reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ja akurat uważam że ból jelit A macicy jest zupełnie inny. Zawsze je rozrozniam.
Mój brzuch też doskonale pamięta stan ciążowy ;-) teraz po porodzie ostro wracam do treningów by brzuch jako tako wyglądał ;-)
Ja właśnie nie potrafię rozróżnić bo np. Bolał mnie brzuch jak na okres A na usg skurczu nie było. U mnie to chyba te bóle razem występują. Te jelit powodują takie okresowe. Chociaż nie wiem już sama zgłupiec mozna :D No i u nas jak obwiescilam wiadomość o ciazy to też pojawiały się głosy wśród znajomych niby żartem że 500plus działa. Gosia współczuję tylu chorób jejku... Co do wieku to ja mam 30 niedawno skończone :)

reklama
Hej już witałam się na "poznajmy się" ale tu jeszcze nie:) takze heloł, dziś jestem w równym 15tc (15+0 bo różnie liczcie). To upragniona, wyczekana ciąża po... 10 latach starań i całej masie in vitro i tym podobnych zabiegów. Podobnie jak kilka z Was nadal boje sie cieszyć, cały czas wydaje mi się ze czar prysnie. A tu juz bandzioch z przodu rośnie. Śledziłam wąteķ od początku ale widząc dużą ilość dziewczyn zegnajacych się z wątkiem tylko upewniałam się ze jeszcze nie jestem gotowa dzielić się tą nowiną,nawet na forum gdzie nikt mnie nie zna:oo:. Teraz powoli uwierdzam się w przekonaniu ze jednak jestem w ciąży :D
W poniedziałek kolejny kontrol i już panika się włączyła czego się dowiem na wizycie.

Ale tu nowych.

Rossiczka to dobrze, troche mnie podnioslas na duchu z ta laktoza, bo u mnie mleko sie nie lalo strumieniami, musialam walczyc i balam sie ze to moze tym razem wplynac na laktoze

Hej już witałam się na "poznajmy się" ale tu jeszcze nie:) takze heloł, dziś jestem w równym 15tc (15+0 bo różnie liczcie). To upragniona, wyczekana ciąża po... 10 latach starań i całej masie in vitro i tym podobnych zabiegów. Podobnie jak kilka z Was nadal boje sie cieszyć, cały czas wydaje mi się ze czar prysnie. A tu juz bandzioch z przodu rośnie. Śledziłam wąteķ od początku ale widząc dużą ilość dziewczyn zegnajacych się z wątkiem tylko upewniałam się ze jeszcze nie jestem gotowa dzielić się tą nowiną,nawet na forum gdzie nikt mnie nie zna:oo:. Teraz powoli uwierdzam się w przekonaniu ze jednak jestem w ciąży :D
W poniedziałek kolejny kontrol i już panika się włączyła czego się dowiem na wizycie.

Witaj :) to widzę że masz identycznie jak ja :) też dziś mam 15+0. Rozumiem twoje obawy, ale teraz już teoretycznie jest bezpieczniej niż na początku, także samych dobrych wieści ci życzę :)

Co do jelit, powiem wam że też mam takie momenty że nie wiem czy to jelita czy skurcz. Taki napięty brzuch mam wtedy i ból że kilka razy wzięłam nospę. Także mi też ciężko określić niestety

Troszkę się zmartwiłam, że nie miałam ani razu badanej szyjki. Badanie na fotelu miałam w 8tc. USG natomiast wykonuje co 2 tygodnie na wizycie, może wtedy mierzy szyjke, ale nie komentuje. Teraz dopiero będzie mi robił cytologię. Też trochę późno. Jak teraz na wizycie nic nie powie o szyjce to sama zapytam.
Mnie na fotel wzięła dopiero moja gin, jak byłam na urlopie w PL (sprawdziła tez piersi). Tak, to tylko usg i mały wywiad.
Co do cytologi, to własnie miałam w listopadzie/grudniu też robić, ale dostałam informację, że podczas ciąży wynik będzie zakłamany, bo tyle się tam dziej ;) W sumie to ciekawa kwestia, czy może któraś z Was ma jakieś doświadczenia?

Ja do urlopu chodziłam jeszcze w normalnych spodniach, ale już pasek luzowałam ;) Na urlopie wiadomo, luźniejsze ubranka, ale jak wróciłam, to już w pasie nie mogłam ciuchów "roboczych", więc przerzuciłam się od razu na ciążówki z Lidla. Na razie mam dwie pary, przydałyby się jeszcze ze dwie ;) O ile ten pas mi się lekko osuwa, o tyle w biodrach są ok (kupiłam normalny rozmiar).

KyRaA ja mialam robiona cytologie w ciazy. Nikt nic nie mowil ze wynik moze byc zaklamany. Ja szyjke mialam badana na usg, musi byc kontrolowana bo jestem po konizacji. W poprzednich ciazach prawie na kazdej wizycie.

To prawda ludzie zawsze widzą i gadają swoje. W ciąży z Helenka cały czas słyszałam.coś o 500 Plus. Teraz myślę że jak brzuch będzie większy i będę z dwójką i brzuchem iść to w ogóle będzie gadanie...
oj u mnie też;)

Mnie na fotel wzięła dopiero moja gin, jak byłam na urlopie w PL (sprawdziła tez piersi). Tak, to tylko usg i mały wywiad.
Co do cytologi, to własnie miałam w listopadzie/grudniu też robić, ale dostałam informację, że podczas ciąży wynik będzie zakłamany, bo tyle się tam dziej ;) W sumie to ciekawa kwestia, czy może któraś z Was ma jakieś doświadczenia?

Ja do urlopu chodziłam jeszcze w normalnych spodniach, ale już pasek luzowałam ;) Na urlopie wiadomo, luźniejsze ubranka, ale jak wróciłam, to już w pasie nie mogłam ciuchów "roboczych", więc przerzuciłam się od razu na ciążówki z Lidla. Na razie mam dwie pary, przydałyby się jeszcze ze dwie ;) O ile ten pas mi się lekko osuwa, o tyle w biodrach są ok (kupiłam normalny rozmiar).
Ja miałam cytologie pobrana na pierwszej wizycie.

Witam nowa mame;)

Witam wszystkie nowe osoby :) ale tu sie zrobilo tloczno!

@kyraaa jestem po zabiegu na szyjce macicy i musze co pol roku robic cytologie. Nigdy nie spotkalam sie z opinia, ze ciaza przeklamuje. Wrecz przeciwnie, w ciazy nieprawidlowe zmiany moga rozwijac sie szybciej ze wzgledu na szalejace hormony. Ja mam fisia na tym punkcie i co roku robie usg piersi, od zabiegu cytologie co pol roku. Nie przeszkadzala mi w tym ani ciaza ani 2 lata karmienia piersia

reklama
Byłam z mężem obejrzeć mieszkanie i reweeelacja[emoji7]
Pokój dla dzidzi, pokój dla córki ogromny salon, duża sypialnia, ogród ..marzenie.
Tylko był "casting" i będziemy czekać na odpowiedź właściciela także trzymajcie dalej kciuki [emoji16]

Do góry