reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
ja też piję wodę ale właśnie mi aż rośnie wszystko, bez znaczenia czy gaz czy nie. Chociaż może ta mocno zimna jakoś lepiej wchodzi.
Rozcieńczanie soków też odpada bo mnie odrzuciło od słodkiego, nawet sok tłoczony z jabłek rozcieńczałam jak syrop ale i tak neeeeee wchodziło. Od kawy mnie odrzuciło- ale to akurat na dobre. Inka orkiszowa raz dziennie wjeżdża.

Załamana jestem! Bo zdecydowanie za mało pije…za to jadłabym ciągle… słone, ostre i nie zdrowe. Mam zachcianki na chipsy ostre, pizze, żółty ser, białe bułki itp
Już mam 1,5kg na plusie a nawet karty ciąży jeszcze nie założyliśmy ( położna w Medi nie miała czasu 😃) 😳
Jak byłam w sierpniu to Mi w medi mówili że zakładają 9-10 tc dopiero ( nie wiem czy wszędzie tak jest) 😋 tak mówiła położna.

A lekarz mówił że zakładają jak jest serce 🤰
Ciekawe czy mi 20.11 założy, ogólnie mam skierowanie na te wszystkie badania hiv różyczki mocz z sierpnia, więc się umówiłam na środe. Na pierwszą wizyte u prowadzącego już pójdę z badaniami 😀

Jak Was czytam to ja jestem chyba jakimś odludkiem , nic mi nie przeszkadza, wszystko mogę jeść, apetyt to mam taki że bym konia z kopytami zjadła, nic mi nie smierdzi. Eh i się później zastanawiam czy wszystko ok oby na pewno :(

Jak Was czytam to ja jestem chyba jakimś odludkiem , nic mi nie przeszkadza, wszystko mogę jeść, apetyt to mam taki że bym konia z kopytami zjadła, nic mi nie smierdzi. Eh i się później zastanawiam czy wszystko ok oby na pewno :(
Może nie złapią Cię mdłości :) mnie złapało z tydzień temu a jestem tydzień w ciąży dalej od Ciebie więc jeszcze wszystko przed Tobą.
Ale rzeczywiście wygadałam że chce mieć, a chu** uczucie jak cały dzień jest niedobrze 🤢

Jak byłam w sierpniu to Mi w medi mówili że zakładają 9-10 tc dopiero ( nie wiem czy wszędzie tak jest) 😋 tak mówiła położna.

A lekarz mówił że zakładają jak jest serce 🤰
Ciekawe czy mi 20.11 założy, ogólnie mam skierowanie na te wszystkie badania hiv różyczki mocz z sierpnia, więc się umówiłam na środe. Na pierwszą wizyte u prowadzącego już pójdę z badaniami 😀
każda mówi co chce tam :) to moja 4 ciąża i zawsze zakładały mi od razu, co mnie w sumie dziwiło…
Ta teraz powiedziała, że nie ma czasu i mam następnym razem przyjść 15 min wcześniej ( teraz przyszłam 12 min przed wizytą 😂)

Zawsze rozwala mnie pytanie o ilość porodów… ja synka urodziłam w 21+4, a tech dla medyków poród jest od 22+0… i zawsze jak mnie pytają to opowiadam historie cała bo różnie do tego podchodzą…. A w Medi zawsze słyszę”nieeeee pani tylko raz rodziła… tą ciążę pani poroniła” Zawsze mnie to rozwala na maksa, dwa dni skurcze, bóle parte, poród naturalnie w sali do porodów, dziecko dostałam zaraz PO- żyło ponad godzinę… nie mogę się z tym pogodzić bo dla mnie nie różniło się to niczym od porodu córki, wręcz fizycznie nawet bardziej mnie bolało…

każda mówi co chce tam :) to moja 4 ciąża i zawsze zakładały mi od razu, co mnie w sumie dziwiło…
Ta teraz powiedziała, że nie ma czasu i mam następnym razem przyjść 15 min wcześniej ( teraz przyszłam 12 min przed wizytą 😂)

Zawsze rozwala mnie pytanie o ilość porodów… ja synka urodziłam w 21+4, a tech dla medyków poród jest od 22+0… i zawsze jak mnie pytają to opowiadam historie cała bo różnie do tego podchodzą…. A w Medi zawsze słyszę”nieeeee pani tylko raz rodziła… tą ciążę pani poroniła” Zawsze mnie to rozwala na maksa, dwa dni skurcze, bóle parte, poród naturalnie w sali do porodów, dziecko dostałam zaraz PO- żyło ponad godzinę… nie mogę się z tym pogodzić bo dla mnie nie różniło się to niczym od porodu córki, wręcz fizycznie nawet bardziej mnie bolało…
A co się stało, jeżeli nie jest Ci trudno mówić?😢

reklama
Do góry