reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Dzięuję za kciukasy. Przeżyłam ten swój pierwszy dzień. Nie było źle;-), nawet za bardzo się ze mna cackali -niczym z porcelanową lalką. Któraś z Was pytała czemu dopiero w 6tym miesiący, bo niestety wcześniej się nie udało, a pracuję u rodziny...u obcego nie podjęłam pracy mimo propozycji bo się bałam przyznać do ciaży a nie chciałam dzidziusiowi krzywdy robić. W każdym razie to tylko czasowe rozwiazanie i nie wiadomo co dalej. Póki co jest praca ale jak długo nie wiadomo...
Dobre i to w każdym razie.

Czytam Was i mam wrażenie, ze juz wszystko macie. Ja mam kilka ubranek raptem. Czekam na ubranka od rodziny. W sierpniu będę kupować pościel (łóżeczko dostaniemy), we wrześniu kosmetyki a w miedzy czasie jakies ubranka jak się trafi okazja. Wózek pewnie dopiero w pażdzierniku (sponsorem wózka jest dziadek, więc będę czekać, jak to mój M stwierdził "becikowe od dziadka"). Łózeczko mamy dostać, przewijak i ubranka...wiec nie jest chyba źle. Chociaż może i wolałabym już to wszystki mieć;-)

U nas nie ma mozliwości na poród w wodzie i trochę przymuszają do porodu na leżąco, czyli w najgorszej dla kobiety pozycji;/

Ot tyle pamietam...

wcięło mi wszystkie Wasze texty do których chcialam sie odwołać :wściekła/y: wiec z grubsza odnośnie porodu w wodzie i do wody - nie wiem tego niestety, nie wiedzialam ze jest takie rozróżnienie:no: moze dowiem sie w sierpniu na szkole rodzenia :tak:
wiecej nie pamietam co która pisala, żeby odpowiedzieć.. a o NFZ i ich 'usługach' nie bede sie wypowiadac, odebranie ulgi na dzieci tez jest żenujące, ale wszystko po to zeby "bylo prorodzinnie", skandal!:wściekła/y:

zjadlam kolacje i ide sie myc bo beda Sami swoi a ja moge to tysiac razy ogladac :-D

w faktach mowili apropo tej ulgi na dzieci i to co premier mowil w expose to mialoby byc tak ze ulga nie bedzie sie nalezala osobom ktorych dochod przekracza 85tys i maja jedno dziecko.
I jesli w takim ksztalcie by to bylo to ja jestem ZA. I nie dlatego ze bedziemy miec dwoje dzieci i nas to nie dotyczy ale uwazam ze dochod 85 tys rocznie to duzo, naprawde wiele osob nie ma tylu przy rodzinach wielodzietnych i musza sobie radzic. I wlasnie tym powinno panstwo pomoc a nie najbogatszym.
Z drugiej strony to jest prorodzinne, chcesz ulge - zrob sobie drugie dziecko ;-):-D. Moze cos w tym jest.

M coś mówił że ulga podatkowa się zmieni, i dopiero przy 3 będzie tak jak do tej pory. Więc mi zapowiedział, że niedługo 3 machniemy:szok:

Hej wpadlam się tylko przywitać.
Nie mam ostatnio czasu za dużo kłopotów się porobiło :baffled:
Mam nadzieje że za chwile się unormuje wszystko i zaczne sie udzielac.

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki:tak:

Patrycja to zycze zeby sie unormowalo wszystko i wracaj

Kaka ja nie wiem co oni teraz wymysla ale dzis cytowali wypowiedz premiera w sprawie ulgi z expose i tak mialoby to wygladac. A i jeszcze na 3-cie i nastepne dziecko bylo by wiecej. Ale kto wie na czym to stanie :baffled:

a i rozmawialam z Azorkiem.
u niej ok, ruchy czuje wiec jest spokojniejsza. Tylko dzis jest zabiegana i nie miala czasu na bb a teraz jest w pracy. Takze na szczescie to jest powod nieobecnosc

Ostatnia edycja:
zjadlam kolacje i ide sie myc bo beda Sami swoi a ja moge to tysiac razy ogladac :-D

w faktach mowili apropo tej ulgi na dzieci i to co premier mowil w expose to mialoby byc tak ze ulga nie bedzie sie nalezala osobom ktorych dochod przekracza 85tys i maja jedno dziecko.
I jesli w takim ksztalcie by to bylo to ja jestem ZA. I nie dlatego ze bedziemy miec dwoje dzieci i nas to nie dotyczy ale uwazam ze dochod 85 tys rocznie to duzo, naprawde wiele osob nie ma tylu przy rodzinach wielodzietnych i musza sobie radzic. I wlasnie tym powinno panstwo pomoc a nie najbogatszym.
Z drugiej strony to jest prorodzinne, chcesz ulge - zrob sobie drugie dziecko ;-):-D. Moze cos w tym jest.

Hmmm wiesz ja tez tak myślę:tak: Ja pracuję, mój też bedziemy mieć pierwsze dziecko, ale nie ma mowy o przekroczeniu 85 tyś. rocznie:no:

Jutrzenka no niby przy tym 1 dziecku 85tys to sporo ale przy 2 i więcej dzieci nie będzie się liczył dochód więc nawet jak ktoś będzie miał milion a 2 dzieci to kasę dostanie i to nie jest w porządku. Zresztą co to za kasa 1000 parę zł to wychodzi 100 zł na miesiąc, żeby zwiększyć dzietność powinni inwestować w leczenie niepłodności, właściwą opiekę w ciąży, pracę matek na część etatu, państowe żlobki przedszkola a nie jakieś ochłapy rzucać i jeszcze łaskę robić

mam mega zgagę zaraz zionę ogniem, chyba po kapuście

powiem wam co do szpitala i porodu to mnie czeka podróż taksówką, narazie o tym nie myślę gdzie w podświadomość wypchnęłam

reklama
Malinova i wlasnie dlatego mam takie zdanie. Ze to zawsze bedzie i byla ulga dla bogatych bo przy wiekszej ilosci dzieci te biedniejsze rodziny i tak nie skorzystaja bo im podatku zabraknie

Do góry