reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Myślałam, że chodziło o rożek poduszke do karmienia 🤭 tamta wiadomość rzeczywiście zlała się jakos mi. 🤣

Czy was tez tak okropnie swedzą plecy?
Mnie nie ale za każdym razem jak smaruje brzuch to staram się chociaż trochę plecy.
W pierwszej ciąży tak mnie wszystko siedziało że myślałam że mam choleostaze ciążowa. Ona właśnie w 3 trymestrze występuje

A właśnie jakich kremów czy maści nawilżających używacie? Możecie jakieś polecić? Bo ja ciągle biorę heparynę w brzuch i ciągle boję się zastosować kremu żeby tylko gorzej nie było. Mam takie małe siniaki.
I jeszcze chciałam spytać czy wyszły Wam pępki😁? To czysto teoretycznie, bo wiem że zdarza się często, a mi w pierwszej ciąży do końca się nie zmienił i teraz na razie też bez zmian.

A właśnie jakich kremów czy maści nawilżających używacie? Możecie jakieś polecić? Bo ja ciągle biorę heparynę w brzuch i ciągle boję się zastosować kremu żeby tylko gorzej nie było. Mam takie małe siniaki.
I jeszcze chciałam spytać czy wyszły Wam pępki😁? To czysto teoretycznie, bo wiem że zdarza się często, a mi w pierwszej ciąży do końca się nie zmienił i teraz na razie też bez zmian.
Ja od samego początku smaruje olejkiem ze słodkich migdałów i już zużyłam całą litrową butelkę. Już drugą napoczęlam. Małego też planuje w nim kapać 🙂 pępek mi nie wyszedl 😄

na siniaki liot.on chociaz u mnie im wiekszy brzuch to prawie wcale siniaki sie nie robia a wczesniej to jakby mnie chlop bil 😂😂 albo arnikowe zele, altacet ;) a tak na codzień to na brzuch i wiekszosc ciala jade mustelą na rozstępy . A pępęk mi nie wyszedl 😃

Ja używam zwykłej oliwki dla dzieci:D oczywiście jak nie zapomnę 🤪 widze, że ktoś niżej hurtowo uzywa produktów:D
Też biorę heparynke, ale to raczej nie przeszkadza. Smaruje się albo po albo wieczorem dzien wczesniej:)
Co do pepka to czekam na jego wyjście, ale się chyba nie uwolni 🤣🤣🤣

reklama
na siniaki liot.on chociaz u mnie im wiekszy brzuch to prawie wcale siniaki sie nie robia a wczesniej to jakby mnie chlop bil 😂😂 albo arnikowe zele, altacet ;) a tak na codzień to na brzuch i wiekszosc ciala jade mustelą na rozstępy . A pępęk mi nie wyszedl 😃
Dziękuję za odpowiedź. No niestety na rozstępy to u mnie już za późno zostały mi po pierwszej ciąży. O to mam nadzieję, że z czasem przestaną i u mnie się pojawiać te siniaki. Jak daje je niżej to jest ok, jak na wysokości pępka to zaraz coś wychodzi.
Najlepiej mój syn wczoraj stwierdził czy te siniaki to przez to dziecko, ono aż tak kopie 😂

Do góry