reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

dziś z rana znowu plamienia poszłam szybko na usg a tam wszystko dobrze , żadnego krwiaka nie ma nawet. Serio czy można plamić bez powodu w 1 trymestrze ???
Może były krwiaczki i już się wydaliły. Co na to lekarz? Słyszałam o kilku przypadkach nawet krwawień w ciągu całej ciąży, których nie dało się wyjaśnić. Boli cię przy tym brzuch czy nic kompletnie?

reklama
Hej dziewczyny
Ale mnie przeziębienie rozłożyło … tragicznie się czuję :-(
Mam mega kaszel i boję się o maleństwo :-(
Hej, ja też ostatnio kaszlałam z 3 tygodnie. Osłuchowo niby ok, ale bardzo mi się wszystko odkrztuszało. Piłam syrop z cebuli, inhalacje z soli, ciepłe herbatki z miodem, imbirem i cytryną. Też się bałam o dzidzie, ale wszystko ok na szczęście 😊 Dbaj o siebie i odpoczywaj dużo✊

Może były krwiaczki i już się wydaliły. Co na to lekarz? Słyszałam o kilku przypadkach nawet krwawień w ciągu całej ciąży, których nie dało się wyjaśnić. Boli cię przy tym brzuch czy nic kompletnie?
nic mnie nie boli 2 razy miałam przy podcieraniu, a dzisiaj na bieliźnie plamkę. Na usg książkowo wszystko 🤷‍♀️ teraz jedynie mnie ciągnie w podbrzuszu po usg

nic mnie nie boli 2 razy miałam przy podcieraniu, a dzisiaj na bieliźnie plamkę. Na usg książkowo wszystko 🤷‍♀️ teraz jedynie mnie ciągnie w podbrzuszu po usg
Nie zawsze krwiak widać na USG. Zaraz po tym jak się opróżni czyli właśnie po plamieniu może być niewidoczny. Miałam tak w pierwszej ciąży i dopiero na czwartym USG udało się go wyłapać jak się znowu napełnił. Ostatecznie opróżnił się/wchłonął pod koniec 1 trymestru.

Wcześniej podejrzewano u mnie, że plamienia mogą być przez niski poziom progesteronu, ale nie sprawdziło się to

Nie zawsze krwiak widać na USG. Zaraz po tym jak się opróżni czyli właśnie po plamieniu może być niewidoczny. Miałam tak w pierwszej ciąży i dopiero na czwartym USG udało się go wyłapać jak się znowu napełnił. Ostatecznie opróżnił się/wchłonął pod koniec 1 trymestru.

Wcześniej podejrzewano u mnie, że plamienia mogą być przez niski poziom progesteronu, ale nie sprawdziło się to
następne usg mam 6.11 także zobaczymy, może się coś pojawi.

Dziewczyny macie jakieś pomysły co robić w domu w ciąży? bo ja już wariuje :/ jak wygląda wasz dzień?
Odprowadzam na 8 synka do żłobka, zjadam śniadanie, klikam na telefonie i idę spać 🤦‍♀️🤦‍♀️ ja mogłabym naprawdę większość dnia teraz przespać. Później coś poogarniam, jak się w miarę czuje to robię obiad i koło 14:30 go odbieram. Później już razem coś działamy, ale bywa że puszcze młodemu bajkę a sama dogorywam na kanapie 🙈

Chyba miewam coś podobnego. Nie jest to ból,ale taki dyskomfort,mi się wydaje,że chyba się wszystko rozciąga poprostu. Jak miewam tak to staram się więcej odpocząć i nie forsować.
Ten sam tydzień u mnie. Boli podbrzusze też , plecki też delikatnie. Jeszcze nic nie przytyłam. Delikatnie zarysowany brzuszek.

reklama
dziewczyny od rana mam uczucie mrowienia/drętwienia lewej nogi i ręki.. nawet jak chodzę to czuję jakby mi takie mroki chodziły i tą nogę mam taką „ lekką „ co to może oznaczać? co robić z tym?

Do góry