reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Apropos szkoły rodzenia to z nami chodziła parka, która na początku zajęć była w 36 tyg i na dwa ostatnie zajęcia już nie przyszli.
Ja też muszę w tym tyg. ogarnąć temat położnej i pediatry- wycieczka do przychodni mnie czeka.

Gratuluję kolejnej rozpakowanej mamusi i trzymam kciuki za kolejne na liście- przede wszystkim żeby maluszki poczekały tak dlugo jak się da.

marand u mnie te deklaracje wypelnia sie po porodzie - ale chodzi o deklaracje pediatry, polozna po prostu przychodzi gdy po porodzie ktos przyjdzie ją poinformować, ze juz jestesmy w domu

karola spokojnie poradzisz sobie bez SR, ja bylam ale glownie ze wzgledu na męża - poczul sie spokojniej i pewniej po tych spotkaniach, a byl bardzo zainteresowany tematami i szczerze to widzialam tylko jednego faceta w calej grupie, ktory ewidentnie miał gdzies te szkole.

widze, ze azorku, sonkaa szykujecie sie, no i Ty Mamba - macie terminy tuz tuz, ahh bedziemy czekac na kolejne dzidziusie :-)

Ktoś napisał o ciekawej radzie teściowej na temat seksu:-D Nie no te baby niektóre i ich porady to powalają. Moja jak wyskakuje z jakimś zabobonem to patrzy na mnie i mówi ok ja już nic więcej nie mówię:-)
Chyba pójdę pobuszować w kuchni i poszukać czegoś do szamania;-)

Moja to wyjątkowo nic mi nie mówi. Ani nie wymyśla co muszę ani co mi nie wolno. Trochę mnie postraszyła na początku opowieściami z porodówki, ale teraz to wręcz mówi, że wszystko wyjdzie w praniu i że dam radę. Cieszy się z wnuczki i zadziwia mnie na plus na każdym kroku. Ale to i tak nic w porównaniu z teściem, któremu włączył się jakiś gen opiekuńczości. Nie zdążę nawet pomyśleć, że np mam ochotę na jabłko, bo on mi już przynosi i to 3 do wyboru. Albo ostatnio stwierdził, że ja już nie powinnam w domu sama zostawać, bo on się o mnie martwi. No nic trochę mnie tym rozczulają. Czasem bardziej się przejmują niż moja mama - a to jest sztuka, bo ona zawsze była nadwornym zamartwiaczem.

Mamba o Tobie zapomniałam jeszcze - doczekasz się. Kciuki za Ciebie

majeczko - ja się szykuję, ale nie nachalnie :-), mam zamiar wytrwać do 24 :-), chętnie puszcze przodem te bardziej niecierpliwe :-D:-D:-D

dziewczynki - zmykam spać, bo dzień pełen wraże i muszę odespać

Mamba to ja napisałam :sorry2: o teściowej
Co do porodu to ja się pomału szykuje dziś poprałam ciuszki, ręczniki i kocyk jutro pościel i przepiorę fotelik do autka. Torbę mam w połowie spakowaną

Ostatnia edycja:
Ale dzis produkcja:szok:

Ja leze grzecznie na lewym boku bo jak sie wzielam za pielenie to skonczylam po 2 godzinach:tak:Ale mi to jakos bylo potrzebna mam dzis za duzo energii

Azorek ja tez bym chciala zeby m byl ze mna ale nie mamy na razie opieki do Gabrysia mimo ze dziadkowie z obu stron mieszkaja tutaj, zobaczymy moze cos sie uda zorganizowac

witam

Maleństwo trzymaj sie dzielnie, trzymam &&&&& za Ciebie

Klaczek jak nikt nie odpisal to znaczy ze nie zna odpowiedzi. Ja kupilam cos w takiej malej tubce 7g, nawet nie wiem czy to krem czy masc. Ale chyba jest tyko krem, nie widzialam masci
A robilas w tym urzadzeniu gofry??? Bo wlasnie mi sie wydaje ze gofrownica musi byc z duza moca

EDIT
patrzylam na allegro, wiekszosc tych 3w1 ma moc ok 750W a ten co piszecie ma 1100. To pewnie stad ta roznica w robieniu gofrow. Jak polecacie to moze sie skusze i zamowie

Ostatnia edycja:
z amelkowna czop mi odchodzil ok 2 tyg przed porodem a teraz to kto wie bez czopa mozna i do 4 tyg pokulac niby wiec sie okaze. nie chce sie wcinac w kolejke jeszcze jednak nie czuje sie gotowa....chcialam choc do 20.09 potrzymac mloda ale jak sie wreszcie zdecyduje wyjsc to przeciez nijak jej nie wcisne spowrotem:sorry2::confused2:
Mysl pozytywnie :) Jakas galareta nie bedzie ci mowic kiedy masz rodzic :p Ze czop juz siedziec nie chce, nie znaczy ze dzidziolce niewgodnie i zaraz sie bedzie pchac za nim :)

ja się najbardziej boję bólu bo nie wiem czego się spodziewać no i później nie wiem czy poradzę sobie z małym, czy będę wiedziała co mam robić i jak robić a m chce być przy porodzie
Ja akurat boje sie tego 'po' jak dam sobi rade z mloda, czy w nocy bede slyszec jak zacznie plakac itd..
Samego porodu sie nie boje - ani bolu. Odbieram t tak ze skoro weszla to musi jakos wyjsc, a porod i bol z nim zwiazany jest naturalna koleja rzeczy i kazdy musi przez to przejsc..

a wlasnie co do bolu - to powiedzcie mi jak wyglada w Polsce sprawa znieczulenia?
Mi kolezanka - co rodzila niedawno- mowi ze ''NAPEWNO BEZ EPIDUARALU NIE WYTRZYMASZ" no ale ja sobie mysle ze skoro tyle kobiet w Polsce i na swiecie daja rade to czemu ja mialabym nie dac rady? Bo tutaj epidural w standardzie jest ? za friko ?
Placi sie w Polsce za znieczulenie?
Decyduje sie ktoras z Was na takie cosik ?

reklama
emotion, jak rodziłam to nawet nie zdążyłam pomyśleć o znieczuleniu. Tak się nastawiałam na to, że poród to ogromny ból i tak cały czas czekałam na ten niewyobrażalny ból, że zdążyłam urodzić ;-) I doskonale pamiętam moje zdziwienie i niedowierzanie, że już PO bo przecież miało tak boleć...
U nas są szpitale gdzie można łatwo dostać znieczulenie i dlatego są wybieranie przez kobiety, a są szpitale gdzie się nie doczekasz na anestezjologa... Ja będę rodzić właśnie w takim szpitalu, ale myślę, że dam radę.
Miłego świętowania jutrzejszej rocznicy, my mamy za 3 dni:-D
sonkaa, kolorowych:-)
MartaSx, jakby mi teściowa wyskoczyła z tekstem na temat sexu to chyba bym się udusiła ze śmiechu:-D
azorek, ja też będę prawdopodobnie sama rodzić, bo mężuś będzie z synkiem... Trochę szkoda...

Dziś u nas było 30 stopni, moje stopy od razu popuchły... W ogóle czuję, że łydki też są obrzęknięte... Jak dobrze, że już jesień i takie upały to już sporadycznie będą:-D

Do góry