Ja właśnie nie potrafię rozróżnić bo np. Bolał mnie brzuch jak na okres A na usg skurczu nie było. U mnie to chyba te bóle razem występują. Te jelit powodują takie okresowe. Chociaż nie wiem już sama zgłupiec mozna No i u nas jak obwiescilam wiadomość o ciazy to też pojawiały się głosy wśród znajomych niby żartem że 500plus działa. Gosia współczuję tylu chorób jejku... Co do wieku to ja mam 30 niedawno skończoneJa akurat uważam że ból jelit A macicy jest zupełnie inny. Zawsze je rozrozniam.
Mój brzuch też doskonale pamięta stan ciążowy ;-) teraz po porodzie ostro wracam do treningów by brzuch jako tako wyglądał ;-)
reklama
Ziebulka
Zaciekawiona BB
Hej już witałam się na "poznajmy się" ale tu jeszcze nie takze heloł, dziś jestem w równym 15tc (15+0 bo różnie liczcie). To upragniona, wyczekana ciąża po... 10 latach starań i całej masie in vitro i tym podobnych zabiegów. Podobnie jak kilka z Was nadal boje sie cieszyć, cały czas wydaje mi się ze czar prysnie. A tu juz bandzioch z przodu rośnie. Śledziłam wąteķ od początku ale widząc dużą ilość dziewczyn zegnajacych się z wątkiem tylko upewniałam się ze jeszcze nie jestem gotowa dzielić się tą nowiną,nawet na forum gdzie nikt mnie nie zna. Teraz powoli uwierdzam się w przekonaniu ze jednak jestem w ciąży
W poniedziałek kolejny kontrol i już panika się włączyła czego się dowiem na wizycie.
W poniedziałek kolejny kontrol i już panika się włączyła czego się dowiem na wizycie.
justjestem
Moderatorka
Ale tu nowych.
Rossiczka to dobrze, troche mnie podnioslas na duchu z ta laktoza, bo u mnie mleko sie nie lalo strumieniami, musialam walczyc i balam sie ze to moze tym razem wplynac na laktoze
Rossiczka to dobrze, troche mnie podnioslas na duchu z ta laktoza, bo u mnie mleko sie nie lalo strumieniami, musialam walczyc i balam sie ze to moze tym razem wplynac na laktoze
Gosik880
Fanka BB :)
@Magddaa88 na szczęście żadna z tych diagnoz się nie potwierdziła według badań jestem zdrowa jak ryba
roki_1991
Hej już witałam się na "poznajmy się" ale tu jeszcze nie takze heloł, dziś jestem w równym 15tc (15+0 bo różnie liczcie). To upragniona, wyczekana ciąża po... 10 latach starań i całej masie in vitro i tym podobnych zabiegów. Podobnie jak kilka z Was nadal boje sie cieszyć, cały czas wydaje mi się ze czar prysnie. A tu juz bandzioch z przodu rośnie. Śledziłam wąteķ od początku ale widząc dużą ilość dziewczyn zegnajacych się z wątkiem tylko upewniałam się ze jeszcze nie jestem gotowa dzielić się tą nowiną,nawet na forum gdzie nikt mnie nie zna. Teraz powoli uwierdzam się w przekonaniu ze jednak jestem w ciąży
Witaj to widzę że masz identycznie jak ja też dziś mam 15+0. Rozumiem twoje obawy, ale teraz już teoretycznie jest bezpieczniej niż na początku, także samych dobrych wieści ci życzę
Co do jelit, powiem wam że też mam takie momenty że nie wiem czy to jelita czy skurcz. Taki napięty brzuch mam wtedy i ból że kilka razy wzięłam nospę. Także mi też ciężko określić niestety
KyRaA
Aktywna w BB
Mnie na fotel wzięła dopiero moja gin, jak byłam na urlopie w PL (sprawdziła tez piersi). Tak, to tylko usg i mały wywiad.Troszkę się zmartwiłam, że nie miałam ani razu badanej szyjki. Badanie na fotelu miałam w 8tc. USG natomiast wykonuje co 2 tygodnie na wizycie, może wtedy mierzy szyjke, ale nie komentuje. Teraz dopiero będzie mi robił cytologię. Też trochę późno. Jak teraz na wizycie nic nie powie o szyjce to sama zapytam.
Co do cytologi, to własnie miałam w listopadzie/grudniu też robić, ale dostałam informację, że podczas ciąży wynik będzie zakłamany, bo tyle się tam dziej W sumie to ciekawa kwestia, czy może któraś z Was ma jakieś doświadczenia?
Ja do urlopu chodziłam jeszcze w normalnych spodniach, ale już pasek luzowałam Na urlopie wiadomo, luźniejsze ubranka, ale jak wróciłam, to już w pasie nie mogłam ciuchów "roboczych", więc przerzuciłam się od razu na ciążówki z Lidla. Na razie mam dwie pary, przydałyby się jeszcze ze dwie O ile ten pas mi się lekko osuwa, o tyle w biodrach są ok (kupiłam normalny rozmiar).
oj u mnie teżTo prawda ludzie zawsze widzą i gadają swoje. W ciąży z Helenka cały czas słyszałam.coś o 500 Plus. Teraz myślę że jak brzuch będzie większy i będę z dwójką i brzuchem iść to w ogóle będzie gadanie...
Ja miałam cytologie pobrana na pierwszej wizycie.Mnie na fotel wzięła dopiero moja gin, jak byłam na urlopie w PL (sprawdziła tez piersi). Tak, to tylko usg i mały wywiad.
Co do cytologi, to własnie miałam w listopadzie/grudniu też robić, ale dostałam informację, że podczas ciąży wynik będzie zakłamany, bo tyle się tam dziej W sumie to ciekawa kwestia, czy może któraś z Was ma jakieś doświadczenia?
Ja do urlopu chodziłam jeszcze w normalnych spodniach, ale już pasek luzowałam Na urlopie wiadomo, luźniejsze ubranka, ale jak wróciłam, to już w pasie nie mogłam ciuchów "roboczych", więc przerzuciłam się od razu na ciążówki z Lidla. Na razie mam dwie pary, przydałyby się jeszcze ze dwie O ile ten pas mi się lekko osuwa, o tyle w biodrach są ok (kupiłam normalny rozmiar).
Witam nowa mame
Witam wszystkie nowe osoby ale tu sie zrobilo tloczno!
@kyraaa jestem po zabiegu na szyjce macicy i musze co pol roku robic cytologie. Nigdy nie spotkalam sie z opinia, ze ciaza przeklamuje. Wrecz przeciwnie, w ciazy nieprawidlowe zmiany moga rozwijac sie szybciej ze wzgledu na szalejace hormony. Ja mam fisia na tym punkcie i co roku robie usg piersi, od zabiegu cytologie co pol roku. Nie przeszkadzala mi w tym ani ciaza ani 2 lata karmienia piersia
@kyraaa jestem po zabiegu na szyjce macicy i musze co pol roku robic cytologie. Nigdy nie spotkalam sie z opinia, ze ciaza przeklamuje. Wrecz przeciwnie, w ciazy nieprawidlowe zmiany moga rozwijac sie szybciej ze wzgledu na szalejace hormony. Ja mam fisia na tym punkcie i co roku robie usg piersi, od zabiegu cytologie co pol roku. Nie przeszkadzala mi w tym ani ciaza ani 2 lata karmienia piersia
reklama
Katie_
Byłam z mężem obejrzeć mieszkanie i reweeelacja[emoji7]
Pokój dla dzidzi, pokój dla córki ogromny salon, duża sypialnia, ogród ..marzenie.
Tylko był "casting" i będziemy czekać na odpowiedź właściciela także trzymajcie dalej kciuki [emoji16]
Pokój dla dzidzi, pokój dla córki ogromny salon, duża sypialnia, ogród ..marzenie.
Tylko był "casting" i będziemy czekać na odpowiedź właściciela także trzymajcie dalej kciuki [emoji16]