reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ania199 mój lekarz co wizytę sprawdza szyjke, ale tylko na fotelu nie mierzy jej usg.

Just ja też i czekam [emoji21]
Ja jak pierwsza ciążę prowadziłam w innym mieście to wszystko sprawdzal łącznie z piersiami (ale to na pierwszej wizycie) co było dla mnie zdziwieniem bo ile lekarzy odwiedziłam u siebie w mieście to żaden tego nie zrobił :)

reklama
W poniedziałek mam swojego prywatnego lekarza, zobaczymy co on mi powie. Jak będże mnie nadal bolal to pojade sobie na IP i tyle. W ciąży z Marika I z Fabianem Tez nie dostałam progesteronu.

Też się dziwię że nic nie przepisał. Głupia luteina działa dobrze na skracajacą się szyjke. Może popytaj swojego gin w poniedziałek ;)

Co do badania szyjki to powiedziałam ostatnio na wizycie mojej gin że ma mi szyjke sprawdzać na każdej wizycie, bo mam za sobą trzy zabiegi robione "na chłodno" czyli bez krwawienia przy zamkniętej szyjce. Także zbadała mnie na fotelu i zwierzyła długoś na usg. Jest ponad 6cm więc póki co nie muszę się nią przejmować ;)

Też się martwię bardzo co u kari, nie było jej na forum od wczoraj :( mam nadzieję że jest okej i się odezwie do nas :(

Ania to faktycznie dziwne, że nie miałaś badania ginekologicznego. W ciąży to chyba podstawa... Ja chodzę na NFZ i za każdą wizytą do tej pory ( miałam też 3) miałam wykonywane takie badanie, a po nim USG.

Ania199 myślę że mój też by mi sprawdził piersi, ale w ciąży nie badal nigdy, za to poza ciąża bada. Ale nigdy nie miałam usg. Muszę się dowiedzieć o to.

To akurat bardzo dziwne. To jak wygląda wizyta ?
Się pyta co słychać i ostatnio wypisał mi badania krew i dał mi skierowanie na usg w szpitalu bo niby za wcześnie na usg 1 trymestru i mam 13.11. A wcześniej pielęgniarka zwazyla i zmierzyła ciśnienie.
A na dwóch wcześniejszych jeszcze sprawdził usg

Się pyta co słychać i ostatnio wypisał mi badania krew i dał mi skierowanie na usg w szpitalu bo niby za wcześnie na usg 1 trymestru i mam 13.11. A wcześniej pielęgniarka zwazyla i zmierzyła ciśnienie.
A na dwóch wcześniejszych jeszcze sprawdził usg

Ania to ja zmienilabym lekarza...

reklama
Do góry