reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam slonecznie :-)
Chyba znowu lato wróciło i będzie bardzo cieplutko bo dzisiaj grzeje od rana :tak:

Jutrzenko
nie zamartwiaj się bo to ci nic nie da a tylko będziesz się stresować i dzidziuś razem z tobą. Wszystko będzie dobrze zobaczysz :tak:

azorek
no widzisz wszystko się ułożyło i nareszcie odetchniecie a ty spokojnie dokończysz zakupy

Mina szacun za te fugi :tak: ja w tamtym roku teściom fugowałam balkon i taras i nawet cztery stówki zarobilam, niezly ze mnie fachowiec no nie ;-)

Co u was dzisiaj na obiad ? za mną od kilku dni chodzą kopytka więc dzisiaj będa i już nie mogę się doczekać :tak:

Kobitki powiedzcie w jakim proszku dzidziusiowym pierzecie ciuszki i czy używacie jakiegoś płynu do plukania ?
Drugie pytanko to jakie kosmetyki kupujecie dla maleństw ? Ja przy mlodym używalam Nivea ale może coś poradzicie innego ?

Miłego dnia dla wszystkich ciężaróweczek

reklama
Karola jak sama piszesz na usg genetycznym mialas. Czesc lekarzy ktorzy robie takie usg bo i przeplywy robia ale wiekoszosc przy kazdym, podstawowym usg tego nie sprawdza.

PAtrycja ja pralam w Loveli, bez plynu do plukania bo nie kupilam. A ze poprzednio wogole nie bylo takich dla maluszkow i bylo ok to i teraz upralam bez

co do kosmetykow to poprzednio wiekszosc mialam z Nivea Sensitive i pewnie teraz tez takie kupie

dobra poprasowalam reszte ciuszkow i koniec na ta chwile, tylko wybiore dzies kilka kompletow do szpitala i odloze oddzielnie a reszte juz razem pochowam. Dopiero w okolicach wrzesnia jak doczekam posegreguje je na rodzaje juz bezposrednio do szuflad

obiadu tez dzis nie mam, narazie sie tylko rosol sie gotuje, ewentulanie pomidorowka bedzie

a dla nas to nie wiem, R jeszcze nie skonczyl tej roboty, mam nadzieje ze do konca lipca juz sie z tym upora wiec nie bedzie go w domu o normalnej porze i nie wiem co zrobic.
Mam buraki i tak mysle zeby sobie taki barszczyk do ziemniaczkow ugotowac
po poludniu wyjde zobaczyc jak borowki, czy jakies dojrzaly od wczoraj, mam nadzieje ze pod firankami mi ich szpaki nie zjadly

ide wstawic ta zmywarke bo cos dojsc nie moge

Ostatnia edycja:
ja zaraz mam mozzarelle z pomidorkiem na przekąskę a po południu kalafior...

patrycja.. ja mam orzechy piorące i w nich odświeżę dzieciowe ubranka
a co do kosmetyków to jest stronka już tutaj polecana, poczytaj i sama sobie wyrób zdanie.
Ja wybieram serię dla mamy i dziecka z rossmanna
Zapiski Podwojonej: Analiza

Mina a mnie jakos do konca ten blog nie przekonuje, tyle kosmetykow testowanych i prawie z kazdej serii najlepszy Rosmann :baffled:, to takie troche dziwne

a te z Rosmana od pierwszych dni ???

Ostatnia edycja:
edit:
właśnie przeczytałam plotkę że poród Pazury kosztował 16tys zł w najdroższej klinice. i to nie w warszawie!
Ciekawe jakie efekty specjalne były że taka kwota wyszła.
U Damiana kosztuje ok 6 tys z cc na życzenie. a jeszcze 10?
tutaj znalazłam za 16 tys.. masakra jakaś.. za co się pytam?
Poród w Medicover

Mina i Damian zaszalał bo obecnie chce za SN 9200zł NOWA cena za poród w Damianie, koszmar!!! - Szpitale - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

A co za tą kasę masz? Z tego co kobitki piszą to tyle, że jak w trakcie coś pójdzie nie tak albo coś bedzie się działo z dzieckiem to i tak jedzisz do państwowego, więc wielkie G.........

No ale gwiazdy typu Pazura czy Jusis (czemu ta małpa nie rodziała ekologicznie na łonie natury?) to co innego.

Moja koleżanka rodział z Brodzikową na Karowej, więc można i bez fajerwerków jak się chce.

Dziewczyny jakie żelazo bierzecie? Bo czytam, że średnio wam pomaga. Ja dostałam Tardyferon na receptę dziś będę miała wyniki to zobaczymy czy pomaga.

Do kąpieli małej kupiłam Oilatum bo ze wszystkich stron słyszę same superlatywy. A kupiłam już teraz bo drugi był gratis a cena jest wysoka

Ostatnia edycja:
Karola - jak do kina to tylko na Batmana nowego!!!! my juz bilety zabukowalismy i idziemy w sobote :) nie moge sie doczekac :)

kosmetyki dla dzieci - u mnie ciepla woda i waciki, a do kapieli ciepla woda z kropelka oliwy z oliwek :) tyle

co do proszkow do prania / plynow do plukania to ja mam Fairy Non Bio, wszystkie moje kolezanki uzywaja i bardzo zadowolone, o taki:

Załączniki

• Fairy Non Bio Gel P.S#65F66.jpg
    Fairy Non Bio Gel P.S#65F66.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 39
Mina te skurcze to takie napinanie się brzucha, że twardaniał jakbym miala kamien w srodku, ale bezbolesne. W szpitalu się tym przejęli bo za wczesnie na takie wrażenia, tym bardziej że to napinanie występowało co kilka minut. Ale najważniejsze, że szyjka się nie skraca ani nie ma rozwarcia. Dlatego nie zalecili mi nawet lezenia, tylko krótkie spacerki. No i z Leosiem wszystko w porządku, a to najważniejsze.

oluska zdrowia i oszczędzaj sie!!

jutrzenko nie czytaj dr google, tak jak piszesz większość pewnie przepływów nie bada, bądź kobiety w ciąży o tym nawet nie wiedzą.. nie stresuj sie bo to najgorsze co moze być
Paula super, że masz juz sprzęty.. sen juz spokojniejszy? ;-)
u mnie z humorem troche lepiej dziekuje, wczoraj pojechalam z mężem do OBI po kwiaty, chcialam nowych, świeżych w moje donice na balkonie zasadzić i znalazłam lawendę - pachnie pięknie wszędzie wokół, posiedziałam wczoraj wieczorkiem chwile na balkonie, odstresowałam sie..

Mina podziwiam, że dałaś rade z paznokietkami u nóg, mi jest juz coraz ciężej buty zapiąć do pracy. tez zafundowałam sobie z m-c temu pierwszy raz w zyciu pedicure.. juz jest na wykończeniu :zawstydzona/y: text z fugowaniem byl przedni, myślę jednak ze to na Twój zadzik mąż gwizdał, nie na fugi :-D a i owszem hygienistką sama sie postrasz :-p
ja dziś widziałam fragment Prometeusza...i szczerze mówiąc dla kogoś kto nie lubi sf to film jest co najmniej "lekko" zryty i śmieszny:baffled: ja się na to nie wybiorę mimo że wejściówki mam za darmo:rofl2:

a jeśli chodzi o szpital to zaczęłam się poważnie zastanawiać...bo chcieliśmy w jednym szpitalu iść na szkołę rodzenia a potem rodzić a z Narutowiczem to jedna wielka lipa bo zajęcia są 4 razy w tygodniu wieczorem (poniedziałek-czwartek)... ja jeszcze mogłabym się postarać i mieć wtedy wolne ale mój M. nie ma na to szans....a nie wyobrażamy sobie żebym chodziła sama bo od początku M. mi towarzyszy na wszystkich wizytach, badaniach i wszystkim związanym z naszą córeczką bo chcemy żeby czuł się tak samo związany z nią i tak samo zaangażowany:-) tak że jeszcze będziemy mysleć...
co do filmu - na pewno sie nie wybiorę, nie cierpie sf, ale pozazdroscic dzis wejsciówek - na co sie wybierzecie??
co do szkoly rodzenia - mielismy taki sam dylemat Karola, bo w tygodniu ja bym mogla chodzic, ale mąż pracuje na zmiany, wiec odpadało - bylismy zmuszeni wybrac weekendową szkołę, do której idziemy za prawie miesiąc

mnie tez coraz częściej kręgosłup boli i ta nieszczęsna kość ogonowa, ale jeszcze kilka dni i nie bede musiała przy biurku siedziec prawie 9h!

krak fajny musi być ten Fairy, bardzo lubię niemieckie czy brytyjskie produkty bo nie ma w nich tyle chemii co w naszych, mam fajny sklepik z takimi produktami i polskich już wcale nie kupuję.

marzę jeszcze o zielonym mydle do rąk imperial leather tak cudownie pachnie ale u mnie go nie mają:no:

A ten Batman niestety źle mi się kojarzy, kilka lat temu śmierć Ledgera, teraz jakiś naśladowaca Jokera, klątwa czy co? Oczywiście nie mam nic przeciwko wypadowi na niego do kina ;)

Ostatnia edycja:
Hejka, matko jaki u nas upał.Nie wiem jak ja to przetrwam
Mina ukłony dla Ciebie za te fugowanie .Ja bym chyba rady nie dała przy tym moim kręgosłupie i kolanach .Mam w planach posprzątać komodę młodego i juniora,ale len we mnie siedzi niesamowity.
Azorek super ,że zaczyna się układać .
Jutrzenka myślę,że gdyby było coś nie tak to ze szpitala nie puścili Ciebie.Nie czytaj nic w google bo stres Cię zje,dzidziuś coraz starszy silniejszy i wytrzyma do września na pewno.
Patrycja ja kupiłam kosmetyki w rossmanie własnie te babydreams ,kiedyś miałam też żel do mycia i nawet zapachem przypominał mi trochę z nivea ,a tańszy jest. Krem do pupki i balsam też z tej serii wzięłam ,a teraz też zastanawiam się czy wziąć zwykłe mydełko dla dzieci i oliwkę.
Co do proszku to wezmę dzidziusia albo lovela,płyn miałam kupiony w Lewiatanie -polecam bo gęsty,fajnie zmiękcza i delikatnie pachnie.

reklama
Do góry