reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Witajcie.
Anć gratuluję rocznicy ,
Patrycja unormowania zawirowań
Oluska witaj po urlopiku
Wczoraj zaliczyliśmy szczepienie z Alą ,teraz mam spokuj do sierpnia z lekarzami,młoda jedzie dziś na wycieczkę ,a ja zaczynam prasowanie na wyjazd,gotuje i mroże papu dla sierściochów na naszą nieobecność.
Miłego dnia

Oj jestem sama? Witam dziewczyny ;-)

Dziś zapowiada się ładnie a ja wybieram się do tesco na łowy bo jest 70% taniej na wybrany asortyment F&F :-) musze sobie czymś w końcu humor poprawić jakieś bodziaki przytargam :-D

Patrycja kciuki za powrót na prostą :tak:

bablyss witaj :-)

Kaka ja też nic nie ma jeszcze także nie jesteś sama :-D

oluska witaj po urlopiku :-)

Ja też bym miała do szpitala jakieś 10 minut piechta ale że się przeprowadzam pozostaje się modlić zeby korków nie było bo będę jechać 14 kilosów :no: a poza tym nadal nie wiem gdzie będę rodzić teraz jak będe mieć daleko do oby dwóch szpitali to nieważne .Zdecyduję się po wizycie w lipcu spytam gina o poród na Wyspiańskim bo on tam pracuję więc poleci może jakąs położna :tak:

A co do fotelików to jak ogladaliśmy wozki to taka parka z dzieckiem własnie szukali fotelika i facet pokazał im najbezpieczniejszy na chwilę obecną fotelik.Ale nie chciałybyście widzieć miny tego dziecka jak go tam posadzili.Siedział jak mumia,ręce usztywnione mógł machac tylko nadgarstkami ,zablokowany po samą szyję :no:
moze i najbezpieczniejszy ale kto takie coś wymyśla przecież to dziecko w takim komforcie nie wytrzyma nawet 5 minut a co dopiero dłuższej trasy :crazy:

Juz nie komentuje co nasze mądre państwo wymyśla,brak słów. Płaczą że niski przyrost naturalny a na kazdym kroku utrudniaja młodym ludziom życie...

Ogladam też Samych swoich i po raz kolejny stwierdzam że nie ma to jak stare komedie!! Można do nich wracac tysiąc razy i zawsze oglada się je z przyjemnością a tych wspólczesnych czasami nie mozna za pierwszym razem dokończyć.

nikamo w 100% sie z Tobą zgadzam - odnośnie państwowych złodziei (inaczej ich nazwać nie można) jak i komedii polskich, a wczoraj Sami Swoi byli jeszcze w czarno-białej odsłonie, mojej ulubionej! :-)
Hej Dziewczynki:-) jestem już znów z Wami, wypoczęta i nawdychana;) jodu;-) za pewne cięzko będzie mi nadrobić te 10 dni ale będę się starała.
oluska, nad naszym bałtykiem byłaś? jak sie udał urlop? wszystko dobrze?

Dziś zapowiada się ładnie a ja wybieram się do tesco na łowy bo jest 70% taniej na wybrany asortyment F&F :-) musze sobie czymś w końcu humor poprawić jakieś bodziaki przytargam :-D
Ja też bym miała do szpitala jakieś 10 minut piechta ale że się przeprowadzam pozostaje się modlić zeby korków nie było bo będę jechać 14 kilosów :no: a poza tym nadal nie wiem gdzie będę rodzić teraz jak będe mieć daleko do oby dwóch szpitali to nieważne .Zdecyduję się po wizycie w lipcu spytam gina o poród na Wyspiańskim bo on tam pracuję więc poleci może jakąs położna :tak:

A co do fotelików to jak ogladaliśmy wozki to taka parka z dzieckiem własnie szukali fotelika i facet pokazał im najbezpieczniejszy na chwilę obecną fotelik.Ale nie chciałybyście widzieć miny tego dziecka jak go tam posadzili.Siedział jak mumia,ręce usztywnione mógł machac tylko nadgarstkami ,zablokowany po samą szyję :no:
moze i najbezpieczniejszy ale kto takie coś wymyśla przecież to dziecko w takim komforcie nie wytrzyma nawet 5 minut a co dopiero dłuższej trasy :crazy:

ptyśka dzięki za cynk z tesco, a to tylko dziś jest ta wyprzedaż? kase dopiero w piątek dostanę :-( odnośnie fotelików - dokładnie, producent chyba zapomniał, że tam żywiołowy maluszek bedzie siedział, a nie worek ziemniaków..
zazdroszcze Wam takich krótkich dystansów do szpitala, ja podobnie jak ptyśka bede mieć kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt km do przebycia i to mnie najbardziej przeraża, bo podróż taksówką mnie czeka, no chyba ze sama wsiądę za kółko (ale ponoć odradzają:-D)
z ruchami mojego Wojtusia tez jest kiepsko, ale ze mną jest cos nie tak, a do poniedziałkowej wizyty zeświruję

Dzień dobry rankiem..
po wczorajszym maratonie do ZOO jeszcze bolą mnie nogi..
a małżowinek mówi że prawie wszystkie mięśnie go bolą.. jak ładnie poprosi to mu masaż dzisiaj zrobię, chciał wczoraj ale ja ledwo stałam na nogach

a dzisiaj mam w planie naleśniki w 3 wersjach: ze szpinakiem, z twarogiem i z dżemem.

Opróżniam powoli zamrażalnik żeby go rozmrozić i znowu zapasy warzyw zrobić na zimę. (mieszankę na zupę sobie robię, w woreczki śniadaniowe i gotowe). Oprócz tego kupuję koperek i pietruszkę, siekam i do pojemników plastikowych i też zamrażam.

a teraz jestem po śniadaniu więc zmykam jak was poczytam robić kawusię..
Miłego dnia
Zobacz załącznik 478290

Dzień dobry rankiem..
a małżowinek mówi że prawie wszystkie mięśnie go bolą.. jak ładnie poprosi to mu masaż dzisiaj zrobię, chciał wczoraj ale ja ledwo stałam na nogach

a dzisiaj mam w planie naleśniki w 3 wersjach: ze szpinakiem, z twarogiem i z dżemem.

Opróżniam powoli zamrażalnik żeby go rozmrozić i znowu zapasy warzyw zrobić na zimę. (mieszankę na zupę sobie robię, w woreczki śniadaniowe i gotowe). Oprócz tego kupuję koperek i pietruszkę, siekam i do pojemników plastikowych i też zamrażam.

Miłego dnia
Zobacz załącznik 478290

Mina robie tak samo z mrożonkami ;-) zawsze pod ręką zielenina, typu koperek, szczypiorek no i warzywka - mroże brokuł, fasolkę zieloną, teraz tę szparagową, kalafior, marchew, pietruszke, albo kupuje gotowe na wagę mieszanki w słupkach - w Auchan są, wychodzi o wiele taniej niz te pakowane po 450g na przykład. Tez w końcu musze pozbyć sie zapasów z zamrażarki i ją rozmrozić. Ja dzis do pracy zrobilam sobie obiadek: Tiagatella ze szpinakiem, tuńczykiem i oliwkami, więc Twoje naleśniki obstawiam ze szpinakiem, mniam!!! :-D dobrego dnia

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-)

u nas piękne słoneczko, choć chłodno, pranko nastawiłam i dzisiaj ciąg dalszy przetworów, zasypałam malinki cukrem na sok i jak wiatr osłabnie małż zrobi kolejne podejście do czereśni, bo wczoraj tak huśtało, że zebrał tylko trochę

Hej Dziewczynki:-) jestem już znów z Wami, wypoczęta i nawdychana;) jodu;-) za pewne cięzko będzie mi nadrobić te 10 dni ale będę się starała.

oluska - witaj po urlopie, chuchnij na nas jodem :-)

tylko dzisiaj ta wyprzedaż ? w jaki rejon się wyprowadzasz, może bliżej mnie ?

a co do fotelików - to taki pancerny, to też przesada :-)

Dzień dobry rankiem..

Miłego dnia
Zobacz załącznik 478290

miłych masaży i dużo sił :-) :-D:-D
ja z mrożonkami robię to samo, jeszcze mrożę lubczyk i miętę, a brokuły, szparagówkę i seler - w ilościach hurtowych :-)

na obiadem mam jeszcze zupkę z fasolki szparagowej, a na drugie może ryż jakiś wykonam z mięskiem - jeszcze nie wiem

Miłego dnia wszystkim życzę

reklama
majeczka,sonka ta wyprzedaż jest od dzisiaj a podejrzewam ze tak jak zawsze do wyczerpania zapasów dlatego ja robię nalot już dziś bo później to poprzebierane :tak:

Jeśli w bielsku nie znajdziemy w miare taniego wynajmu to idziemy do siebie do czechowic południowych ;-)

Póki ci spadam na łowy :-D

Do góry