reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Hej, od razu przepraszam, nie nadrobię wszystkiego, bo padam na dziób. Chyba się nawet zdrzemnę. Załatwiłam lekarza, mam krople i maść, mówi, że powinno pomóc. Połaziłam trochę po sklepach i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że zapomniałam w realu zważyć cytryn i biegłam z nimi od kasy do wagi :sorry:. Maraton tak nie męczy :-D

Kaka u nas kontaktuje się z położną z ośrodka po wyjściu ze szpitala, więc pośpiechu nie ma.
Karola ja chodzę na SR (darmową) gdzie tylko ciężarne są, bez mężów i jest fajnie. Położna mówi co i jak, ćwiczymy dużo, w tym też oddechy, nie ma stresu, że jakiś obcy chłop jest obok. Położna mówiła, że w większości mężowie byli znudzeni, przychodzili pod namową żony i średnio co do nich trafiało. Wiadomo, każdy mąż inaczej zaangażowany, mój akurat chętnie by uczestniczył i na początku żałowałam, że taka szkoła dla panien;-), ale teraz zauważam plusy, a mężowi można poopowiadać w domu. Ćwiczyć nie musi :-D. Po porodzie całego instruktarzu udzieli mu położna środowiskowa na jego osobistym dziecku i na pewno pojmie w mig.
Jutrzenko bułki na hod dogi i hamburgery wychodzą z tych opiekaczy idealne :tak: Smacznego!
badaba nie w kazdym mieście jest SR za darmo, przed przzeprowadzką do mojego rodzinnego mogłam sobie o darmowej pomarzyć.
Mama z Głogowa jesteś?
Sonka są jeszcze "mamy" co podrzucą dziecko komukolwiek i lecą jak na złamanie karku do fryzjera, kosmetyczki - tu tipsiki zrobić, im dłuższe tym lepsze, no i musi cyrkonia być!, później po galerii handl. się poszlajać bez celu itd. Jak mnie to wkurza!! Dziecko najczęściej mają "z przypadku".

Cześć dziewczyny widziałam że kolejna z października urodziła - serdecznie gratuuje
U mnie dziś gorąco i zsycham ... wyprałam ciuszki małemu i poście. Widziałam że na tapecie położne... ja jeszcze nie wybrałam żadnej i jestem zielona w tym nie mam pojęcia jak to będzie, myślałam że to się w szpitalu załatwia :sorry2:

ja wrocilam z pkola z amlekowna wlasnie ja polozylam spac...zasypia i zasnac nie moze ..jak ja zwali znog wreszcie to i ja sie kimne bo tez musze odsapnac chwile.....wlasnie pozegnalam kolejna wielka czesc czopa:szok: strzepil si ejuz 2 tyg ale dzis jak wrocilam to szok co wypadlo...ehhhh chyba do 20.09 moge nie dotrzymac jednak jak zakladalam :dry:

marta sx wg mojego ogolnego lekarza max tydzien jak dobrze nogi w gorze potrzymam:confused::dry: sie okaze. z amelkowna czop mi odchodzil ok 2 tyg przed porodem a teraz to kto wie bez czopa mozna i do 4 tyg pokulac niby wiec sie okaze. nie chce sie wcinac w kolejke jeszcze jednak nie czuje sie gotowa....chcialam choc do 20.09 potrzymac mloda ale jak sie wreszcie zdecyduje wyjsc to przeciez nijak jej nie wcisne spowrotem:sorry2::confused2:

Azorek no tak jeśli mała zechce wyjść to jej nie wciśniesz s powrotem ;-) ciekawe jak to ze mną będzie boje sie cholernie to moje pierwsze dziecko

reklama
Malenstwo &&&&&& za pomyślne rozwiązanie, dobrze że przepływy w normie.
Azorek ty już widzę na wylocie. Chyba cię następnym razem już ze szpitala nie odeślą..

Do góry