reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

witam nadrobilam powierzchownie po lebkach jak to sie mowi wiec sie za wiele nie odniose sorki:zawstydzona/y:
Potem Pani dietetyk mówiła o odżywianiu w ciąży i w czasie karmienia piersią - tu mi się podobało, że podkreśliła że nie ma diety matki karmiącej i tak naprawdę można jeść praktycznie wszystko, ale z umiarem i po prostu obserwować jak dziecko reaguje, ale nie ma sensu profilaktycznie żyć wyłącznie o gotowanej marchewce, ryżu i indyku bo a nuż coś innego dziecku może zaszkodzić:-D
tak tu w uk od dawna to sie praktykuje i moja tesciowa byla zdziwiona jak mi podala miesko gotowane a facetom smazone ze zabralam mezowi kotleta z talerza--bo przeciez ci nie wolno heheheheh kazali tylko prowadzic dzienniczek i zapisywac co sie jadlo w ciagu dnia zeby pozniej w razie problemow jelitowych z kupka czy alergicznych moc eliminowac zagrozenie:tak:

Dziewczynki tak o skurczach mowicie, a powiedzcie czy ktoras miala z Was takie jakby 'klucia' w 'pochwie' w szyjce macicy, tak pod koscia lonowa, nie zdarzaja sie na okraglo ale boli bardzo i niewiem co to moze znaczyc, pozatym bole jajnikow jak przed okresem ;(
no te skurzce to sporo ciezarowek raczej ma takie klocia jak by i sa calkowicie normalne :tak:tak jak anc pisala czesto nawet dzidziek ucisnie cos i cie zakluje wiec nie ma sie czym martwic:tak:

U Azorka coś cicho, nawet na GG jej nie ma. Zaczynam się martwić.

Hmm na wątku o wizytach pisałam jak dzidziuś azorka ale cisza.mam nadzieje ze wszystko dobrze i odpoczywa:-)
taaa azorkowa slabo wypoczela miala dzien na biegu i zero czasu na neta:crazy: Malinowa P bylam na gg bo mam w kom wlaczone wystarczylo napisac:-D ale woziol mi przyjechal rozlozylam jezdzi jest ok wkleje fotki pozniej jak wroce z pkola mlodej :tak:
my nadal czekjamy na meza zasilek dla bezrobotnych lapki mi juz opadaja laski ile to trwa:szok::wściekła/y::wściekła/y: od 16 maja!!!!!!!!!!!! zaraz bedzie 2 mce jak czekamy no wscies sie idzie.....za wozio zaplacilam kasa ktora mialam na rachunkki teraz mama nadzieje ze mi gazu i pradu nie odetna za szybko:no:

reklama
ja sie tylko witam i za raz mnie nie ma (hahaha Sonki pewnie tez bo dzis wyplata :)))

rano mialam cos napisac i nagle przestalam miec neta i dopiero niedawno wlaczyli ale ja juz czekam na przelew i w droge.
Planuje do Carrefoura skoczyc bo zapas serkow, monte i innych wynalazkow sie mojemu mlodemu skonczyl a i pare roznych rzeczy musze kupic.
Tylko R posle po wode mineralna bo u nas idzie zgrzewkami a ja nie moge dzwigac tyle.

u nas dalej zawierucha choc niesmialo slonce wychodzi, weekend ma byc wreszcie cieply

to do uslyszenia

och ach i u mnie dzis studniuuuffffkkkaaa:-D:-D:-D mezasty ma dzis urodziny ale z braku kasy tylko zyczonka i kartke dostanie bo coz wiecej moge z pustym kontem zrobic:zawstydzona/y:nawet ciacha nie upieke bo nie mam za co:-(
nie piszcie z byt wiele pliiiisssss hehehe nie mam jak was nadrobic czasu mi brakuje lol :-D

o tu coś fajnego dla nas może to zastosujemy:-D
Zobacz załącznik 478375

Nikolaa dobreeeeee!!! ha ha :)

Moi chłopcy wrócili ze spaceru i biore się za obiadek.Dzis leczo i juz mi slinka leci!

Babeczki które macie łozysko na przedniej stronie jak odczuwacie ruchy?? Mocne czy delikatne? Mi się cały czas wydaje że w pierwszej ciązy zdecydownie mocniej odczuwałam ale może jeszcze czas na to?

Jesli chodzi o zamrażanie to ja boleje bo mam strasznie małą zamrazarkę i wiele upchnąc nie mogę...

witam się i ja
azorek wszystkiego naj naj dla m:tak: no to odliczamy 100:-) niech daja ci ta kase wreszcie:tak:
my wczoraj dostalismy rodzinne w niemczech na nasze dziecko bo mąż tu pracuje od lutego 2011 staralismy sie ,w polsce dostałam odmowe no i dobrze bo tu 167 euro to około 700 złotych;-) miesięcznie no i za zaległy rok mają przelac. to troche podreperuje nasz budżet bo ostatnio tez cienko.
Ja też pierwszy rok -pierwsze tygodnie na swojej kuchni no i też planuje jakieś przetworki czy mrożonki przygotowac na zimę.
nikamo ja też tylko troche bo zamrażarke tylko przy lodówce mam trzy szuflady narazie puste,a zamrażarke planuje sobie kupić moze w przyszłym roku się uda.

Ostatnia edycja:
och ach i u mnie dzis studniuuuffffkkkaaa:-D:-D:-D mezasty ma dzis urodziny ale z braku kasy tylko zyczonka i kartke dostanie bo coz wiecej moge z pustym kontem zrobic:zawstydzona/y:nawet ciacha nie upieke bo nie mam za co:-(
nie piszcie z byt wiele pliiiisssss hehehe nie mam jak was nadrobic czasu mi brakuje lol :-D
Najlepszego dla m,na pewno sobie odbijecie jak kaska przyjdzie.My już 2miesiące czekamy na kasę z prywatnej ubezpieczalni mojego m i jeszcze trochę poczekamy pewnie

Nikolaa dobreeeeee!!! ha ha :)

Moi chłopcy wrócili ze spaceru i biore się za obiadek.Dzis leczo i juz mi slinka leci!

Babeczki które macie łozysko na przedniej stronie jak odczuwacie ruchy?? Mocne czy delikatne? Mi się cały czas wydaje że w pierwszej ciązy zdecydownie mocniej odczuwałam ale może jeszcze czas na to?

Jesli chodzi o zamrażanie to ja boleje bo mam strasznie małą zamrazarkę i wiele upchnąc nie mogę...
Nikamo ja mam dokładnie takie samo odczucie i wydaje mi się również ,że w pierwszej ciąży miałam mocniejsze kopniaki,a teraz to takie plukmanie rybki,czasami tylko mocniejszy kopniak .Może później się rozkręcą.

Ja dzisiaj pojechałam rano na zakupki spożywcze bo serki i jogurty się pokończyły. Kupiłam w rossmanie kosmetyki dla dzidzi te z serii babydream,patyczki do uszu,płatki kosmetyczne i mam już wszystko dla malucha :-D Teraz odpoczywam ,dłubie słonecznik żeby nic innego nie podjadać :zawstydzona/y:

Emotion co do kłuć to czasem (nie zawsze) są sygnałem skracającej się szyjki warto wiec sprawdzić u gina czy ni się nie dzieje
Wlasnie tak czytalam tez,
Ale nic nie narobie musze czekac na wizyte u gina, a w domu po pracy staram sie jak najwiecej lezec, i jak najbardziej uwazac.
Zobaczymy co mi gin powie za 3 tyg :/

Dzis sie kobitki wyspalam za wszystkie czas :D do 13:30 spalam [od 1 w nocy] :D:D HaH, nie moglam po prostu sie dobudzic :D
powiedzcie mi czy powinnam sie martwic utrata wagi... ?
jak wrocilam z Polski 10 czerwca wazylam 104,5 kg,
na wizycie ponad tydzien poznej [19czerw] bylo 103,8kg [w Polsce moglam nabrac wody i po locie wiecej wiec ten spadek polkilowy mnie nie martwil jakos za specjalnie]
a dzis tydzien i 1 dzien pozniej jest 101,2kg
- wiem ze przy takich gabarytach jak ja mam to lepiej wazyc mniej niz wiecej, ale czym to moze byc spowodowane? :///

Emotion moze to woda ,teraz mamy tendencję do zatrzymywania wody i stąd te skoki.Jak jeszcze trafiłas w Polsce na upały to wszystko jasne. U mnie tez takie wahania nawet do dwóch kilogramów.

Dzień dobry!

oluska88 witaj po urlopie:-) Opowiadaj jak było.
sonkaa skąd masz malinki?? u mnie na krzaku to nawet nie wiadomo jeszcze ile ich będzie :confused:
Pewne są tylko dwie i jedna w brzuszku ;-)
Patrycja również życzę unormowania spraw. Wracaj do nas szybko :tak:
Nikolaa &&&&&& żeby wizyta była udana!
azorek84 pisałam do Ciebie przed pracą, bo wiedziałam, że wtedy na 90% będziesz i cisza.. Pewnie nie doszło. Dlatego martwiłam się podwójnie. Ale na sczęście żyjesz!!:tak:
Teraz jak wam zasiłki nadpłacą to nie będziesz wiedziała co z kasa robić ;-) Ale na mnie zawsze możesz liczyć, podać już nr konta??:rofl2:
Jeszcze raz życzę pięknych 100 dni:-) i życzenia wszystkiego najlepszego dla męża:-)

Ja dziś zawiozłam M. do pracy na 7 i później spałam do 10 prawie, a leżałam w łóżku do 11 z minutami :no: Ale jakiegoś doła miałam rano i musiałam się wypatrzeć w sufit i łzę uronić. Teraz jest już lepiej.
Na obiad dziś wiejska kurka z patelni, młode ziemniaczki i surówka. Tak o, zwyczajnie, bez szaleństw;-)
Za to na deser blok czekoladowy z przepisu Miny:-)

Miłego dnia!

reklama
azorek84 pisałam do Ciebie przed pracą, bo wiedziałam, że wtedy na 90% będziesz i cisza.. Pewnie nie doszło. Dlatego martwiłam się podwójnie. Ale na sczęście żyjesz!!:tak:
Teraz jak wam zasiłki nadpłacą to nie będziesz wiedziała co z kasa robić ;-) Ale na mnie zawsze możesz liczyć, podać już nr konta??:rofl2:
Jeszcze raz życzę pięknych 100 dni:-) i życzenia wszystkiego najlepszego dla męża:-)
wiesz mysle ze nie bedzie problemu z wydaniem tej kasy bo trzeba wsio zaplacic zalegle wiec nr konta zbedny raczej:zawstydzona/y: i kokosow nie bedzie tu nie placa zbyt wiele na bezrobotnym. wplywa 65Ł tyg to jest absolutne min jakie rzad wyliczyl ze potrzeba na przezycie doroslego czlowieka i tyle

Do góry