reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Jutrzenka, ja tak samo Samych swoich mogę oglądać w nieskończoność. Ogólnie bardzo lubię stare, polskie komedie :-)

Kaka, fajnie, że pierwszy dzień pracy zaliczasz do udanych, oby tak dalej :-)

Patrycja, to życzę żeby wszystko się unormowało i obyś szybko do nas wracała.

I dobrze, że u Azorka wszystko ok, bo i ja już zaczynałam się martwić.

reklama
zjadlam kolacje i ide sie myc bo beda Sami swoi a ja moge to tysiac razy ogladac :-D

w faktach mowili apropo tej ulgi na dzieci i to co premier mowil w expose to mialoby byc tak ze ulga nie bedzie sie nalezala osobom ktorych dochod przekracza 85tys i maja jedno dziecko.
I jesli w takim ksztalcie by to bylo to ja jestem ZA. I nie dlatego ze bedziemy miec dwoje dzieci i nas to nie dotyczy ale uwazam ze dochod 85 tys rocznie to duzo, naprawde wiele osob nie ma tylu przy rodzinach wielodzietnych i musza sobie radzic. I wlasnie tym powinno panstwo pomoc a nie najbogatszym.
Z drugiej strony to jest prorodzinne, chcesz ulge - zrob sobie drugie dziecko ;-):-D. Moze cos w tym jest.

nie sądze by odbieranie czegokolwiek zachęcało do posiadania większej ilości dzieci, bo obecnie wiele osób nie stać nawet na 1 dziecko. dochód dochodem, a co z większością młodych ludzi ktorzy muszą połowę oddać do banku na kredyt? tego juz nie bierze sie pod uwage a nazywa "bogatymi" bo dochody.. glupota jak dla mnie i mysle jak malinova - powinni w drugą strone iść - DAWAĆ, a nie zabierać, a oszczędnosci niech szukają w swoich korytach w których miliony toną:wściekła/y:
EDIT: no chyba ze mówimy o dochodzie 85tys na 1 osobę :)

Ostatnia edycja:
wyciągnęłam dziś rodzinę na spacer ok.4 km i jest super, pogoda jak lubię, ok.20 stopni, a od soboty powyżej 30, więc będę zdychać

co do ulgi, to uważam,że rodzinom o wysokim dochodzie z jednym dzieckiem powinna się należeć, ale naszego Państwa na to nie stać, więc taka zmiana jest ok, sądziłam tak od razu po exposee, choć wtedy należałam do osób, które by ją straciły

dobrze, że u azorka ok bo też się martwiłam

no i zapomniałam, co miałam napisać mój mózg działa na obniżonych obrotach ... zdecydowanie

Bellka, też wybraliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix i najwyraźniej z tych samych powodów - uchodzi za bezpieczny. Do większości wózków można go zamontować, producenci robią adaptery.

Anć, gratuluję pierwszej rocznicy!

Karola, gratuluję zmiany lokum, to zawsze trochę zachodu, ale za to jaka frajda!!!! Zwłaszcza, że teraz będziecie urządzać przestrzeń dla większego grona:-)

Kaka, pierwsze koty za płoty, mam nadzieję że Ci się spodoba. Mi szał zakupowy minął, choć wcale tak dużo nie nakupowałam. Teraz to nawet bardzo się cieszę, że jeszcze od dwóch kuzynek ciuszki dostanę. Zawsze to kasa, która zostaje w portfelu. Wózek młoda dostanie w prezencie od dziadków, ale wybierzemy jaki.

Patrycja, niech szybciutko wszystko wraca na prostą.

Sonkaa, nie tylko Twój mózg spowalnia:baffled:

Co do azorka, to pamiętam że niedawno pisała, że jej przez jakiś czas będzie jakby mniej. Ale dobrze, że wszystko w porządku.

Ja chodzę prywatnie i moj lekarz mówił mi odrazu, że takie kłucie w pochwie bolące czy bóle jak na okres, bołe idące od krzyza są bardzo niepokojące, dlatego trzeba zwracac uwagę na nie, właśnie takie kłucie jak opisujesz w pochwie, jakby pulsacyjne, bolące-takie bóle są złe

Witaj bablyss :-),
ja też tak jak emotion_sickness mam takie kłucia w pochwie, tzn. miałam bo od kilku dni nie wracają. I też to lekceważyłam, myslałam, że skoro bóle są tak nisko to może bardziej coś związanego z pęcherzem. A o czym świadczą takie bóle? To się teraz zmartwiłam...

Dobrze że u Azorka wszystko ok:)

Patrycja zycze żeby Ci się wszystko poukładało i żebys jak najszybciej do Nas wróciła.

Juz nie komentuje co nasze mądre państwo wymyśla,brak słów. Płaczą że niski przyrost naturalny a na kazdym kroku utrudniaja młodym ludziom życie...

Ogladam też Samych swoich i po raz kolejny stwierdzam że nie ma to jak stare komedie!! Można do nich wracac tysiąc razy i zawsze oglada się je z przyjemnością a tych wspólczesnych czasami nie mozna za pierwszym razem dokończyć.

Napisał bablyss Ja chodzę prywatnie i moj lekarz mówił mi odrazu, że takie kłucie w pochwie bolące czy bóle jak na okres, bołe idące od krzyza są bardzo niepokojące, dlatego trzeba zwracac uwagę na nie, właśnie takie kłucie jak opisujesz w pochwie, jakby pulsacyjne, bolące-takie bóle są złe

Witaj bablyss :-),
ja też tak jak emotion_sickness mam takie kłucia w pochwie, tzn. miałam bo od kilku dni nie wracają. I też to lekceważyłam, myslałam, że skoro bóle są tak nisko to może bardziej coś związanego z pęcherzem. A o czym świadczą takie bóle? To się teraz zmartwiłam...

na necie czytalam rozne opinie,
najbardzier przerazila mnie opcja skracania szyjjki ... :/
Boje sie bo zaczely sie jak wrocilam do pracy, jako care'ka.
Staram se nie dzwigac itp ale czasem nie mam wyjscia i musze - nikt sie nie przejmuje ze w ciazy jestem ;(

reklama
Do góry