reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Witajcie.
Anć gratuluję rocznicy ,
Patrycja unormowania zawirowań
Oluska witaj po urlopiku
Wczoraj zaliczyliśmy szczepienie z Alą ,teraz mam spokuj do sierpnia z lekarzami,młoda jedzie dziś na wycieczkę ,a ja zaczynam prasowanie na wyjazd,gotuje i mroże papu dla sierściochów na naszą nieobecność.
Miłego dnia

Oj jestem sama? Witam dziewczyny ;-)

Dziś zapowiada się ładnie a ja wybieram się do tesco na łowy bo jest 70% taniej na wybrany asortyment F&F :-) musze sobie czymś w końcu humor poprawić jakieś bodziaki przytargam :-D

Patrycja kciuki za powrót na prostą :tak:

bablyss witaj :-)

Kaka ja też nic nie ma jeszcze także nie jesteś sama :-D

oluska witaj po urlopiku :-)

Ja też bym miała do szpitala jakieś 10 minut piechta ale że się przeprowadzam pozostaje się modlić zeby korków nie było bo będę jechać 14 kilosów :no: a poza tym nadal nie wiem gdzie będę rodzić teraz jak będe mieć daleko do oby dwóch szpitali to nieważne .Zdecyduję się po wizycie w lipcu spytam gina o poród na Wyspiańskim bo on tam pracuję więc poleci może jakąs położna :tak:

A co do fotelików to jak ogladaliśmy wozki to taka parka z dzieckiem własnie szukali fotelika i facet pokazał im najbezpieczniejszy na chwilę obecną fotelik.Ale nie chciałybyście widzieć miny tego dziecka jak go tam posadzili.Siedział jak mumia,ręce usztywnione mógł machac tylko nadgarstkami ,zablokowany po samą szyję :no:
moze i najbezpieczniejszy ale kto takie coś wymyśla przecież to dziecko w takim komforcie nie wytrzyma nawet 5 minut a co dopiero dłuższej trasy :crazy:

Juz nie komentuje co nasze mądre państwo wymyśla,brak słów. Płaczą że niski przyrost naturalny a na kazdym kroku utrudniaja młodym ludziom życie...

Ogladam też Samych swoich i po raz kolejny stwierdzam że nie ma to jak stare komedie!! Można do nich wracac tysiąc razy i zawsze oglada się je z przyjemnością a tych wspólczesnych czasami nie mozna za pierwszym razem dokończyć.

nikamo w 100% sie z Tobą zgadzam - odnośnie państwowych złodziei (inaczej ich nazwać nie można) jak i komedii polskich, a wczoraj Sami Swoi byli jeszcze w czarno-białej odsłonie, mojej ulubionej! :-)
Hej Dziewczynki:-) jestem już znów z Wami, wypoczęta i nawdychana;) jodu;-) za pewne cięzko będzie mi nadrobić te 10 dni ale będę się starała.
oluska, nad naszym bałtykiem byłaś? jak sie udał urlop? wszystko dobrze?

Dziś zapowiada się ładnie a ja wybieram się do tesco na łowy bo jest 70% taniej na wybrany asortyment F&F :-) musze sobie czymś w końcu humor poprawić jakieś bodziaki przytargam :-D
Ja też bym miała do szpitala jakieś 10 minut piechta ale że się przeprowadzam pozostaje się modlić zeby korków nie było bo będę jechać 14 kilosów :no: a poza tym nadal nie wiem gdzie będę rodzić teraz jak będe mieć daleko do oby dwóch szpitali to nieważne .Zdecyduję się po wizycie w lipcu spytam gina o poród na Wyspiańskim bo on tam pracuję więc poleci może jakąs położna :tak:

A co do fotelików to jak ogladaliśmy wozki to taka parka z dzieckiem własnie szukali fotelika i facet pokazał im najbezpieczniejszy na chwilę obecną fotelik.Ale nie chciałybyście widzieć miny tego dziecka jak go tam posadzili.Siedział jak mumia,ręce usztywnione mógł machac tylko nadgarstkami ,zablokowany po samą szyję :no:
moze i najbezpieczniejszy ale kto takie coś wymyśla przecież to dziecko w takim komforcie nie wytrzyma nawet 5 minut a co dopiero dłuższej trasy :crazy:

ptyśka dzięki za cynk z tesco, a to tylko dziś jest ta wyprzedaż? kase dopiero w piątek dostanę :-( odnośnie fotelików - dokładnie, producent chyba zapomniał, że tam żywiołowy maluszek bedzie siedział, a nie worek ziemniaków..
zazdroszcze Wam takich krótkich dystansów do szpitala, ja podobnie jak ptyśka bede mieć kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt km do przebycia i to mnie najbardziej przeraża, bo podróż taksówką mnie czeka, no chyba ze sama wsiądę za kółko (ale ponoć odradzają:-D)
z ruchami mojego Wojtusia tez jest kiepsko, ale ze mną jest cos nie tak, a do poniedziałkowej wizyty zeświruję

Dzień dobry rankiem..
po wczorajszym maratonie do ZOO jeszcze bolą mnie nogi..
a małżowinek mówi że prawie wszystkie mięśnie go bolą.. jak ładnie poprosi to mu masaż dzisiaj zrobię, chciał wczoraj ale ja ledwo stałam na nogach

a dzisiaj mam w planie naleśniki w 3 wersjach: ze szpinakiem, z twarogiem i z dżemem.

Opróżniam powoli zamrażalnik żeby go rozmrozić i znowu zapasy warzyw zrobić na zimę. (mieszankę na zupę sobie robię, w woreczki śniadaniowe i gotowe). Oprócz tego kupuję koperek i pietruszkę, siekam i do pojemników plastikowych i też zamrażam.

a teraz jestem po śniadaniu więc zmykam jak was poczytam robić kawusię..
Miłego dnia
Zobacz załącznik 478290

Dzień dobry rankiem..
a małżowinek mówi że prawie wszystkie mięśnie go bolą.. jak ładnie poprosi to mu masaż dzisiaj zrobię, chciał wczoraj ale ja ledwo stałam na nogach

a dzisiaj mam w planie naleśniki w 3 wersjach: ze szpinakiem, z twarogiem i z dżemem.

Opróżniam powoli zamrażalnik żeby go rozmrozić i znowu zapasy warzyw zrobić na zimę. (mieszankę na zupę sobie robię, w woreczki śniadaniowe i gotowe). Oprócz tego kupuję koperek i pietruszkę, siekam i do pojemników plastikowych i też zamrażam.

Miłego dnia
Zobacz załącznik 478290

Mina robie tak samo z mrożonkami ;-) zawsze pod ręką zielenina, typu koperek, szczypiorek no i warzywka - mroże brokuł, fasolkę zieloną, teraz tę szparagową, kalafior, marchew, pietruszke, albo kupuje gotowe na wagę mieszanki w słupkach - w Auchan są, wychodzi o wiele taniej niz te pakowane po 450g na przykład. Tez w końcu musze pozbyć sie zapasów z zamrażarki i ją rozmrozić. Ja dzis do pracy zrobilam sobie obiadek: Tiagatella ze szpinakiem, tuńczykiem i oliwkami, więc Twoje naleśniki obstawiam ze szpinakiem, mniam!!! :-D dobrego dnia

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-)

u nas piękne słoneczko, choć chłodno, pranko nastawiłam i dzisiaj ciąg dalszy przetworów, zasypałam malinki cukrem na sok i jak wiatr osłabnie małż zrobi kolejne podejście do czereśni, bo wczoraj tak huśtało, że zebrał tylko trochę

Hej Dziewczynki:-) jestem już znów z Wami, wypoczęta i nawdychana;) jodu;-) za pewne cięzko będzie mi nadrobić te 10 dni ale będę się starała.

oluska - witaj po urlopie, chuchnij na nas jodem :-)

tylko dzisiaj ta wyprzedaż ? w jaki rejon się wyprowadzasz, może bliżej mnie ?

a co do fotelików - to taki pancerny, to też przesada :-)

Dzień dobry rankiem..

Miłego dnia
Zobacz załącznik 478290

miłych masaży i dużo sił :-) :-D:-D
ja z mrożonkami robię to samo, jeszcze mrożę lubczyk i miętę, a brokuły, szparagówkę i seler - w ilościach hurtowych :-)

na obiadem mam jeszcze zupkę z fasolki szparagowej, a na drugie może ryż jakiś wykonam z mięskiem - jeszcze nie wiem

Miłego dnia wszystkim życzę

reklama
majeczka,sonka ta wyprzedaż jest od dzisiaj a podejrzewam ze tak jak zawsze do wyczerpania zapasów dlatego ja robię nalot już dziś bo później to poprzebierane :tak:

Jeśli w bielsku nie znajdziemy w miare taniego wynajmu to idziemy do siebie do czechowic południowych ;-)

Póki ci spadam na łowy :-D

Do góry