No może zapłodnienie nastąpiło wcześniej niz kalkulator liczy. Kalkulatory przyjmują jakie średnie dla długości fazy lutealnej i folikularnej, ale każda z nas może je mieć różne, a ta 2 wręcz nie ma limitu, więc mogłaś mieć owulacje w 10dc, w 7dc zamiast jak pewnie liczy kalkulator w 14dc.Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...według miesiączki 9 tydzień 6 dni , według USG 10 tydzień i 3 dni . Nie pomyliłam się z miesiączką napewno
reklama
Olimp
Fanka BB :)
Czasami tak bywa, spokojnieMoże ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...według miesiączki 9 tydzień 6 dni , według USG 10 tydzień i 3 dni . Nie pomyliłam się z miesiączką napewno
Boa87
Fanka BB :)
W pierwszej ciąży z miesiączki wychodzilo mi że urodzę 20 czerwca. Wg usg prenatalnego jeden lekarz wyznaczyl termin porodu na 12 czerwca, a drugi 16 czerwca. Ostatecznie urodziłam 22 czerwca i był to poród wywoływany. Więc jak najbardziej takie rozbieznosci sa mozliweMoże ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...według miesiączki 9 tydzień 6 dni , według USG 10 tydzień i 3 dni . Nie pomyliłam się z miesiączką napewno
U mnie podobnie tylko w drugą stronę, ciąża młodsza o 4 dni. A tak samo wiem kiedy miałam ostatnią miesiączkę plus kiedy była owulacja. Wydaję mi się, że łatwo na tak wczesnym etapie zaznaczyć długość zarodka o 1 mm wiecej lub mniej i stąd takie wynikiMoże ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...według miesiączki 9 tydzień 6 dni , według USG 10 tydzień i 3 dni . Nie pomyliłam się z miesiączką napewno
Doktur_M
Moderator
W którym jesteś tc? Na początku też miałam ochotę na spanie, mogłabym naprawdę na rozkaz. Teraz mi trochę przechodzi pod koniec 10 tygodnia, może będzie lepiejHej, czy mogę prosić o zapisanie mnie do grupy prywatnej?
Jak się czujecie? Ja jak wracam z pracy to tylko bym spała lub niestety wymiotowała...
Dziś równo 9 + 0. Mam nadzieję, że trochę mi przejdzie, bo kierowanie samochodem to teraz ciężkie zadanieW którym jesteś tc? Na początku też miałam ochotę na spanie, mogłabym naprawdę na rozkaz. Teraz mi trochę przechodzi pod koniec 10 tygodnia, może będzie lepiej
Doktur_M
Moderator
Na wymioty dziewczyny polecają lek Xonvea, na receptę. Na zmęczenie jedynie drzemkaDziś równo 9 + 0. Mam nadzieję, że trochę mi przejdzie, bo kierowanie samochodem to teraz ciężkie zadanie
Biorę Xonvea na noc jak mi lekarz kazał, ale chyba to za mało dla mnie :/Na wymioty dziewczyny polecają lek Xonvea, na receptę. Na zmęczenie jedynie drzemka
Ja Mam ciążę młodszą o 10 dni bo brałam antybiotyki dwa i rozjechał mi się cykl i nie do końca była to planowaną ciążą hahah ale jest superMoże ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...według miesiączki 9 tydzień 6 dni , według USG 10 tydzień i 3 dni . Nie pomyliłam się z miesiączką napewno
reklama
G
guest-1727465352
Gość
u mnie też wg miesiączki 12+5 a wg USG 13+1 . Nie przejmuj się , to się jeszcze zmieni . Zresztą postawienie znacznika w złym miejscu od razu zmienia ilość dni . Ja będę się sugerować terminem miesiączki, bo doskonale wiem kiedy doszło do zapłodnienia. Może być tak , że maluch później zwolni ze wzrostem i wszystko się zrówna . Nie martw się .Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...według miesiączki 9 tydzień 6 dni , według USG 10 tydzień i 3 dni . Nie pomyliłam się z miesiączką napewno