reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

mimii jedziemy do Rewala do hotelu, w którym jesteśmy praktycznie co roku. Więc miejsce sprawdzone :tak:
bablyss witaj!
oluska witaj po urlopie
Patrycja to życzę żeby wszystko się unormowało i żebyś szybciutko do nas wróciła
Mina też muszę się zabrać za takie mrożonki. Dobrze, że mi przypomniałaś, bo my pierwsze lato na własnej kuchni, więc pierwszy raz będę robić. No i narobiłaś mi smaku na naleśniki :tak: Dziś zupka z botwinki, więc do tego zrobię naleśniki :-)

reklama
Jutrzenka no niby przy tym 1 dziecku 85tys to sporo ale przy 2 i więcej dzieci nie będzie się liczył dochód więc nawet jak ktoś będzie miał milion a 2 dzieci to kasę dostanie i to nie jest w porządku. Zresztą co to za kasa 1000 parę zł to wychodzi 100 zł na miesiąc, żeby zwiększyć dzietność powinni inwestować w leczenie niepłodności, właściwą opiekę w ciąży, pracę matek na część etatu, państowe żlobki przedszkola a nie jakieś ochłapy rzucać i jeszcze łaskę robić

mam mega zgagę zaraz zionę ogniem, chyba po kapuście

powiem wam co do szpitala i porodu to mnie czeka podróż taksówką, narazie o tym nie myślę gdzie w podświadomość wypchnęłam
Hmmm no każdy ma swoje zdanie dla mnie osoby które mają mega zarobki powinny mieć więcej dzieci bo mogą im zapewnić godziwy byt :tak:
Oj jestem sama? Witam dziewczyny ;-)

Dziś zapowiada się ładnie a ja wybieram się do tesco na łowy bo jest 70% taniej na wybrany asortyment F&F :-) musze sobie czymś w końcu humor poprawić jakieś bodziaki przytargam :-D

Jak dobrze Cię mieć:-) A w którym tesco ?

Witam i ja :-) Oluś w p-kolu, a ja już zaliczyłam , małe nieplanowane zakupy :-) Teraz piję kawkę i leniu****ę przed robieniem obiadku. Co do mrożonek to robię identycznie jak Mina, tym bardziej, że większość warzywek mamy z babcinego ogródka :-)

Oluska, witaj po urlopie i opowiadaj jak tam wrażenia, pogoda dopisała ??

A co do podróży do szpitala, to jeżeli zdecyduję się na W-wę to czeka mnie przejażdżka 60km!! Więc zazdroszczę tym z Was, które do szpitala mają po 10min. U mnie w mieście też tak mam, ale poród tylko bez zoo, bo u nas tego nie ma :-:)-:)-(

matko trochę nadrobiłam może nie po kolei coś być

Jutrzenka
super portrety
Sandy gratuluje zdolnej córeczki
Anć gratki prawka na pewno ci się przyda i zdróweczka dla dzidzi

Emotion co do kłuć to czasem (nie zawsze) są sygnałem skracającej się szyjki warto wiec sprawdzić u gina czy ni się nie dzieje
Krak wiesz ja ci powiem że ja miałam poród aktywny bo mnie bardzo goniły położne i jak dla mnie to wcale nic fajnego nie było duzo lepiej znosiłam skurcze nic nie robiąc a te mi kazały na piłece chodzić i przysiady trzaskać matko myślałam że fikne mam nadzieje że teraz będę mogła bardziej spokojnie podejść bez żadnej piłki i przysiadów samo chodzenie mi wystarczy w zupełności z tym że nie odradzam bo wiadomo każda inna jest ja wiem że ja osobiście na pewno dobrowolnie aktywnego porodu nie wybiore…

co do porodu w wodzie to może się to wydać śmieszne dla kogoś ale świadomość że w tej wannie siedziała jakaś inna kobieta odszyły jej tam np. wody a już nie mówię o innych płynach i nie płynach które się zdarzają przy parciu mnie odrzuca poród w wodzie owszem chciałabym jeśli to by była osobista moja wanna używana tylko jeden raz przeze mnie
bellka super ci z tym morzem
Karola gratuluje mieszkanka co do wyprawki to się nie przejmuj ja tez jeszcze błądzę po lasach
Malinova współczuje zalania no i sama bym dostała ataku paniki że to mnie wody odeszły
Majeczka tak na ujastku jest wanna i nie ma problemu z porodem w wodzie o ile jest wolna bo chyba jest jedna
mina wiesz co do samochodu my też mamy upatrzone opla zafire tak z 2007 roku na młodszy nas też nie stać a i na tego musieliśmy dobrać trochę kredytu dziś jedziemy oglądać pięknego na zdjęciach oby wszystko poszło Oki i moglibyśmy go kupić bo ma wszystko co chcemy i jest w niezłych pieniądzach ….
Netia zdrówka dla Szymka
Aguga co do jedzenia to wiesz ja miewam napady wilczego apetytu a innym razem to jak tylko popatrzę na coś do jedzenia to mnie cofa
Emotion oj współczuje sytuacji w pracy
Co do opłat to ja się cieszę bo w ujastku poród rodziny za darmo obecność męża przy cesarce to nie wiem ale chyba nie ma takiej możliwości zresztą po pierwsze nie planuje cc a po drugie to mój i tak by nie wszedł bo by się bał dla niego naturalny poród to wyzwanie było (ale na szczęście spisał się na medal ) a co dopiero cc znieczulenie też za darmo
Mina to dobrze że masz sprawdzony fajny szpital i do tego na miejscu
Kaka dobrze że pierwszy dzień minął dobrze i oby tak dalej … no i poszalałaś z zakupami….
co do ulgi to nie uważam że ogólnie jest to pod bogatych zrobione bo np. ja z dwójką dzieci nie odbiorę całej ulgi z tego prostego powodu że mamy za niskie dochody ..ogólnie polityka prorodzinna u nas jest dramatyczna wiecie że w Rosji becikowe wynosi 35000zł tak dobrze czytacie nie pomyliłam zer dramat a u nas 1000 zł nie mówię ile dostaje się w Niemczech nic tylko siąść i płakać że mamy takich idiotów w rządzie i sejmie
a ja mam do szpitala prawie 50km
a co do testów zderzeniowych fotelików to się zgodzę że są ważne z tym że należy też pamiętać że niektóre firmy z nich rezygnują ze względu na koszy niestety takie testy podnoszą cenę fotelika o kilkaset zł co nie znaczy że ich foteliki są gorsze od tych testowanych wszystkie foteliki w zasadzie są tak samo montowane trzeba po prostu zwrócić uwage na to aby te mocowania były solidne można wybrać np. tańszy podobnie mocowany do tych testowanych ja tak zrobię w każdym razie

ja dziś do lekarza na 16 nie chwaliłam się ale przeżyłam glukozę i wyszła oki ..... potem znów jedziemy oglądać samochody mam jeden upatrzony oby się okazał taki jak na zdjęciach proszę o kciuki bo szczerze mam dość jeżdżenia i oglądania

Witajcie kobiety ciężarne:-)
zrobiłam sobie kawe w pracy i siadam do kompa z planem przeczytania Was a tu szału nie ma-wszystkie zajęte:-)Fajnie z tymi mrozonkami robicie,a gdzie wam to sie mieści???w takich zwykłych zamrażarkach?mi sie zawsze wydaje ze niewiele tam wchodzi a co dopiero zapasy na zime.
Ja ruszam z przetworami do słoików-konfitury,nalewki,sosy owocowe
Nikolaa ja mam to samo z wanną w szpitalu,nie chciałabym rodzić w wodzie i jestem zaniepokojona tym że położna może mi kazać polewać brzuch wodą wiec do tej wanny mnie wepchną. a do tego nie chce w najbardziej słoniowym okresie życia z nogami jak dwa grube pręty i cieknącymi po nich wydzielinami paradować w majtach albo z gołą dupą przed M.wiem że niby naturalne ale jednak są widoki których sie nie zapomina...:-)

debi wiesz to już druga sprawa że tez bym półnaga nie chciała paradować po szpitalu po za tym naprawdę nie przemawia do mnie że tą wannę się dezynfekuje mam świadomość np że jakaś babka zrobiła do niej kupkę i już mnie cofa :-D:-D:-D:-D dla nie to coś na kształt rodzenia w klozecie też się myje i dezyfekuje ale ja wody z niego bym się nie napiła
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

o tu coś fajnego dla nas może to zastosujemy:-D
Zobacz załącznik 478375

Ostatnia edycja:
Fajnie z tymi mrozonkami robicie,a gdzie wam to sie mieści???w takich zwykłych zamrażarkach?mi sie zawsze wydaje ze niewiele tam wchodzi a co dopiero zapasy na zime.
ja mam chłodziarko -zamrażarkę 180cm wysoką 7 letnią Indesit A+Class z 2,5 szuflady zamrażalnika na dole, dość wysokie szuflady więc sporo wchodzi.. w 2 mam warzywa a w 1 mięso: jak jest promocja to kupuję więcej i porcjuję i również zamrażam. Tak samo robię z kopytkami, pierogami. Zawsze robię dużo więcej a potem mam jak znalazł na szybki obiad.

dzień doberek, ale tu ruch od wczoraj, ale po kolei
karola - gratuluję większego mieszkanka, zawsze to kilka metrów kwadratowych wiecej:-)
aguga - ja też cały czas głodna, a nawet jak głodna nie jestem to coś w przegryzać muszę, napcham się tak przez cały dzień a wieczorem brzuch mi prawie eksploduje;-)
malinova - teoria z bakteriami z raklamy domestosa mnie rozawliła, :-D:-D:-D:-D rozwiązałaś mój problem bo ja od początku ciąży tez mam pojedyncze bakterie w moczu, zastanawiałam się skąd, teraz już wiem:-D co do luteiny to nieciekawie bo ja tez biorę i jak będę musiała płacić z nią 100 procent to masakra:szok:
ptyska - też chciałam się zapisać do kardiologa na nfz, termin - listopad, mówię wiec pani że jestem w ciąży a w listopadzie to już będę po rozwiązaniu, ona na to że jej przykro nic nie da się zrobić:wściekła/y:no mogę oczywiście przyjść prywatnie, tak z dnia na dzień nawet zapisywać się nie trzeba, poszłam wiec wczoraj, wchodzę a tam już z 12 osób w kolejce, wszyscy oczywiście głowy w dół, że niby nie widzą że jestem w ciąży i ledwo dysze po wejściu schodami a miejsca siedzącego nie ma, jedna kobieta taka po 70 wstała i kazała mi siadac ale podziękowałam, wkurzyłam się i wyszłamklnie.gif kurde nie dość że wizyta 100 zeta to jeszcze siedzieć tam godzinami i czekac
netitka - zdrówka dla synka życzę
patrycja - kciuki za to by kłopoty zniknęły
kaka - super że pierwszy dzień w pracy udany:-)
oluśka - witaj po urlopie
nikola - kciukasy, by bryka okazała się super;-)
No nie ma opcji, na pewno kogoś pominęłam, przepraszam z góry ale strasznie tego dużo od wczoraj, poza tym komp mi muli niemiłosiernie, zaraz stracę cierpliwość i poleci przez okno z 3 piętra:wściekła/y:
Słuchajcie ja w brzuchalu nosze jakiegoś małego brutala, jak mi to dziecko nie połamie żeber do końca ciąży to będzie cud:-) w ogóle nie wiem czy to możliwe ale czuje jakby był ułożony w poprzek brzucha:szok: dotąd cały czas ułożony był pośladkowo i wyraźnie czułam jak wieżga nogami na dole a teraz czuje go po obu stronach brzuchaszczena opada.gifw ogóle brzuch jakiś ciezki mi się wydaje chyba przez te jego szaleństwa mięsnie nie wytrzymują

Musa. moja mała dzisiaj od rana rozpycha się na boki i wyraźnie się przekręciła w poprzek bo do tej pory miałam pupkę z prawej strony a teraz cały bęben wypełniony.
I daje mi kopniaki z obu stron jednocześnie jakby się przeciągała.

reklama
Ja uwielbiam pobudki mojego fikołka. I zgadywanie co gdzie ma. Czasem wypnie mocniej jakaś część ciała i powstaje fajna górka.
Wieczorne kopniaki są już mocniejsze ale w sumie równie fajne.

Do góry