reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Dziewczyny, weszłam tylko na chwilę, aby się pożegnać. Dalej jestem w szpitalu dzisiaj mają wywoływać krwawienie tabletkami , jutro od rana mam być nad czczo gdy trzeba było zrobić jeszcze łyżeczkowanie... kompletnie nie wiem co mnie czeka najpierw z tymi tabletkami... ehh 😢

Mimo wszystko życzę wam wszystkim spokojnych ciąż i urodzenia zdrowych dzieciaków ❤️
Bardzo mi przykro . 😩 trzymaj się

reklama
Dziewczyny, weszłam tylko na chwilę, aby się pożegnać. Dalej jestem w szpitalu dzisiaj mają wywoływać krwawienie tabletkami , jutro od rana mam być nad czczo gdy trzeba było zrobić jeszcze łyżeczkowanie... kompletnie nie wiem co mnie czeka najpierw z tymi tabletkami... ehh 😢

Mimo wszystko życzę wam wszystkim spokojnych ciąż i urodzenia zdrowych dzieciaków ❤️
Bardzo mi przykro, trzymaj się...

Strasznie mi przykro💔, mam nadzieję, że będziesz miała dobrą opiekę i personel medyczny będzie delikatny. Dbaj o siebie ❤️‍🩹

Witaj! Mam nadzieję, że później na wątku prywatnym jednak zechcesz podzielić się swoją historią ;)

Witaj!

Jak sięczujecie dziewczyny?
Jak narazie w porządku. Poprzednia ciążę też przechodziłam łagodnie, obecnie też CHYBA zapowiada się dobrze (mam nadzieję 🤪) ja jestem taka, że nie lubię wiedzieć dużo o tym co dzieje się w brzuchu.. po prostu jak ma coś być to niech będzie, dlatego nie badałam bety, a do ginekologa nie planuję chodzić często, ot po prostu taki mój cel, aby żyć spokojnie :) o wcześniejszych poronieniach i przebiegach ciąży nie chce, wybaczcie rozmawiać, bo nie chce wspominać.. teraz chce czasu aby cieszyć się ciążą, myślę, ze ten 2 trymestr da tą ulgę, a ja za was dziewczyny bardzo mocno trzymam kciuki, zasłużyłyście na to szczęście, prześledziłam trochę forum i głowa mała co kobiety muszą przejść i ile, widzimy się na porodówce 🤪

przykro mi, że nie miałam szansę być z Tobą tutaj, trzymaj się 😔

Bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić ❤ Życzę sił, żebyś szybko wróciła do formy

Witaj! Mam nadzieję, że później na wątku prywatnym jednak zechcesz podzielić się swoją historią ;)

Witaj!

Jak sięczujecie dziewczyny?
To będzie moja druga przygoda z forum babyboom. Pierwsza zakończona sukcesem - obecnie 3-letnim synkiem. Wtedy była to grupa czerwcoweczki 2021. Druga ciąża jest ogromnym zaskoczeniem, w zasadzie to do tej pory jeszcze to do mnie do końca nie dociera. Nie sądziłam, że jeszcze będzie mi dane wrócić na to forum ;) dobrze, opiszę swoją historię szerzej na prywatnej grupie. Myślę, że może ona dać nadzieję niejednej kobiecie.
Samopoczucie mam całkiem podobne jak w pierwszej ciąży na tym etapie. No może napady głodu częstsze🙈 brzuch tez wiekszy. Nikomu prócz męża nie mówiłam jeszcze o ciąży, a tu drugi trymestr juz się zbliża wielkimi krokami😉 te pierwsze, najbardziej stresujące tygodnie ciąży upłynęły mi pod znakiem pełnej nieświadomości. Z jednej strony fajnie, a z drugiej nie włączyłam odpowiednio szybko suplementacji, zdarzylo się wypić lampkę szampana, wyjątkowo dzwigalam ciężkie dechy na budowie, siłowałam się kilka razy z ciężką kosiarką. Jednym slowem nie oszczędzałam się przez ten czas.

Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...według miesiączki 9 tydzień 6 dni , według USG 10 tydzień i 3 dni . Nie pomyliłam się z miesiączką napewno 🤷‍♀️

reklama
Do góry