reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Azorek - gratulacje dla córki z powodu nocnika, oby dalej poszło równie gładko:-)
Nikolaa - wszystkiego najlepszego dla córci:-)

Jutrzenka - kurcze, łącze się w bólu z powodu utraty borówek, też je uwielbiam, mam nadzieję że uda wam się jakoś opędzić od tych ptaszysk strasznych i choć trochę zbierzecie

Malinova - o tych porodach na wesoło to i ja jakiś czas temu czytałam i tak się właśnie zastanawiam co mój mąż odwali:-D
Polcia - to twój poród to marzenie, życzę sobie i każdej z Was;-)

Oluska - super że skurcze wyciszone, aby za szybko nie wróciły, gratuluję synka:-)
Bellka- mnie kręgosłup też coraz bardziej boli i mam niestety tak jak Ty nawet jak rano wstaję to już boli:-(
Mamba - wypłatę już masz to teraz możesz szaleć:-)

co do prania ciuszków to ja pewnie zacznę w połowie sierpnia, do tego czasu chcę zakończyć zakupy i wtedy jak już skompletuję wszystko to będzie wielkie pranie i prasowanie, a na razie sporo rzeczy mi brakuje

ja dziś zaliczyłam pierwszy wykład w szkole rodzenia i jak na razie nie dowiedziałam nowych rzeczy, ale temat dotyczył ciąży i porodu i to bardzo ogólnikowo, więc wszystko już wyczytałam w necie
jutro kolejny wykład mam nadzieję że będzie ciekawiej

reklama
Dziewczyny z tą wypłatą to nie wiadomo kiedy następna:baffled: Ale kupiłam na allegro pieluchy tetrowe i flanelowe, cążki, szczotkę z grzebykiem, 2 butelki antykolkowe no i jeszcze jakieś tam pierdoły:tak:

Witajcie :-)

Ja czas spędzam radośnie, Majka nie poszła dziś do przedszkola, bo malowały z babcią księżniczki itp, jutro idzie, bo będą kucyki :-) , a my powędrujemy jeszcze po sklepach :-) Mama niestety wraca we środę, ale przyjedzie po moim porodzie:-), obkupiła Majke w rzeczy na jesień, dresiki z H&M-u, sukienki itp więc przyznam szczerze, że mam sporo mniej do kupowania

Ptyska- ja już nie tylko w nocy marudzę- każde wejście po schodach czy schylenie się po coś do szafki jest dla mnie jak za karę :sorry2: co to będzie po 70-ce?:-D

Nikola- 100lat dla małej ksieżniczki!! :-)

Dziewczyny, które juz prały i prasowały ubranka-
czy wy zajęłyście się tymi pierwszymi rozmiarami do 62 czy jak już robiłyście,to robiłyście wszystko? Tak sobie myślę,że te większe rozmiary- 74,80 itd będą nam potrzebne za minimum rok:-p.

ja poprałam i poprasowałam tylko do 62, reszta w pudle czeka na później, jeszcze mam tylko tetrę poprać i jeden rzut ubranek grubszych i będzie ok.

Paula - fajnie, że kuchnia już niedługo, a jak ekipa ruszy to i łazienkę zrobią w mig , trzymam kciuki za szybki postęp prac

u nas dzisiaj przerwa w pralni i jutro chyba też, ale myślę, że do końca tygodnia będzie gotowa :-), za to elektryk założył nam wszystkie lampy zewnętrzne i już nie mamy dyndających oprawek n zewnątrz domu :-)

Padam na twarz , nadrobię jeszcze troszkę i spać "-)

A wiecie że ja tego grzebyka i szczotki ani razu nie użyłam, a nożyczek dla dzieci tylko raz. Potem kupiłam zwykłe. Teraz nie kupuje wcale. I tak malemu nie umiałam obcinac . Same jakoś mu się łamały, a potem takimi zwykłymi obcinałam.
Dziś u lekarza dowiedziłam się że mam wielki brzuch. Od pacjentek oczywiście. Myślały ze ja juz rodzić będę:szok:

Aż jutro zrobię zdjęcie i wstawię na wątku

Jutrzenka-głowa do góry . Musi być dobrze, a najlepiej nic nie czytać. KOleżanka miała zalecenei pić bardzo dużo wody (chyba ze 3 l)żeby jak najwięcej dotarło od dziecka.

Oluska - uważaj na siebie jak najwięcej leż. Ja 2 dni przesadziłam jak miałam skurcze i rozwarcie na opuszek palca w 26 tyg. Teraz się oszczędzam ile mogę.

Paula- to mi chociaż kija podeślij,może pomoże :-D:-D a tak na poważnie,to tata robi remont u siebie na dole, więc mężowi nie ma jak pomóc. Może jeden drugiego by troche mobilizował :-p
Mówisz i masz
Zobacz załącznik 485022

kurde wiecie co, R teraz wyszedl zobaczyc te borowki i mowi ze 2 szpaki odlecialy :szok::szok::szok:.
Teraz szuka kamery zeby ustawic i sprawdzic czy to nasi "zlodzieje" :baffled::szok::szok:
Na szpaki i inne "latajoctwa" polecam kota. Najlepiej 3 sztuki :-)

oki nie przynudzam, jakis kryzys egzystencjalny mnie dziś dopadł, a wczoraj mielismy taki dobry dzień, maluszek tak dokazywał, ze mojego męża solidnie skopał gdy tylko ręke przykładał do brzuszka ;-) cóz humory ciężarnej :-(
Życzę szybkiego powrotu do formy :-)

Hej dziewczyny! Witam po małej przerwie, niestety byłam w szpitalu przez tydzień, bo zaczęły mi się skurcze:-( musieli je wyciszyć. I przy okazji oficjalnie wszem i wobec ogłaszam, że dołączam do grona UWAGA....:-) hot dogów:-) będziemy mieli synka:)
Gratuluję synka i tym samym witam w klubie :-)
Jeśli byłaś w głgowskim szpitalu to bardzo współczuję, na szczęście masz to już za sobą. Teraz ładnie trzymaj nóżki razem do października i niech Cię więcej żadne skurcze nie niepokoją &&&&&&&&&

Ogłaszam wszem i wobec, że pralka dojechała dziś do domu i mikrofalówka też. Jestem szczęśliwym posiadaczem kolejnych niezbędnych gratów :-D

Paula - gratuluję szczęścia z AGD i życzę długich lat we wzajemnym szacunku i miłości :-D:-D:-D

oluska - gratulacje, witamy w klubie hot dogów :-)

hej
wiem ze nie powinnam sie tymi przeplywami stresowac ale jak czytam w necie co to moze spowodowac to wlos mi sie jezy na glowie. Jakos teraz bardziej o tym mysle niz w poprzedniej ciazy
a miałaś już być grzeczna i nie czytać więcej!! Czekamy spokojnie na rozwój wypadków, trzymam kciuki żeby te przepływy dały rade jak najdłużej.
Ale przecież lekarz monitoruje cię na bieżąco.

A ja własnie wieczorkiem robiłam sobie paznokcie u nóg:1,5h! no masakra jakaś, a co będzie za miesiąc i 2?:szok:
Mała mnie skopała że ją gniotę więc idę już grzecznie się na prawym boku położyć!
Dobranoc

reklama
Do góry