reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja używam zwykłej oliwki dla dzieci:D oczywiście jak nie zapomnę 🤪 widze, że ktoś niżej hurtowo uzywa produktów:D
Też biorę heparynke, ale to raczej nie przeszkadza. Smaruje się albo po albo wieczorem dzien wczesniej:)
Co do pepka to czekam na jego wyjście, ale się chyba nie uwolni 🤣🤣🤣
O oliwce właśnie nie pomyślałam 😁 ale ostatnio mi ogólnie pamięć i głowa szwankuje, nawet mężowi mówiłam, że ciąża nawet na mózg mi działa 🤣
O to jednak często ten pępek nie wyskakuje, też czekam na niego, ale w ostatniej ciąży nie było go do końca.

reklama
O oliwce właśnie nie pomyślałam 😁 ale ostatnio mi ogólnie pamięć i głowa szwankuje, nawet mężowi mówiłam, że ciąża nawet na mózg mi działa 🤣
O to jednak często ten pępek nie wyskakuje, też czekam na niego, ale w ostatniej ciąży nie było go do końca.
No to powiedzenie "masz dwa mózgi, żadnego nie uzywasz" skądś się jednak wzięło 🤣🤣🤣
Najgorzej jak idę cos zrobic i w drodze zapominam co to miało być. Czyli 5 krokow dalej amnezja. Nie żeby przed ciaza się nie zdarzało, ale teraz to jest nagminne 😅

No to powiedzenie "masz dwa mózgi, żadnego nie uzywasz" skądś się jednak wzięło 🤣🤣🤣
Najgorzej jak idę cos zrobic i w drodze zapominam co to miało być. Czyli 5 krokow dalej amnezja. Nie żeby przed ciaza się nie zdarzało, ale teraz to jest nagminne 😅
Miło wiedzieć, że nie jestem sama z tym problemem 🤣 miejmy nadzieję, że po porodzie szybko zaczną pracować szare komórki 😁

ja to też kiedyś myślałam że wystający pępek to norma u ciężarnych a później doczytałam że to jest przepuklina pępkowa i że w sumie niekoniecznie dobrze jak wychodzi także trzeba się cieszyć jak nie wyszła 😃

A co do smarowania to ja się wcześniej smarowałam jakimś kremem na rozstępy a na połówkach w 22 tygodniu lekarz mi powiedział że te kremy zostawiają filtr na skórze i że gorzej na USG widać i w sumie wtedy przestałam się czymkolwiek smarować bo chciałam mieć ładne foto na 3 prenatalnych i rzeczywiście są ładne ale czy tamten krem miał wpływ kij wie 🤷‍♀️ w każdym razie od tamtej pory się w sumie niczym nie smaruje, czasami piersi jak swędzą to przy okazji przejadę po brzuchu. Rozstępów zero

A co do smarowania to ja się wcześniej smarowałam jakimś kremem na rozstępy a na połówkach w 22 tygodniu lekarz mi powiedział że te kremy zostawiają filtr na skórze i że gorzej na USG widać i w sumie wtedy przestałam się czymkolwiek smarować bo chciałam mieć ładne foto na 3 prenatalnych i rzeczywiście są ładne ale czy tamten krem miał wpływ kij wie 🤷‍♀️ w każdym razie od tamtej pory się w sumie niczym nie smaruje, czasami piersi jak swędzą to przy okazji przejadę po brzuchu. Rozstępów zero
Rozstępy to podobno kwestia genetyki. Ja jestem jednym wielkim rozstępem. O dziwo teraz nie pojawiają mi się nowe 🤣

Miło wiedzieć, że nie jestem sama z tym problemem 🤣 miejmy nadzieję, że po porodzie szybko zaczną pracować szare komórki 😁
No oby! 🤭
ja to też kiedyś myślałam że wystający pępek to norma u ciężarnych a później doczytałam że to jest przepuklina pępkowa i że w sumie niekoniecznie dobrze jak wychodzi także trzeba się cieszyć jak nie wyszła 😃
Dobrze wiedzieć. Mi się wydawało że kobiety mają wystające pepki w ciazy i wszystkie okrągłe brzuszki za wyjątkiem mnie. A potem porozglądałam się na wizycie i babeczki mają zwyczajne brzuszki ciążowe i nie wiem co ja sobie wkrecalam 😆

No oby! 🤭

Dobrze wiedzieć. Mi się wydawało że kobiety mają wystające pepki w ciazy i wszystkie okrągłe brzuszki za wyjątkiem mnie. A potem porozglądałam się na wizycie i babeczki mają zwyczajne brzuszki ciążowe i nie wiem co ja sobie wkrecalam 😆
Ja miałam właśnie to samo z tymi pępkami 😂 fakt że miałam taki czas gdzie czułam jak mi się ten pępek jakby napina, rozciąga ale na szczęście został w środku 😂😂

Mnie też nie wystaje pępek ale brzuszek jest okrąglutki jak piłka, ale to pewnie się zmieni jak jeszcze urośnie.

reklama
A właśnie jakich kremów czy maści nawilżających używacie? Możecie jakieś polecić? Bo ja ciągle biorę heparynę w brzuch i ciągle boję się zastosować kremu żeby tylko gorzej nie było. Mam takie małe siniaki.
I jeszcze chciałam spytać czy wyszły Wam pępki😁? To czysto teoretycznie, bo wiem że zdarza się często, a mi w pierwszej ciąży do końca się nie zmienił i teraz na razie też bez zmian.
Ja używam palmersa na brzuch w ciąży. Pępek powoli chcę wyjść 😅🫣

Do góry