tyko krem, nie widzialam masci
A robilas w tym urzadzeniu gofry??? Bo wlasnie mi sie wydaje ze gofrownica musi byc z duza moca
EDIT
patrzylam na allegro, wiekszosc tych 3w1 ma moc ok 750W a ten co piszecie ma 1100. To pewnie stad ta roznica w robieniu gofrow. Jak polecacie to moze sie skusze i zamowie
Maleństwo trzymaj sie dzielnie, trzymam &&&&& za Ciebie
Klaczek jak nikt nie odpisal to znaczy ze nie zna odpowiedzi. Ja kupilam cos w takiej malej tubce 7g, nawet nie wiem czy to krem czy masc. Ale chyba jest tyko krem, nie widzialam masci
A robilas w tym urzadzeniu gofry??? Bo wlasnie mi sie wydaje ze gofrownica musi byc z duza moca
EDIT
patrzylam na allegro, wiekszosc tych 3w1 ma moc ok 750W a ten co piszecie ma 1100. To pewnie stad ta roznica w robieniu gofrow. Jak polecacie to moze sie skusze i zamowie
Ostatnia edycja:
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Mysl pozytywnie Jakas galareta nie bedzie ci mowic kiedy masz rodzic Ze czop juz siedziec nie chce, nie znaczy ze dzidziolce niewgodnie i zaraz sie bedzie pchac za nimz amelkowna czop mi odchodzil ok 2 tyg przed porodem a teraz to kto wie bez czopa mozna i do 4 tyg pokulac niby wiec sie okaze. nie chce sie wcinac w kolejke jeszcze jednak nie czuje sie gotowa....chcialam choc do 20.09 potrzymac mloda ale jak sie wreszcie zdecyduje wyjsc to przeciez nijak jej nie wcisne spowrotem
Ja akurat boje sie tego 'po' jak dam sobi rade z mloda, czy w nocy bede slyszec jak zacznie plakac itd..ja się najbardziej boję bólu bo nie wiem czego się spodziewać no i później nie wiem czy poradzę sobie z małym, czy będę wiedziała co mam robić i jak robić a m chce być przy porodzie
Samego porodu sie nie boje - ani bolu. Odbieram t tak ze skoro weszla to musi jakos wyjsc, a porod i bol z nim zwiazany jest naturalna koleja rzeczy i kazdy musi przez to przejsc..
a wlasnie co do bolu - to powiedzcie mi jak wyglada w Polsce sprawa znieczulenia?
Mi kolezanka - co rodzila niedawno- mowi ze ''NAPEWNO BEZ EPIDUARALU NIE WYTRZYMASZ" no ale ja sobie mysle ze skoro tyle kobiet w Polsce i na swiecie daja rade to czemu ja mialabym nie dac rady? Bo tutaj epidural w standardzie jest ? za friko ?
Placi sie w Polsce za znieczulenie?
Decyduje sie ktoras z Was na takie cosik ?
reklama
emotion, jak rodziłam to nawet nie zdążyłam pomyśleć o znieczuleniu. Tak się nastawiałam na to, że poród to ogromny ból i tak cały czas czekałam na ten niewyobrażalny ból, że zdążyłam urodzić ;-) I doskonale pamiętam moje zdziwienie i niedowierzanie, że już PO bo przecież miało tak boleć...
U nas są szpitale gdzie można łatwo dostać znieczulenie i dlatego są wybieranie przez kobiety, a są szpitale gdzie się nie doczekasz na anestezjologa... Ja będę rodzić właśnie w takim szpitalu, ale myślę, że dam radę.
Miłego świętowania jutrzejszej rocznicy, my mamy za 3 dni
sonkaa, kolorowych:-)
MartaSx, jakby mi teściowa wyskoczyła z tekstem na temat sexu to chyba bym się udusiła ze śmiechu
azorek, ja też będę prawdopodobnie sama rodzić, bo mężuś będzie z synkiem... Trochę szkoda...
Dziś u nas było 30 stopni, moje stopy od razu popuchły... W ogóle czuję, że łydki też są obrzęknięte... Jak dobrze, że już jesień i takie upały to już sporadycznie będą
U nas są szpitale gdzie można łatwo dostać znieczulenie i dlatego są wybieranie przez kobiety, a są szpitale gdzie się nie doczekasz na anestezjologa... Ja będę rodzić właśnie w takim szpitalu, ale myślę, że dam radę.
Miłego świętowania jutrzejszej rocznicy, my mamy za 3 dni
sonkaa, kolorowych:-)
MartaSx, jakby mi teściowa wyskoczyła z tekstem na temat sexu to chyba bym się udusiła ze śmiechu
azorek, ja też będę prawdopodobnie sama rodzić, bo mężuś będzie z synkiem... Trochę szkoda...
Dziś u nas było 30 stopni, moje stopy od razu popuchły... W ogóle czuję, że łydki też są obrzęknięte... Jak dobrze, że już jesień i takie upały to już sporadycznie będą